Алкохол по време на бременност

• 15 842
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
Докато бях бременна си позволих няколко пъти бира, друго не. Твърдия алкохол е абсолютно забранен. При бременност и кърмене имам познат гинеколог, който препоръчва дори малко бира. Все пак плацентата предпазва бебчето. Всеки сам си решава, за мен е недопустимо например да се пуши, ама не са малко бъдещите майки, които го правят.  Confused

# 91
И с двете бременности съм си позволявала по малко вино.. Сега като пресмятам до тук да са били 3-4 чаши  Simple Smile Което не мисля, че ще навреди по никакъв начин. С мъжо се бяхме скарали веднъж много жестоко, поради причината, на едно събиране си бях поръчала малко мартини колкото за наздраве и отнесохме въпроса до няколко гинеколози, като всички потвърдиха, че няколко пъти през бременността 30-40гр. лек алкохол няма да навредят на никой Peace

# 92
Офффф то пък голяма драма да пийнеш чаша бира или вино докато си бременна- въй-въй-анатема! Пила съм и бира и вино, даже съм си позволявала да си сипя 20 гр бейлис с прясно мляко- голяма работа. Детето си е добре Simple SmileЦигарите обаче ги хвърлих още като започнахме да правим опити. То има изродки дето са на хероин по време на бременността и пак нищо им няма да децата вие тука за чаша вино се разправяте.  Laughing Laughing Само психирате бъдещите майки...

# 93
  • София
Голямо сравнение и успокоение, няма що.
То на наркоманките бебетата нищо им няма да, само са на метадон.
И не преувеличавайте, никой не анатемосва!

# 94
  • Бургас
И дали изобщо е разрешен?
Не знам как пред една бъдеща майка, може да стои изобщо този въпрос?!
http://e-vestnik.bg/2272  
http://bremennost.bg/fetalen-alkoholen-sindrom.html  
Работя с деца и ученици със специални образователни потребности. На две от тях симптоматиката им е пряко следствие от фетален алкохолен синдром. И двете имат интелектуален дефицит и емоционално-поведенчески проблеми. Не искам да говоря за "майките им", не си заслужава...За мен и двете жени са далеч от понятието майка...

# 95
  • Ямбол
Така е. Много майки се заблуждават, че видимо ако бебето и детето е добре, то и умствено също е добре. А алкохолът удря точно там.
Пийте си, щом чак толкова сте заритали за животоподдържащия алкохол.

# 96
Лично аз не съм пила по време на бременността. Не пия и сега, като си кърмя детето. Всеки сам решава за себе си и своето дете, но за мен не е нормално една майка да пие по време на бременността.

# 97
И дали изобщо е разрешен?
Не знам как пред една бъдеща майка, може да стои изобщо този въпрос?!
http://e-vestnik.bg/2272  
http://bremennost.bg/fetalen-alkoholen-sindrom.html  
Работя с деца и ученици със специални образователни потребности. На две от тях симптоматиката им е пряко следствие от фетален алкохолен синдром. И двете имат интелектуален дефицит и емоционално-поведенчески проблеми. Не искам да говоря за "майките им", не си заслужава...За мен и двете жени са далеч от понятието майка...

Тук вече иде реч за мнение на специалист, работещ с "последствията"  Sad
Дано повече бъдещи майки Ви прочетат...и се замислят!!!

# 98
  • Ямбол
Дано и дано не мислят как да хвърлят обвинения към нас, а да мислят за децата си.
Които деца после идват в училищата с поведенчески проблеми и правят нашата работа трудна.

# 99
Специалист се изказа по темата, мисля че това е повече от достатъчно.  Peace

А какво мислите за кърменето и цигарите? То май е същото. Вчера една познати ми се хвали,че кърми вече една година детенце, и в същото време си пали цигара.  ooooh! По добре да го отбие, отколкото да пуши и кърми.

# 100
То няма какво да му се "мисли"..при положение, че е вредно за възрастен, какво има да се коментира/доказва за вредата при бебе?!  Rolling Eyes

# 101
  • На брега на морето
При кърменето е още по-лошо според мен, защото всичко директно си отива при детето. През бременността все малко от малко се предпазва бебето от плацентата.
Аз също имам една приятелка, която и с 2-те си бременности пушеше и докато кърмеше децата също. Вярно не пуши много, но все пак пуши. Питала съм я толкова ли не може да ги спре тези цигари, не можела била.
Аз тази зависимост не я разбирам. Доста години пушех, когато си направих тест и излезе положителен директно си хвърлих кутията с цигарите, не съм си и помисля да пуша. И така вече 3 години.

# 102
  • София
Аз също се боядисвах, но ми стана интересно защо не можело.

То може, но с безамонячни бои и не в началото. А защо не може първите месеци - предполагам, че вреди, но по какъв начин точно не знам, защото не съм питала.

# 103
Аз не съм пила НИЩО докато бях бременна, но аз и по принцип не пия, така че не е било проблем. Имаше някакъв празник семеен, на който всички пиеха и на мен така ми се прииска, та пих една глътка вино, колкото да видя, че не е кой знае какво. Аз бях пушач като забременях и лекаря ми каза да не ги спирам рязко, защото щяло да доведе до шок на организма, ако веднага ги спра. Така че постепенно ги отбивах и тях, но в един момент така ми се гадеше, че и не исках да пуша. При кърмене не съм си позволявала цигари И алкохол. Имам приятелка, която редовно си пие по биричка или вино, докато е бременна, аз лично съм против. Аз като искам да пия или да пуша, ок, за мен си е. Ама детето да си принуждавам да пие и пуши....

# 104
Все пак плацентата предпазва бебчето.

От алкохол не предпазва. Нула предпазване има. Това е плацента, не черен дроб.

Обратно, при кърмене може да пиеш, но не се препоръчва, за да не заспиш. Защото концентрацията на акохол в кърмата е в промили, което е пренебрежимо малко количество и НЕ МОЖЕ да напие бебето. От друга страна някои метаболити на алкохола могат да го подразнят или да не харесва променения вкус.

Общи условия

Активация на акаунт