Отговори
# 105
 newsm10
стискам палци с 2 ръце за теб!

# 106
Здравейте,и аз да се впиша тук с надежда за по-голяма активност в близко бъдеще (правим опити за второ)
 На кратко да си разкажа - първата ми бременност беше сравнително тежка. Имах първи контракции от 22г.с. и започна едно лежане,ту в болница на системи,ту удома и така до 35г.с. когато една вечер си вечерях и хоп-започна се. Към 22ч отидох в болницата,приеха ме с 2см разкритие и зачакахме. Стана сутринта,имах родови контракции на често,но разкритието не растеше. Подготвиха ме с всичките му процедури и ми сложиха окситоцин...станаха си мнооого силни,но разкритие не се получаваше и започнаха да тушират през 30мин. Стигнах до 5-6см и поввче не ставаше по никакъв начин. Вече бях уморена от безсънието и глада,но не се предавах. Беше станало към 13ч на обяд и докторкара ми предложи секцио за по-лесно,но отказах. Към 14ч тоновете на бебо започнаха да отслабват и ми заявиха,че трябва по-спешност да го вадят...разтроих се много,но това беше най-важното - бебо да е добре. И такааа в 14.44ч на 22.11.2011г. изплака най-красивото същество за мен на този свят! 2.700кг 47см но в 35г.с. всичко беше наред,но за кратко...вечерта го отведоха с линейка към неонатологията на Токуда,интубиран с кръвоизлив в белия дроб...за щастие след месец престой и множество препарати си го прибрахме удома. Преборихме не малко усложнения в последствие,но вече е едно здраво дете с щастливо детство.
Дълго време ми беше крайно далечно дори да си помисля за второ,страха да се повторят нещата е много силен,но времето минава и разликата расте,което е моя стимул напоследък да се хвърля отново в "боя"! Този път ще съм много по-подготвена и искам да успея да родя нормално!
Приемам съвети за доктори в София към които да се насоча. Благодаря ви!
Успешен ден!

# 107
Всяка бременност е различна - затова не си мисли лоши неща. Важното е, че сега детенцето ти е добре!
Не съм убедена дали има връзка между начина на раждане и последвалите усложнения  - според мен, май няма, но ..  newsm78 newsm78 newsm78.
Чела съм добри отзиви за лекари, които се ангажират с нормално раждане след секцио, ако няма други усложнения - д-р Жекова/окръжна/, д-р Илиев/токуда/, д-р Герганова/токуда/. Засега лични впечатления нямам, дано съм била полезна. Мисля, че обаче трябва да си следиш бременността при някой от посочените, за да се съгласят след това, не знам със сигурност? УСПЕХ с бебеправенето Wink)

# 108
  • Sofia
Аз потърсих Жекова в деня на термина ( до последно щях да раждам при друг) и не е имало проблем. Прегледа ме, погледна изследванията и каза " Ще пробваме. Мисля, че няма причина да не стане". Сега съм бременна за 3 път и пак искам при нея, но този път я потърсих в 33 седмица. Сега съм в 36 и ме вика всяка седмица за тонове Simple Smile

# 109
Аз родих при Илиев, без да съм се следила при него, за съжаление родих секцио - бебето не можа да излезе. Все още не знам какво му е мнението за нормално раждане, след секцио, но определено държи на естественото. Мен ме е страх от второ секцио (живот и здраве), но и ме е страх, че бебето пак ще е с голяма глава. Ще следя темата.   bouquet

# 110
различните бременности са различни: първото ми детенце беше с ГОЛЯМА глава, и мислеха, че самото то ще е ГОЛЯМО (на ехографските прегледи мереха само главичката). Е, роди ми се 2650. Второто ми детенце бяха всички толковапритеснени, че щяло да е малко и недоносено /пак защото мереха само по размера на главичката/ - роси се малък шишко от 3550. Така че - не се стресирай авансово, не са свързани бременностите  Heart Eyes

# 111
  • Sofia
Момичета, вече съм в 37 седмица и раждането си наближава.. хрумнаха ви някои въпроси Rolling Eyes
След като родих нормално след секцио, нямах много информация за процедурите, които трябва да се извършат след такова раждане. Иска ми се сега да съм по-наясно..Бебето е с главата надолу, ангажирана е, не е едро и аз се чувствам супер ( засега ) , с изключение на болки в таза:)
Мисълта ми е - за какво да следя по време на третото раждане? Трябва ли да има нещо по-различно или това, че вече имам едно вагинално раждане означава, че няма нужда от по-специални мерки?
Предния път ми сложиха маалко окситоцин, раждах с епидурална, което после разбрах, че не било препоръчително, но пък всичко беше наред Rolling Eyes

# 112
аз не съм наясно, но мисля, че ако има нещо, ще те предупредят в болницата. пожелавам ти успех - пиши как е минало

# 113
Записвам се да следя с голяма надежда и желание. Още не съм говорила с доктора, който ме следи, но ако се опита да ме откаже без видима причина ще търся друг лекар. Ще се възползвам от посочените от Румката, но дано не се наложи защото имам доверие на моя лекар.

# 114
  • Sofia
Ето ме и мен. С второ нормално раждане след секцио. Родих на 19.08 момиченце, 3580 гр, 49 см.
Раждането отново беше при др Жекова в окръжна болница. Приеха ме на 17.08 с 4 см и слаби контракции и лекарката прецени, че е най-добре да ме остави да правя разкритие спонтанно. Така ден и половина, почти без никакви контракции само си се разхождах по коридорите. На втория ден реших да питам дали не може да ме пуснат да си ходя, а тя реши да ме прегледа и се оказа, че съм с 6 см и контракции, които не усещах. И така - клизма, предродилна и малко окситоцин да направим регулярни контракциите. На 8 см ми сложиха епидурална и докато ми я слагаха мехурът се пукна и изтекоха водите. Започна чакането. Около час по-късно бях с 9 см и много силни контракции. Тогава започна да ме отпуска упойката ( бяха ми сложили малко) и болката беше непоносима, но казаха, че няма как на този етап да вливат пак. След около още 30 мин главата почти се подаваше, а аз още чувствах само контракции, а не напъни ( за разлика от предишното ми нормално раждане), затова те ме насочваха кога да напъвам. След първия изкуствен напън, започнах да усещам истински и след 3-4 напъвания беба излезе. И този път не ми направиха епизиотомия и нямам шевове. Сложиха ми превантивно оскитоцин, метергин, за да свием по-бързо матката ( предния път имах обилно кървене). След още 2 часа се разхождах по коридорите и се чувствах супер. Този път нямаше ревизия, кървене и каквито и да е усложнения. Но определено ме боли повече матката при кърмене  Crazy

# 115
Браво на теб, много се радвам! И аз съм от момичетата, които искаме нормално след секцио. Аз имам едно нормално, преди секциото, дано всега ми се получат нещата, че и при мен наближава!

Ходих на консултация вчера - питах специално за епидурална дали се препоръчва - лекарят ми каза ДА. Макар в Нета да чета противоречиви мнения. Но, явно е така - след като и при теб са сложили.

Искам да те питам - прегледа на белега, който се прави след като се роди детнцето - болезнен ли е? Упойка сложиха ли ти? Този лекар ми каза, че упойка ще ми сложат само ако аз съм искала, но да знам че не е безболезнено. Смятам, че ме предупреди, защото упойката се заплаща допълнително. ТА - дали тази "ревизия" боли.
Благодаря ти много, пожелавам ти скорошно изписване от болницата, и щастие за цялото семейство!

# 116
  • Sofia
Ревизия ми правиха с предното раждане, защото имах кървене вечерта след раждането. Бях изгубила доста кръв и Жекова каза, че една упойка ще засили кървенето и ми я направи без. Боли, но е търпимо и за кратко. Тогава ми каза, че белегът е супер, а с това раждане нямах проблем. Иначе и двете ми раждания са с епидурална, като много държеше лекарката на нея. Peace

# 117
Безкрайно ти благодаря - изпращам много  Hug Hug Hug

# 118
  • Sofia
Междудругото, в отделението има една жена, която роди нормално година и половина след секцио. Може да пише във форума:) нас утре ни изписват Hug

# 119
Включвам се, за да споделя една мъничка добра новина Simple Smile На първия преглед за установяване на нова бременност лекарката ми директно (без да съм питала) каза, че ако бременността се развива нормално няма пречка да опитам да родя нормално. Е, после уточни, че "имам право" да поискам секцио, но се зарадва, че и аз съм на вълна нормално раждане... Живи и здрави, март 2016 г. ще разберем  Mr. Green

janin4eto_87, честито бебоче и браво за чудесно протеклото раждане!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт