Алкохол по време на бременност

• 15 844
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Не съм изпила и грам алкохол по време на бременността си! И съм категорично против ! Не съм чула за никой не пил който да е умрял  Wink

# 46
Спрях алкохола,както и цигарите,когато разбрах че съм бременна.Не е болка за умиране!Едно е да вредиш на себе си,а друго на мъничето в теб,така че замислете се!

# 47
Дори и не ми се пие алкохол. В 13 г.с. съм, и досега ако съм изпила една чаша бира общо, ще е добре Simple Smile Но мисля, че всичко в рамките на допустимото, е позволено.. Не да седнеш да се нальокаш с 300 гр ракия.. Simple Smile)))

# 48
  • Linz
Какво значи допустимо количество? Алкохолът вреди- колкото повече, толкова повече. Но винаги вреди. Във всеки срок на бременността.

# 49
Аз си позволявах по няколко глътки до половин чаша вино или бира по празници за наздраве. Още като забременях доктора ми каза "нищо не е забранено, стига да не се прекалява".

И преди да ми скочите и на мен, да ви питам - пили ли сте боза, ползвали ли сте клеева тинктура или кармолис при настинка или за повишаване на имунитета? Ако да, нали знаете че в тези неща също се съдържа алкохол. Били ли сте в задимени помещения? Пасивното пушене е по-опасно от изпушването на една цигара (аз никога не съм пушила). И за тези които са спрели алкохола и цигарите веднага след като сте разбрали че сте бременни, нали знаете че минават няколко месеца докато тялото ви се пречисти, особено от цигарите?

А ядохте ли синьо сирене, суши или колбаси? Заразяването с токсиплазмоза е по-опасно от алкохола съдържащ се в една чаша бира.

Четяхте ли етикетите на всички храни които купувате от магазина. Доста от тях съдържат консерванти и овкусители, които се натрупват в организма и могат да причинят всякакви заболявания, включително и рак.

Ако на поне един от тези въпроси отговаряте с да, значи сте изложили бебето си на не по-малка опасност от колко приемането на малко бира.

# 50
да ви питам - пили ли сте боза-не, не обичам, ползвали ли сте клеева тинктура или кармолис при настинка или за повишаване на имунитета?-не, не ми се е налагало, а и знам какво съдържат (освен плодове и зеленчуци, друго за "имунитет" не ползвам) Ако да, нали знаете че в тези неща също се съдържа алкохол. Били ли сте в задимени помещения?-не Пасивното пушене е по-опасно от изпушването на една цигара (аз никога не съм пушила). И за тези които са спрели алкохола и цигарите веднага след като сте разбрали че сте бременни, нали знаете че минават няколко месеца докато тялото ви се пречисти, особено от цигарите?-и двете ми бремености са планирани-спрях цигарите 6мес. преди да забременея, и пропуших след близо 3г. кърмене на всяко дете.

А ядохте ли синьо сирене, суши или колбаси? Заразяването с токсиплазмоза е по-опасно от алкохола съдържащ се в една чаша бира.-не, не обичам  Mr. Green

Четяхте ли етикетите на всички храни които купувате от магазина. Доста от тях съдържат консерванти и овкусители, които се натрупват в организма и могат да причинят всякакви заболявания, включително и рак.-да, и продължавам да чета и избягвам.

Ако на поне един от тези въпроси отговаряте с да, значи сте изложили бебето си на не по-малка опасност от колко приемането на малко бира.

# 51
Tsvetomira, съмнявaм се и ти дa зaничaш по етикетите нa всяко нещо, което купувaш Wink A и дa го прaвиш спaсение от вредните състaвки нямa, те сa нaвсякъде и във всичко, под еднa или другa формa. Пийвaй си щом ти се пие, едвa ли някой ще те рaзкъсa понеже нa двa пъти си си позволилa чaшa вино, aргументи от кaтегориятa "щом вие пиете бозa aз пък ще си пия бирa" зa мен сa смехотворни Simple Smile

# 52
  • Linz
О, да, аргументът, че като не можем да избегнем едно вредно въздействие, дай да се подложим и на друго, е просто железен.
И аз съм изпила някакви грамове алкохол, но не съм заблуждавала, че това е най-доброто за бебето.

# 53
Въздухът е замърсен, хранителните продукти са със съмнително качество, докато си вървим по тротоара винаги може да се спънем и да паднем... Все причини да избягваме това, което можем да избегнем и да не натрупваме допълнително вредно към вече наличното.

# 54
"щом вие пиете бозa aз пък ще си пия бирa"

Не това ми беше твърдението. И боза съм пила, не че има значение. В тази тема започнаха да да се изказват прекалено крайни изказвания и ми се искаше да се позамислите преди да си пишете глупости и да се нападате.

# 55
Неприятно ми беше да прочета караниците от предните страници...дали са помогнали на някого с нещо?

По темата - най-трудно ми беше да спра алкохола Laughing, но сега не ми се пие изобщо. Ако ми се допие бира, ще изпия една чаша и ще дойда и мен да ме разпънете на кръст.

# 56
Наскоро излезна бира,  която е с 0% алкохол и ако толкова много ти се пие 1 на минимум месец можеш да си позволиш,  но най- добре е всичко което вреди на детето да се спре  Heart Eyes

# 57
"Една на минимум месец"? Нали няма алкохол? Даже напротив, мисля, че хмелът в нея е много полезен.

Онзи ден ужасно ми се допи бира, но без алкохол в нея, т.е. не понасям някои неща, алк. е от тях. Няма да ви казвам какво р**** щастие ме хвана след това, едни звуци като почна да издава стомахът ми, съжалих 100 пъти Laughing

# 58
"Една на минимум месец"? Нали няма алкохол? Даже напротив, мисля, че хмелът в нея е много полезен.

Онзи ден ужасно ми се допи бира, но без алкохол в нея, т.е. не понасям някои неща, алк. е от тях. Няма да ви казвам какво р**** щастие ме хвана след това, едни звуци като почна да издава стомахът ми, съжалих 100 пъти Laughing

Мислех си че щом няма никакъв алкохол може би заради това ще има повече химикали, а иначе на мен ми се допи нормална бира и си взей 1 кен, една глътка си пийнах и ми стана зле Joy

# 59
Е, то химикали в какво ли няма. Гледам да не ям тия доказаните като "най-вредни" храни според последните класации, като смучещи бонбони, вафли и т.н. - според последните данни те са най-вредните храни на света. Също и онези храни, които не се ядат изобщо през бремеността. Ама не се вживявам чак толкова да чета всички етикети. Все пак няма да пием бира всеки ден.
(Даже като цъкнеш в Гугъл "бременност и безалкохолна бира", гледай какво става със стари теми от тука Laughing )

Общи условия

Активация на акаунт