В момента чета... 35

• 48 862
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Magrat*, препоръчвам ти "Куклената къща" - разкази, много оригинални.  Heart Eyes

# 226
Дочитам Мистър Мерцес.
Бих казала стандартен криминален роман. Определено под нивото на Краля. Героите са приятни, историята е малко скучновата, но разказана по интересен начин, както може да се очаква от автора.

Та вчера захванах Невинни красавици - започва като антипод на блудкавите съвременни тийн романи. Авторката разказва интересно и описателно. Засега ми допада.

# 227
Чета "Средиземноморски молитвеник" на Предраг Матвеевич. Не знам защо, но имам усещането че чета приказка- леко и увлекателно.

# 228
  • Пазарджик
Здравейте момичета  Hug
Аз свърших с "Шантарам". На моменти ми беше много интересно, но на моменти всички тези описания ми се струваха доста и излишни. Като цяло остана едно приятно чувство в мен. Но аз по принцип съм фен на Индия.

Мисля да започна " Яж, моли си и обичай" Какво ви е мнението за нея?

# 229
  • Belgium

pipilota_85, аз не съм фен на тази книга, въпреки голямата и популярност. За мен си е обикновен чик лит, а и главната героиня не ми е особено симпатична. Филмът е ок, даже бих го препоръчала вместо да си губиш времето с книгата.  Laughing

# 230
+ 1 както се казва т.е. напълно съм съгласна с Лу  Laughing

# 231
Свърших "Любов" на Елиф Шафак. Отначало ми беше леко скучна / с тези суфисти/ и даже мислех, че не е много добра, но после така ме увлече..... Хареса ми. Сега се чудя какво да подхвана. Thinking

# 232

На мен доста ми хареса. Изобщо не бях чувала за тази книга, нито за авторката - подариха ми я и с удоволствие я изчетох. Нямах никакви очаквания, нямах идея за какво става въпрос, но ми беше много забавна. Особено частта с Рим - така се случи, че наскоро бях ходила там и обстановката ми беше позната и изключително приятна Simple Smile.

# 233
  • Пазарджик
Благодаря ви за мнението. Ще я започна пък да видим дали ще ми хареса.

# 234
pipilota_85, аз не съм фен на тази книга, въпреки голямата и популярност. За мен си е обикновен чик лит, а и главната героиня не ми е особено симпатична. Филмът е ок, даже бих го препоръчала вместо да си губиш времето с книгата.  Laughing
При мен беше обратно - книгата повече ми хареса, а филмът ми дойде захаросан, имаше и доста неточности, вкл. и несъответствие около героя на Х. Бардем и възрастта му, което за мен в книгата беше от значение, а във филма добиваш съвсем различна представа.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 19:02 от Сиси ♥♥

# 235
  • Belgium
Аз не го приемах филма толкова буквално, в смисъл знаех, че ще е разтоварваща лента с красиви гледки и без особени претенции.

А книгата е изключително досадно прехвалена като кой знае каква философия, която ще помогне на жените да преодолеят кризата на средната възраст. А реалността се оказа въздух под налягане. Да кажем Кобилкина advanced.

Та в този смисъл май е най-добре, човек нищо да не е чувал за книгата и да си я чете като романче за развлечение.  Laughing

# 236
 Laughing

Малък офф по отношение на книгата  Laughing

Скрит текст:
Няма да забравя преди години имаше една водеща /голяма лигличка, btw/ Искра Ангелова. Водеше някакво нощно предаване. Та от нея за първи път чух за тази книга. Някаква й беше на гости в предаването и си говореха как "цяла Америка" чете "Яж, моли се и обичай". Ама "ЦЯЛА" Америка , разбираш ли, без изключение  - всички в Ню-йорското метро отворили тази книга и четат ли, четат Joy И двете като почнаха да се превъзнасят по книгата....  Crazy Брех, казах си!  Shocked Какво ли е това чудо, че всичко живо да го чете?  Joy

# 237
  • Ямбол
"Клара и сянката" на Сомоса.

# 238
  • София
"Клара и сянката" на Сомоса.
Ще чакам отзив. Книгата ми предстои за тази година  Peace

# 239
Та вчера захванах Невинни красавици - започва като антипод на блудкавите съвременни тийн романи. Авторката разказва интересно и описателно. Засега ми допада.

И двете книги на авторката са добри. И Възмездие е интересна, Невинни красавици също.

Аз сега се чудя какво да захвана. След ударните книги по празниците ми е трудно. Започвам разни книги, оставям ги. Иска ми се нещо разтоварващо или просто което като го хвана да го изям "от кора до кора".

Общи условия

Активация на акаунт