Отговори
# 240
Е, и аз ревнах като уж ме приеха да раждам нормално, а ми каза бягай към операционната - с довода, че то скоро разкритие няма да видим. Обаче те са инжектирани с допълнителна доза алчност, и са оперирани от други неща.

# 241
  • сф
има поне два такива случая в българия, които лично на мен да са ми известни в големи подробности. единия на сестра ми в МД преди близо 13г и другия на много близка моя приятелка преди 1,5г във "вита". вероятно не са само тези двата.

# 242
Постът ми беше ироничен. Вероятно ще се съгласиш, че случаите на принудително раждане секцио (измислена причина) са многократно повече.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 22:56 от Анонимен

# 243
  • сф
да, има доста причини да е така.

# 244
Здравейте,

Реших да намина в темичката ви, защото след около 2 седмици докторите ще преценят, дали ще раждам нормално или секцио.

Живея в чужбина и тук нормалното раждане е предпочитан метод на раждане.

При първото ми раждане не съм допускала дори и за миг, че има вероятност да завърши със спешно секцио.
Въпреки че много ме е страх от операции, на този етап при втората ми бременност, като че ли предпочитам повече секцио. Не съм обаче съвсем сигурна и затова реших да се допитам до вас и чуя други гледни точки, ако на някой изобщо му се занимава с моя проблем.
А защо се страхувам да опитам отново нормално раждане?!? Не желая да се повтори всичко - нормалното ми раждане завърши с 2 часа напъване, 2 опита да извадят бебето с вакуум и накрая секцио. Не се притеснявам толкова от болката, но искам да си спестя риска да преживея отново наведнъж и двата вида раждане.
А никога няма да спра да се ядосвам, че ме събудиха 4 часа след операцията, през което време всички роднини са научили, че бебето ми е живо и здраво, а аз разбрах последна.

Това са моите терзания в момента. Не знам дали си заслужава риска.

П.П. Така и не можаха да ми обяснят причината, поради която не успях да родя нормално. Изобщо около моето раждане има доста неизвестни.

# 245
Избери си секциото.  Бебето има нужда ор адекватна майка в първите часове от появата си.

# 246
Buzz, аз се записах в темата поради същата причина. Първото ми раждане завърши със спешно секцио с пълна упойка, след цял ден мъки ( бебето не можа да излезе). Не събрах смелост да пробвам пак нормално раждане, въпреки че пак имаше екшън, защото ми изтекоха водите. Не знам какво да те посъветвам, не съм фен на секциото, но реших да си спестя нечовешките болки. Бебето ми беше по-голямо и от първото и си мисля, че донякъде взех добро решение. Успех ти желая и се извинявам, че пиша това в тема, която подкрепя естественото раждане.

# 247
  • Sofia
Моето първо раждане започна в 8 сутринта с индукция и в 20 часа вечерта със спешно секцио на 8 см разкритие. Минах и аз през всичко - пукане на мехури, упойки, разхождане, болки и т.н Второто ми раждане беше 6 часа без никакви интервенции и шевове. Моят съвет е да опиташ. Във всеки момент на раждането може да избереш секциото. Виж как ще се развият нещата..

# 248
  • сф
на твое място бих избрала нормално раждане само в случай, че имам позитивна настройка и липсва страх от него. страхът е враг на естественото раждане. кара те да не можеш да родиш. ако се колебаеш заради страх, по-добре избери секцио. ако обаче много искаш да родиш естествено и си уверена в себе си, преодоляла си травмата от първото раждане, опитай естествено.

# 249
Благодаря ви за споделените мнения, момичета  Hug

Но аз все още се лутам в мислите си и ще изчакам прегледа, да видя какво докторите ще ми кажат. А те със сигурност няма да искат да ме режат, ако няма причина за това.
По принцип не ме е страх от нормалното раждане, въпреки че си болеше, но знам, че ще боли и ще ми мине. Страх ме е единствено от това, че всичко може да се повтори, вместо да си спестя поне единия вид раждане.

Ще ви пиша след прегледа, който трябва до 2 седмици да се осъществи.

# 250
Buzzz,
не е нужно да се повтаря. При мен второто раждане беше коренно различно от първото, въпреки че ДОКТОРКАТА ми твърдеше, че ще се повтори всичко. Дори точните и думи бяха "глупаво е от твоя страна да пробваш".
Различна беше моята нагласа, подготовката ми, ходех на йога, работих върху страховете си, имах дула, която ми даваше кураж, визуализирах си раждането. Получи се по възможно най-добрия начин!
А ти имаш подкрепата на лекарите си, което също е много важно. Успех  bouquet bouquet bouquet

# 251
gingerina, благодаря ти за куража  Hug

Ще изчакам да видя какво ще кажат след прегледа, който ще е на 20 юни.

# 252
Buzz, аз от самото ми първо раждане (секцио) бях сигурна,че ще опитам някой ден отново да родя нормално! Както вече са ти казали дамите-едно с едно няма еднакво! Моето нормално раждане след секцио можеш да прочетеш малко по-назад и ще видиш емоцията ми! Това чувство е...уау!  Не мога да ти опиша щастието ми щом успях да напъна последния път и усетих хлътването на корема...АЗ УСПЯХ! УСПЯХ!   Това бяха думите ми (имам го заснето на клип) и всеки път като се сетя за раждането и в мен нахлува гордост! Е,не съм създала лек за рака,нито съм покорила Еверест, но надминах очакванията на докторите! Аз родих нормално, след като поне десет доктора в три болници ми казаха - НЕ! Е,кеф си е! Ако ти се настроиш,ако го пожелаеш и тръгнеш с ясното съзнание, че ще опиташ (нооо не на всяка цена) може и да се получи! Ако не,както казваш,има ли нужда,бързо вадят ножа Simple Smile важното е бебока да се роди жив и здрав,а мама да е щастлива! Така и ще бъде! Успех,мила! Пиши ни за "твоя покорен връх"!

# 253
IoannaD, много ти благодаря за поста. Много емоционален и положително зареден.  Hug

Исках да ви кажа какво се случи днес на прегледа.
За съжаление не събрах смелост за нормално раждане, въпреки че имах подкрепата на лекарката и мед. сестрата, с които говорих.
До решението стигнах адски трудно, благодаря на персонала, че ме оставиха да мисля цели 2 часа. Претеглих плюсовете и минусите, теглих чертата и реших следното - датата на секциото ще е 1 седмица преди термин. Ако бебето реши да излиза преди датата, ще е знак от съдбата, че раждането трябва да е нормално и ще се опитам нормално да родя. Но ако бебето не излезе до датата на секциото, ще е секцио със сигурност.
Бебето ми е инвитро, в матката имам допълнителна преграда /според лекарите не тя е била проблемът/, много се притеснявам да не се объркат отново нещата с нормалното раждане и да стане пак някоя инфарктна ситуация. И затова реших, че няма да рискувам. Макар че не се знае реално, дали пък със секциото не поемам риск.

Стискам палци на тези, които са сигурни, че искат да опитат нормално раждане след секцио. Силно се надявам, че ще успеете. Дано само аз не обезкуража някой.

Hug Благодаря, че ме изслушахте и дадохте своите съвети.

# 254
Хайде, успех от мен тогава. Меко, пухкаво и прекрасно бебенце - това е най-важното все пак!

Общи условия

Активация на акаунт