Лечение и трудности при забременяване

• 7 112
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Със съпруга ми вече почти година опитваме да имаме дете, но безуспешно. Решихме да си направим изследвания... и така резултатите от неговата спермограма бяха със занижена подвижност 30 %, а при мен всичко е нормално. Доктор Матей Андонов (андролог) му назначи лечение с андрозитол за 2 месеца, пък и ние четохме добри отзиви и за спимена и на своя глава го включихме към лечението с андрозитола. Не знам как да успокоя съпруга ми, че всичко ще се нареди, постоянно се обвинява и мисли само за това... дали ще има положителни резултати от лечението...?! Защото чак ме плаши като ми говори за ИКСИ и ИН ВИТРО ..  Embarassed

# 1
В днешно време, всяка втора двойка има проблем със забременяването. Аз и моя съпруг нямаме никакви проблеми - той с перфектна спермограма, без фрагментации на сперматозойдите, супер подвижни. количество еякулат и брой сперматозойди -ОК. Аз си направих всички изследвания - тръби, хормони, имунология, генетика и съм без отклонения.......и въпреки това 3 години нищо не се получи...всеки месец секс и нищо...накрая просто решихме да не се тормозим повече и на ин витро. Сега си имаме една сладурана. От 6 месеца пак пробваме, но без успех. Ще пробваме още 6 месеца и после пак при доктор Шефкетова.

# 2
Но как е възможно всичко това, пълен абсурд...  Докторите какво казват, може да е от несъвместимост между вас двамата, не знам интересна работа.  Rolling Eyes Моя мъж се лекува, надяваме се да има подобрение от лечението и дай боже да стане. Отчайваме се всеки път когато ми дойде, но знаем, че подобно лечение изисква време. Имаме семеен приятел, който е имал много слаби изследвания и е отишъл при обикновен уролог, който му изписва някакъв антибиотик + витамини и до месец и половина, жена му вече беше бременна, тя пък беше с 1 запушена тръба и пак стана, но щастливата бременност при тях за съжаление приключи с трагичен край... Боя се, че ако нямаме резултат от лечението и ние ще се принудим да направим ИКСИ  Sad Идните дни ще си направи нова спермограма и ще разберем на къде и как. Може пък отново да отидем при Андонов да му направят там изследването и да му назначи ново лечение в зависимост от резултатите. Надеждата умира последна  Wink

# 3
Здравейте и от мен и честита нова година на всички! Пожелавам 2-те чертички на всички, които отчаяно се надяват Smile
Моят проблем е следния: преди 5 години родих като бременността изобщо не беше планирана и мога да кажа, че човекът не е свършвал в мен....нямах никакви проблеми с бременността, родих секцио заради очен проблем. Сега съм с друг мъж и от 14 месеца нищо не се получава. Аз съм на 26, той на 25 и знам, че мине ли 1 година в опити, вече е проблем. Лошото е, че той не иска да си направи прословутата спермограма, а наистина иска дете, защото всеки месец мрънка и т.н. Знам, че всички тук ще кажат, че е логично той първо да си направи изследването и после да мрънка или поне да сме наясно със ситуацията, но на сила не мога да го накарам.
Та, опитвам се да потърся бабина рецепта или хранителни добавки, които може би ще ни помогнат. Преди празниците четох за "чудото", което Аня Пенчева използвала- връзка магданоз се потапя в затоплен зехтин и след това се прави на тампонче в марля и се използва 2-3 дни по време на овулацията....звучи ми малко абсурдно, но вече съм склонна всичко да пробвам. Сега започвам да пия ленено масло, защото имам спомен, че когато забременях непланувано преди, го пиех, защото работех под голямо напрежение и се чудя дали не ми се е отразило тогава newsm78
Та, ако някоя от вас знае нещо за хранителни добавки или бабини рецепти, ще бъда много благодарна. Искам от моя страна поне да съм направила всичко, а ако не стане, ще го юркам за спермограмата.
П.П. Последните няколко месеца се измъчих в очакване на 2-те черти и правя тестове като луда, все си мисля, че ми е лошо и отпаднало, че този месец е станало...но уви Sad

# 4
  • София
бабини рецепти и добавки биха помогнали ако знаете дали имате проблем и ако имате какъв е, иначе нямат особен смисъл, могат дори да навредят.
магданоза направо го забрави.
освен спермограма при мъжа има и някои задължителни изследвания и при жената, може да започнеш с тях, хормони, цветна снимка, няколко прегледа, за да се види има ли овулация или няма, как расте лигавицата и подобни.
ако всичко е наред остава спермограмата, няма измъкване от нея.
не ги разбирам някои мъже, кое е толкова страшното  newsm78

# 5
Здравейте и от мен и честита нова година на всички! Пожелавам 2-те чертички на всички, които отчаяно се надяват Smile
Моят проблем е следния: преди 5 години родих като бременността изобщо не беше планирана и мога да кажа, че човекът не е свършвал в мен....нямах никакви проблеми с бременността, родих секцио заради очен проблем. Сега съм с друг мъж и от 14 месеца нищо не се получава. Аз съм на 26, той на 25 и знам, че мине ли 1 година в опити, вече е проблем. Лошото е, че той не иска да си направи прословутата спермограма, а наистина иска дете, защото всеки месец мрънка и т.н. Знам, че всички тук ще кажат, че е логично той първо да си направи изследването и после да мрънка или поне да сме наясно със ситуацията, но на сила не мога да го накарам.
Та, опитвам се да потърся бабина рецепта или хранителни добавки, които може би ще ни помогнат. Преди празниците четох за "чудото", което Аня Пенчева използвала- връзка магданоз се потапя в затоплен зехтин и след това се прави на тампонче в марля и се използва 2-3 дни по време на овулацията....звучи ми малко абсурдно, но вече съм склонна всичко да пробвам. Сега започвам да пия ленено масло, защото имам спомен, че когато забременях непланувано преди, го пиех, защото работех под голямо напрежение и се чудя дали не ми се е отразило тогава newsm78
Та, ако някоя от вас знае нещо за хранителни добавки или бабини рецепти, ще бъда много благодарна. Искам от моя страна поне да съм направила всичко, а ако не стане, ще го юркам за спермограмата.
П.П. Последните няколко месеца се измъчих в очакване на 2-те черти и правя тестове като луда, все си мисля, че ми е лошо и отпаднало, че този месец е станало...но уви Sad

Честита и от мен!  Wink Няма не искам, няма недей! Щом сте се решили на тази крачка трябва да сте готови на всичко за каузата, така че се стягайте и двамката и почвайте с изследванията, поне ще знаете в кой е и какъв е проблема, ако трябва да се проведе лечение без да си губите времето.  Naughty Ние провеждаме лечение с андрозитол и спимен, утре ще правим спермограма да видим има ли някакъв ефект. Аз лично не бих пробвала това с магданоза, защото влагалището е чувствително и в най- лошия случай можеш да си докараш някоя инфекция  Shocked Вярно е, че в отчаянието си човек прави какво ли не... и аз се наливах с билки уж за лесно забременяване, мъжа ми пи лекарства, които не му оказаха никакво влияние и така скокнахме до андролог за професионална помощ, дано, дано да стане, че това е голяма мъка и за двамата да се надяваш, да чакаш и накрая нищо- нерви, сълзи, обвинения, разочарования, тръшкане и пак напред към целта, няма как .. Успех, моля се дългоочакваният миг за всяка жена, която е в нащо положение да е съвсем на близо  Praynig  bouquet baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт