за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 305
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Ами аз да честитя официално приключването на второкласната учебна година, да пожелая много здраве и весели игри на децата, за да могат на есен с нови сили да посрещнат новите предизвикателства!

Весела ваканция!

Скрит текст:

# 541
  • София
Нашите днес са на екскурзия, на която ще си получат бележниците. Учебниците ги върнахме още миналата седмица, вече имаме и списък за четене през лятото с 8 задължителни и 8 пожелателни книги, сега зареждам четеца с тях.

Весела ваканция на всички деца!

# 542
  • София
Весела Ваканция и от мен на всички дечица и на родителите също Simple Smile
Моите и те са на еднодневна екскурзия днес на която ще им връчват бележниците. После са в училище от 1-15, но основно си играят, не учат особено.
Учебниците ги върнаха още миналата седмица и аз чакам с нетърпение списъкът с книги. Най-накрая и двете се зачетоха повече в книга - Хари Потър и се притеснявам дали и със задължителният списък ентусиазмът ще се запази. И двете вече четат на електронни четци и най-вероятно и за книгите през лятото ще ги ползват. Замислях се за подарък четец за рожденият им ден, но им дадох моят стар киндъл (аз си поръчах нов с подсветка) и нукът на мъжът ми, който той не ползва. Сега отново нямам идея за подарък за РД  Simple Smile
Много съм доволна, че от септември и малката ще е в училището на каките и всички ще са на едно място  Simple Smile

# 543
  • софия
Гледам, че четат книги  електронно, но аз предпочитам да не е на таблета за поне малко време да му починат очите, но така сигурно е по забавно. В тази насока съм го пратила с баба си в библиотеката да си вземе книгите, той мрънка искал нови да му  ги купя тези били стари.

# 544
  • София
Ел.-те книги не натоварват толкова очите както таблета. Аз съм с -10 диоптера и не виждам почти никаква разлика при четене от книга и от ел.четец с и-инк мастило освен липсата на усещането на хартия. Но пък тухлите от 800 страници на Хари Потър определено им е по-удобно на киндъла да ги четат. Удобно е че може и шрифта да им пипна и да го направя по-голям ако е необходимо.

# 545
  • софия
 Aila,беше ми полезна тази информация. Simple Smile

# 546
И моят син чете главно на четеца. Аз лично не намирам никаква разлика между четенето на четеца и хартиената книга. За мен усещането е абсолютно идентично. Трябва да "прелиствам" по-често, защото страницата е по-малка, но пък не държа дебела и тежка книга. Младежът сега чете втората книга за Хари Потър, но с подканяне от моя страна. Интересно му е докато чете, после разказва някои моменти дори и без да го питам, но е голям зор да започне. Ако зависи от него, няма да прочете и ред.
Днес им раздадоха бележниците, а утре са на екскурзия. Знае за нея сигурно от един месец, но като се запъна днес, че не иска да ходи.  ooooh! Щяло да бъде "тъпо" и така нататък, а и още "ще  ни излезе по-евтино да си отидем ние с колата, защо трябва да е с класа, с някакъв гаден автобус" и т.н. мрън-мрън поне един час ми надува главата. Сега заяви, че щял да отиде все пак. Не знам на кого се е метнал такова мрънкало, но мога да заявя, че пубертетът изобщо не ме плаши. Имам си един сърдитко дето е в пубертета горе-долу откакто се е научил да говори, че май и от преди това.

# 547
  • София
Стон на моите им прочетох първа и втора на Хари Потър, зарибиха се след това едната вече прочете 3 и 4- та и сега е наполовина на 5-та, а другата която почти не чете обикновено, вече свърши трета и почна четвърта. Почивката на море на която бяхме без никакви други разсейващи неща им се отрази добре на желанието да четат. Чак аз не можех да повярвам, че постояно получавах отговор - само да си завърша главата или още малко и си лягам  Simple Smile
При мен това с промяната на желанията го има постоянно и при трите...

# 548
Можете ли да ми препоръчате нещо за допълнителна подготовка по английски език за трети клас? По Blue skies е. Ще купя граматическата тетрадка, ако не я поръчат с другите помагала септември, но ми се ще и още нещо да му взема. По английски поне се занимава с желание. Не ходи на курсове, упражняваме само това, което учи в училище. Имам и мои стари учебници от едно време, от тях също мога да му давам някои неща, но ще трябва да подбирам според това какво учат в момента. Затова ми се ще нещо, което поне донякъде да следва учебната програма и ако може леко да надгражда като лексика.

# 549
  • София
При нас списъка включва Матилда, Малкия принц, Книга на Джунглата, Алиса в страната на чидесата, Пет приказки на Валери Петров, басни, Ането, Приказки по телефона ( остана от тази година невзета), Емил от Льонеберия, Румцайс, Гори тилилейски и През гори и води....
Ще се чете лятото Simple Smile

# 550
Можете ли да ми препоръчате нещо за допълнителна подготовка по английски език за трети клас? По Blue skies е. Ще купя граматическата тетрадка, ако не я поръчат с другите помагала септември, но ми се ще и още нещо да му взема. По английски поне се занимава с желание. Не ходи на курсове, упражняваме само това, което учи в училище. Имам и мои стари учебници от едно време, от тях също мога да му давам някои неща, но ще трябва да подбирам според това какво учат в момента. Затова ми се ще нещо, което поне донякъде да следва учебната програма и ако може леко да надгражда като лексика.

Тези са интересни:

http://www.book.store.bg/p109028/pomagalo-po-anglijski-ezik-za-3 … ubka-zasheva.html

http://www.book.store.bg/p63331/az-ucha-anglijski-vyv-3-klas-sam … a-diulgerova.html

Вървят си по учебната програма. Второто е с хубави тестове.

# 551
Благодаря, Judy. Второто и аз го забелязах и на пръв поглед, по показаните страници, ми се стори добре.

# 552
Честита ваканция на всички - родители и деца  Laughing -  весело да я изкараме.

10 са нашите книги за лятото....имаме и  сборник по математика.
Том Сойер ми се вижда най-трудна за четене. До края на лятото, ако не успее да го "грабне"   може да изтегля филмчето, да се запознае що годе с историята  Rolling Eyes.
Друго не мисля да му купувам, достатъчни ще са книгите и сборника по математика.
Ваканция са все пак, не мисля всеки ден да учи и да заляга над учебниците и сборниците.

# 553
  • София
Добре,де,ама защо да чете цяло лято? Мисля, че книгите са по около 200 страници. Това прави една книга за 5 дни при спокойно четенне по 40 съраници наб ден. 10 книги за 50 дни, а пък до 15 септември има 105 дни. По колко четат децата ви, без да им идва много?

# 554
  • София
Честита ваканция  Grinning
Не съм гледала в подробности списъка с книги,но имам бегла представа и ще чете каквото иска. Взех му и едно ваканционно другарче-Ваканционно пътешествие , да се занимава и да не забрави да пише и смята Mr. Green
Той чете различно бързо, зависи дали и колко му е интересна книгата. Може и за седмица да прочете 200-300 стр., може и за няколко месеца Peace

Общи условия

Активация на акаунт