за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • sofia
За догодина ли?
Дребното се справя с математиката, ама си е мързел и много се чудя да го напъвам ли. Най-вече, защото ще имам логистични проблеми и моят напън няма да е по-малък.
Забавната математика ми бяха наблизо, а сега гледам, че са се преместили някъде в Лозенец - невъзможно ми е за водене. Събота и неделя гледам да няма мероприятия.

Утре са на екскурзия до Белоградчик. Ще ги видим как ще издържат, то си е бая път за един ден.

# 511
Ох ние от догодина нямаме занималня в училище и днес с голям зор намерих едно свободно място в една частна занималня /близо до училището/, около нашето училище са 3-4 частни занимални и всички са пълни  ooooh!

# 512
  • София
защо обмисляте записване на курсове по математика от 3-ти клас?

# 513
  • sofia
Защото форумът влияе зле на родителската психика Mr. Green Говоря за себе си. И определено ще го местя след 4-ти клас. А в единственото друго близко училище има "прием" с изпити за 5-ти клас. Ако го преместя след трети клас (ако има места) просто ще трябва да издържи тези изпити, без да са решаващи.

Правя си някакви сметки без кръчмар.

# 514
  • София
Защото не съм сигурна дали ще останат след 4 ти клас в Шилер.
Защото едната иска и ходи на всички състезания по математика, а на ниво училище решаваните задачи не са достатъчни за участие и добро представяне.
Защото на другата и се отразява добре и се справя с училищните задачи без проблем при допълнителни занимания, докато ако не се работи допълнително с нея и там изскачат пропуски.
И най вече защото аз не съм учител по математика и не искам да ставам  Mr. Green.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 20:44 от Aila

# 515
Уроци  по математика, по български, по английски, спорт и ......

Докъде я докарахме.
Днес отново се чудя на истерията с изпитите на седмокласниците.
Ужаса , който преживяват те и родителите им.
И за пореден път се питам - защо е необходимо да се стига до там.
Защо не им е достатъчно наученото в училище.
Защо искаме още и още ...

Да се оплача от моето- излагация на изходните нива.Останах озадачена , при условие , че се справя добре през годината. Госпожата ми каза , че не е от незнание , а от невнимание и разсеяност.
Изводите за мен са, че може би се искат още занимания.
И ще ги получи догодина.

# 516
Не съм видяла още самите изходни нива, в смисъл работата му, но оценките вече ги има в бележника му. Май само по английски не правили още, но там учителката им е казала, че може и да нямат, ако всички са активни и вземат участие в часовете. Младежът се справя повече от отлично, ако се имат предвид училищните изисквания, според моите лични изисквания си е мързел и мотльо от класа. Не знам докога ще успява да я кара така. Но пък и би било лошо, ако още от началните класове трябва да се напъва. Моят спомен до 4ти клас е писане на домашни за по 15 минути максимум на ден. Та по тая логика и аз съм била мързел. Само дето четях книги, него и за това го мързи.
Догодина си продължава по досегашната схема - до обяд на училище, след това в залата по гимнастика, вечер домашни. Не мисля да го записвам на нищо допълнително, нито той има желание, нито пък има кога.
Утре ще имат парад на хвърчилата. По този повод снощи, кажи речи до полунощ, правихме хвърчила (2, защото и двамата са в едно училище). Тази сутрин рано ги оцветиха, дори успяха да ги пробват. Летят отлично. Дано утре има поне малко ветрец, за да се вдигат по-лесно.

# 517
  • София
питането ми относно курсовете по математика беше поради това, че доколкото ми е известно, на повечето от тия курсове се преподават неща, много слабо свързани с учебния материал. тоест, аргументът, че са допълнение към обучението с цел по-добро справяне в клас едва ли е валиден.

предполагам, че целта на участието в подобни курсове е прием в трибуквеното училище след 4 клас и се чудех дали е необходимо да се започва с подготовката от 3-ти клас или може да се изчака до 4-ти?

# 518
  • София
jam ако питаш за прием в СМГ повечето съветват от 3-ти клас да се започне с курсовете, за да няма много пропуски за 4-ти клас, а и още от трети започват да се учат да разписват задачите. Определено не смятам, че има проблем да се изчака и 4-ти клас или дори да не се ходи, ако не се държи на всяка цена прием там и просто е една възможност, която да се опита.
Категорично не съм съгласна обаче, че курсовете не са от полза и за училищният материал. Не се решават само състезателни задачи, самите занимания са от полза за всички дори целта да не е СМГ и децата стават по-сигурни и уверени в себе си по отношение на математиката. При мен с едната близначка ако не решаваме нищо вкъщи по математика се забелязва определено изоставане след това. Докато ходеха във 2-ри клас на първи модул в СМГ, (на останалите не пожелаха) се забеляза видим напредък при нея, а задачите които имаха за домашно бяха съвсем нормални, но и интересни.
За опит за прием в СМГ след четвърти клас все още не съм решила категорично какво да правя. За момента само за едната смятам, че СМГ би било подходящо място и затова съм на режим изчакване за да видя как ще се развият децата през тези две години, които остават и след това ще решавам.

# 519
  • София
Въобще не е вярно, че тези курсове не са допълнение към училищния материал. Няма как да се решават теми от състезания, ако не се владее училищния материал - таблица, аритметични свойства, текстови задачи и геометрични. Разбира се, че чрез тях се затвърждава и усъвършенства, това, което се преподава в училище.

# 520
питането ми относно курсовете по математика беше поради това, че доколкото ми е известно, на повечето от тия курсове се преподават неща, много слабо свързани с учебния материал. тоест, аргументът, че са допълнение към обучението с цел по-добро справяне в клас едва ли е валиден.

предполагам, че целта на участието в подобни курсове е прием в трибуквеното училище след 4 клас и се чудех дали е необходимо да се започва с подготовката от 3-ти клас или може да се изчака до 4-ти?

Това са курсове за подготовка за МГ и те се ползват основно от хора, които имат такива планове, по- рядко и такива, които просто искат децата им да развиват логическо мислене, каквото рядко е залегнато в общите училища.
Не са курсове за подготовка на основен учебен училищен материал.
От ІІІ клас го почват кандидатите за това училище, в масовия случай и от по- рано, с учител или родител.

Въобще не е вярно, че тези курсове не са допълнение към училищния материал. Няма как да се решават теми от състезания, ако не се владее училищния материал - таблица, аритметични свойства, текстови задачи и геометрични. Разбира се, че чрез тях се затвърждава и усъвършенства, това, което се преподава в училище.
Курсовете са за деца, които нямат проблеми с училищния материал. Те нямат възможност да го овладяват точно на курсове за такава подготовка.

# 521
  • София
Говорим за допълнение към обучението, нали така?

# 522
Допълнителното обучение може да има различно съдържание и цели.
Не знам на курсове за подготовка за МГ и състезания да се учи и надгражда училищен материал. В училище е базовото ограмотяване- действия с числа и възможно най- елементарни текстови задачи.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 11:36 от Judy

# 523
СМГ категорично не може да замести училищния материал, а го надгражда значително, в посока основно състезателни задачи...говоря от опит с моето  и близки деца... някои деца посещават и СМГ, и частни уроци... Whistling
И аз съм се замисляла за СМГ, но това ми идва в повече...

# 524
  • София
Ама защо трябва да го замества, говорим, че го затвърждава и автоматизира. За да се научат да търсят решение на по-сложни задачи, те трябва да владеят прекрасно учебния материал, така че е нормално дете, което ходи на такива курсове, да е овладяло изцяло задачите в училище и да няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт