за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 319
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
защо обмисляте записване на курсове по математика от 3-ти клас?
Защото искам след 4-ти клас да я прехвърля в 107-мо от което съм много доволна покрай сестра й, а без състезателна математика, няма как да влезе там. Записах я в НПМГ. И да, това е надграждащо обучение. За да влезе в 107-мо трябва да покаже резултати на мат. състезания и/или добро представяне на тяхното състезание Еврика. Иначе аз съм много против допълнителното учене, но няма как Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 14:09 от Лекси

# 526
Има училища с часове СИП Математика, в които решават състезателни задачи, за които се прилагат методи, описани в Читанките и преподавани в школите.

...  така че е нормално дете, което ходи на такива курсове, да е овладяло изцяло задачите в училище и да няма проблем.

Ами срещат се деца - на училищни контролни с грешки.
По състезания - по-добре се представят.

# 527
  • София
Разбира се, че се срещат, това са деца, не са машини и роботи. Той и ексел греши понякога. Това не означава, че имат проблеми с училищния материал. Просто децата се разсейват и бъркат. И на контролни, и на състезания. Те и възрастните бъркат неща, които като цяло са им до болка познати.

# 528
  • София
Има и друго, на състезанията времето е доста повече от 35- те минути в училище. Мойта, понеже е по-бавна, успява да реши по-сложни задачи на състезание, отколкото в клас, защото има време да помисли.

# 529
Утре си взимаме бележника и ВАКАНЦИЯЯЯЯЯ! Нямаме търпение и двете, особено аз!  Crazy
Вчера ходиха до местната пожарна служба. Не беше особено впечатлена, но сигурно за момчетата е било по-интересно.

# 530
  • София
Ние днес си взимаме бележника Simple Smile Утре ще ходим на училище май само за присъствие, знам ли.

# 531
Утре- зоопарк Simple Smile

# 532
  • София
И нашите бележници ще ги дават утре, като ги викат само за 1час. Уж родителите правихме някаква организация да ги водим някъде след това, ама нещо несериозна работа излезе и не е ясно ще има ли нещо или всеки ще се спасява поединично Rolling Eyes
 Учебниците ги върнаха още вчера, а цяла седмица работят само по ТУ и си носят само тях и една тетрадка, като през по-голямата част от деня са на двора Simple Smile
И аз нямам търпение да свършват вече и двамата, че ми дойде дълга и изтощителна тази учебна година.(Човек ще каже, че аз съм учила, а всъщност нямам съществен принос, но.. Crazy  )

# 533
Бележниците ще раздават утре. Имат и тържество - изпращане на четвъртокласниците.

# 534
Ние утре ще връщаме учебниците. В събота ще им раздават бележниците и списъка с книгите, които трябва да прочетат и след това ще ходят в едно заведение с госпожата да се почерпят  Mr. Green

# 535
  • софия
Утре ще им раздават бележниците и ще са на екскурзия до "Вятърните мелници"
Моя син има 5 по български език, много грешки е направил на диктовката затова още днес ми е дал задача да му купувам сборници да учи през ваканцията. Shocked
Давайте идеи с какво ще ги занимавате през ваканцията. Нещо от рода на тип "Ваканционно другарче"

# 536
  • у дома

Давайте идеи с какво ще ги занимавате през ваканцията. Нещо от рода на тип "Ваканционно другарче"

При нас днес предадоха учебниците-утре ще раздават бележниците.
На последната родителска среща решихме с парите,останали от отстъпката от помагалата да им вземем за лятото тази

# 537
И ние взехме по една Ваканционна тетрадка. Списъха с книгите дадоха вчера, но при нас е препоръчителен. Тренировки ще има и през целия юни месец, но моят син няма да ходи.
Не знам какво ще се правим ц-яло лято, защото подозирам, че баба им няма да ги изтърпи дълго време.

# 538
Аз взех няколко книжки за през ваканцията без да ме е молил Simple Smile

Мисля че и още нещо имаше , но сега не се сещам какво!

# 539
  • София
Ние имаме помагало препоръчано от госпожата. Мисля, че беше "Пъстра каручка" на БРАВО, но аз не съм много очарована точно от тези летни помагала и може би ще търся да купя още едно.

Чакам вече да видя списъка с книги, но ще трбва да чакам до понеделник. Сега са на зелено училище.

Общи условия

Активация на акаунт