Трябва ли бебето задължително да се научи да заспива само?

• 36 372
  • 152
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
Дидитка, определено сте от ранните, ние на 6 месеца започнахме да се учим да стоим седнали  Joy И кога проходихте, сигурно пак е било рано?

# 121
От една седмица забелязвам, че се хваща за рамките с ръцете и почти се изправя и това доста ме притесни.. Прави сте трябва да побързам за да няма неприятни изненади  Sad

# 122
Дидитка, определено сте от ранните, ние на 6 месеца започнахме да се учим да стоим седнали  Joy И кога проходихте, сигурно пак е било рано?
Ами на 10 месеца започна да прави първи стъпки без да се държи за нищо, иначе от доста отдавна обикаля държейки се за решетките на кошарката или за мебелите из къщи. Сега на 11 месеца вече си върви като ми държи единия пръст само, сама без опора може към 5-6 стъпки и после превключва на пълзене, за всеки случай да не би да падне Laughing

# 123
Слагам го, връчам млякото, след което го вдигам за уригване и като го сложа пак в кревата вече е ококорил очи като палачинки. И почва скок-подскок. Wink))) Той не свикна да заспива с шише, незнам как го правят другите Wink
Нищо не вдигам, давам млякото и биберона и излизам. Peace
Иначе и моята се изправя откак беше на 9 месеца, /за протокола проходи на 1г и 1 седмица/ а откакто навърши годинка се опитва да излиза от кошарата, като си прехвърля единият крак навън, но засега вече 8 месеца не успява да се прехвърли. За всеки случай дръпнахме спалнята до креватчето, неудобно е за слагане в леглото, но ако някой ден успее поне да падне на меко, а се оказа че сега само си давам ръката през решетката на леглото и заспива, че иначе имаше дълъг период в който тя се събуди през нощта /все още се буди за съжаление  Confused/ докато стана се разсъни, това за 1-2 мин, дойде при мен в леглото и почва една игра с часове през нощта. В началото като преместихме спалнята, по навик си прехвърляше всичко от креватчето на спалнята, но номера с дай ръчичка мина и от известно време не ми е правила този номер.

# 124
А, за бибата  и аз не виждам нищо лошо, просто тя докато беше малка заспиваше с храненето, като беше будна не плачеше, не си смучеше палеца и не сме имали особено много поводи да й даваме. Давали сме, когато е имала нужда, но е било прекалено рядко и така и не е свикнала. Та, може би, ако беше, щеше да ни помогне със заспиването, но...

# 125
А ние почнахме да се учим да седим от 4 месечна възраст ooooh! Просто нищо не може да го накара да стои легнал за дълго време, а не е проблемно бебе, но забелязвам нотки на характер в него Crossing Arms  НЕ е от добрите зодии, скорпионче е, личи му от сега  Mr. Green Heart Eyes Та сега на пет месеца забелязвам, че ако се наведе да си хване краката, седи сам, без опора, но още пада настрани в другите случай.

# 126
Всичко е много индивидуално, но почне ли да е по-активно детето, винаги с колани в количка/стол за хранене и кошарата при първи опити за изправяне, на най-ниското ниво. Моята госпожица пропълзя на 6,5мес. и точно на седем месеца без един ден, както си стояхме на дивана, хвана се за облегалката и се изправи. Без опити, без нищо, отведнъж  Shocked Бях я оставила с количката на баща ми за 10 мин. и отидох до магазина. Вървя аз към площадката навръщане и съм на 10 крачки от количката, когато тя от седнало положение се протегна, хвана се за дръжката на чантата и се изправи в количката. Естествено дядо й махнал коланите, да не й стягат....По-добре подсигурени, отколкото да стане някоя беля Wink

# 127
  • Стара Загора
Scarlet~ , направо ме отчая с това събуждане... Многоооо искам да спреее  #Crazy За щастие при нас поне почти няма такива ситуации, в които се е наспал и иска да играе - до сега мисля, че 2 пъти се е случвало и още 2 пъти ми се е случвало да се събуди и да плаче, ама да пищи направо и да не иска да спи (мисля, че беше заради урочасване) иначе само се събужда да пие мляко и пак заспива - но трябва да го взема при мен по някое време, обикновено към 1ч. вече настоява да го взема иначе се събужда през 5-10мин.
Дидитка , браво на вас  Hug

# 128
Малко страничен въпрос, но като стана на дума... Кое броите за "прохождане"? Първи стъпки без опора, дори и да са само по няколко? Ходене "за ръчичка"? Или свободно ходене без опора и без горен лимит от брой стъпки преди да падне/седне?

# 129
според мен  свободно ходене без опора

# 130
Иннааа, това твоето по-скоро си е ходене  Laughing
За мен прохождането би трябвало да са първите няколко крачки, които детето прави без опора...Нали за това е "прохождане", т.е. момента, предшестващ истинското ходене. Както про-форма фактура се издава преди оригиналната фактура и всичко "про" идва преди останалото без "про". Мале как го обясних... Mr. Green Heart Eyes

# 131
ами да може и така да е ... не сме стигнали до там още ... сигурно, ако го видя да прави крачки сам ще припадна от радост  Grinning  bouquet

# 132
  • Стара Загора
И аз съм съгласна с Прекрасната , прохождане си е да се пусне детето и да си направи само няколко крачки.Ние ходим хванати за ръчички, но момента с пускането не ми се вижда да е скоро - в паяка е изключително стабилен, стои прав без да се опира или да се държи, но извън него не е така, може би чувства сигурност и някой като го държи пак е стабилен, но за сам и дума не може да става все още... е аз не го и бързам де, то детето само се пуска като му дойде момента Simple Smile

# 133
Разбира се, че трябва! Макар и да не могат да говорят все още (а и в по-късна възраст), малчуганите усещат идеалната възможност за манипулация и грам не си поплюват! Ако не се научат да заспиват самички, ще превърнат вечерната подготовка за сън в истински кошмар!

# 134
ами да може и така да е ... не сме стигнали до там още ... сигурно, ако го видя да прави крачки сам ще припадна от радост  Grinning  bouquet
Недей да се радваш предварително, наслаждавай се на момента, после е страшно, ходи където си иска и по-лошото катери се където си иска, и пипа нависоко. Mr. Green
А прохождане за мен беше когато се пусна от дивана и дойде на 3 метра при мен сама без опора. Оттогава си ходи свободно, така че е едно и също.
Инче, ако беше така моето си е все урочасано, от родилното та досега, но не вярвам аз на такива неща  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт