В момента чета... 35

• 49 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Целият смисъл на тази книга е събран в края. За нечелите я, просто вече няма смисъл да я започват. Никакъв.

# 451
  • на североизток от Рая
Права си, Мария. Мен точно краят ме впечатли. Останалото  е просто история, като на книга.

# 452
Ей, като глутница гладни кучета сте... един да скочи и...  ooooh!
Разбрахме, че е сбъркала... всеки може да сбърка,
но това не го определя като "някакъв"...

# 453
  • Ямбол
... Може ли да пуснеш твоя списък, Лиляна?
За съжаление не го водя стриктно, т.е. разчитам на спомени, но изглежда ще трябва да започна, ако искам да следя тази тема.
Толкова съм наплашена, че като видя малко по-дълъг пост и го превъртам. За съжаление може би изпускам нещо интересно.

# 454
ai_vi може и да не влезе скоро във форума, така че не е зле модератор да редактира мнението ѝ. Кой видял, видял (Кали, Десиссслава, сори Simple Smile), поне само с тях да се ограничат щетите Simple Smile.

# 455
Що бе, Witch-и , не мога ли и аз да се развълнувам и впечатля толкова, че да не мога да заспя, ако не ви информирам кой е убиецът, а?   Thinking ...

Миии... НЕ! Не можеш.  Naughty За теб прошка няма да има, ще те предадем на Ю.

# 456
Скриха го модераторите  Peace

# 457
  • София
Гледам обсъждате Вал Макдърмид - първите книги бяха страхотни - особено Възмездие от гроба и Струна в кръвта, следващите са просто брутални. Отказах се да ги купувам и чета.
Най-любимата ми засега е Фред Варгас, уникална е. Снощи дочетох Едно незнайно място - четох бавно - бавно, да не свършва.

# 458
  • София
ai_vi може и да не влезе скоро във форума, така че не е зле модератор да редактира мнението ѝ. Кой видял, видял (Кали, Десиссслава, сори Simple Smile), поне само с тях да се ограничат щетите Simple Smile.

Не за съжаление  Twisted Evil

По темата, чета Селцето, приятно ми върви.

# 459
Здравейте. Днес прочетох "Закуска в "Тифани". Романът ми хареса-Холи много ме радва. От една страна ми подейства добре и ободряващо, а от друга очаквах нещо по-различно. Но и цялата история много ми хареса. Изгледах и филма. Няма да коментирам разминаващия се сюжет(защото се среща). В него забелязах много добра актюрска игра и по-отчетливи герои/актьори от книгата. В началото книгата ми беше мудна, но в края се превърна в уникална увлекателна история. Препоръчвам я за разтоварване, не за друго.  Peace

# 460
  • Пловдив
Започвам тази, Нара  Hug

# 461
Да си кажа, че е изключително грубо да не уважаваш личното изживяване на човек с една книга. Хората, които пишат тук са различни, не се очаква, че всеки разбира четенето по еднакъв начин. Обаче, елементарната мисъл, би трябвало да позволи на един човек, да се сети, може би, евентуално само, че никой не би искал да знае края на книгата. Също както не искате да ви се разказват филмите и сериалите.  ooooh!
Без обидени, моля! Грешката си е грешка, хората са възмутени и имат това право. А епитетите са си точно на място, тъй като това е литературен форум. Тук се държи на такива неща като дискретност в описанието на емоциите или на книгата, за да не се развали нечий прочит.  Peace

Аз прочетох "Зимна лудост" на Лулу Тейлър. Чудесна книга, ето малко повече:
https://www.goodreads.com/review/show/1173003689
http://plantabook.in/%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%83 … 0%BE%D1%81%D1%82/

Сега ще започна "Последното бягство" от Трейси Шевалие. Това е авторката на "Момичето с перлената обица" ако някой я е чел. Имам големи очаквания за тази книга(всъщност и за двете), описва един мой  много любим период - Гражданската война в САЩ. ("Отнесени от вихъра", естествено  Laughing)

# 462
  • София
Дочетох "Аленото цвете и бялото". Изненадващо много ми хареса, направо ми влезе под кожата. Езикът е необичаен. Много напомня на Дикенс /и може би малко на Емил Зола/ по дългите описания, но с огромни дози секс и натуралистични детайли, които биха отблъснали по-чувствителни читатели. Мишел Фейбър е писал за Англия от времето на Дикенс по начин, който Дикенс никога не би могъл да си позволи заради ограниченията на епохата. Огромната мизерия и човешкото нещастие на хората на дъното на социалната стълба са показани без всякакви задръжки и свян. Има факти за проституцията и контрацепцията, от които ми се изправи косата.
В другия полюс - на богатите хора, които не трябва да водят ежедневна битка за оцеляване - пуританството осакатява по различен, но пак болезнен начин.
А за главната героиня направо ми се скъса сърцето. Бях забравила какво е да си толкова съпричастен към персонаж от книга.
Не е лека книгата, нито като обем, нито като съдържание, но за мен абсолютно си заслужаваше.

Започнах "Gone girl". Засега е едно към едно с филма.

# 463
  • София
Magrat, точно по същия начин въздейства и на мен "Аленото цвете и бялото", но не можах така хубаво като теб да формулирам впечатленията си тук, когато писах за нея.

Аз продължавам с "Червеношийката". Несбьо е страхотен.

# 464
  • София
Дочетох "Аленото цвете и бялото". Изненадващо много ми хареса, направо ми влезе под кожата. Езикът е необичаен. Много напомня на Дикенс /и може би малко на Емил Зола/ по дългите описания, но с огромни дози секс и натуралистични детайли, които биха отблъснали по-чувствителни читатели. Мишел Фейбър е писал за Англия от времето на Дикенс по начин, който Дикенс никога не би могъл да си позволи заради ограниченията на епохата. Огромната мизерия и човешкото нещастие на хората на дъното на социалната стълба са показани без всякакви задръжки и свян. Има факти за проституцията и контрацепцията, от които ми се изправи косата.
В другия полюс - на богатите хора, които не трябва да водят ежедневна битка за оцеляване - пуританството осакатява по различен, но пак болезнен начин.
А за главната героиня направо ми се скъса сърцето. Бях забравила какво е да си толкова съпричастен към персонаж от книга.
Не е лека книгата, нито като обем, нито като съдържание, но за мен абсолютно си заслужаваше.

.....

Чета я в момента и много ми харесва  Heart Eyes

Прочетох "Калуня-каля". 3 звезди й дадох в ГР. Смесено ми е мнението. И ми харесаха някои неща, и не ми харесаха други. Заслужаваше си четенето, но си иска определена нагласа според мен.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт