за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 306
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Миналото лято не и настоявах много за четенето и в резултат на това прочете само Пипи и няколко разказа от Небивалици.
Това лято съм решила да я карам да чете по 20 странциц на ден. От една страна ми се струва гадно да слагам лимит, за да не намрази четенето. От друга страна се надявам с четенето да го заобича и да види какво удоволствие е.

Ние имаме 5 книги:
-басните на Езоп
- Тошко африкански
- Алиса
- Малкият принц
- стохове на Елисавета Багряна

Освен това 8 диктовки и 8 преписа по 1 страница; Таблиците за умножение и деление всяка по 5 пъти.
Както и от помагалото по математика за 3 клас пътвите 18 страници, които са преговор.
И едно ваканционно помагало по бълг. език.

В момента ходи на лятно у-ще в тяхното си у-ще. Носят ваканционната книжка и помагалото, но още не са писали нищо. Днес ще ги водят на плуване.

# 556
Имаме и ние списък с книги, от които 5 са задължителни, но по техен избор. Езоп, Алиса, Карлсон, приказки на Андерсен, Небивалиците - това се сещам. Каралийчев няма да я карам да чете, намирам езика за доста труден. Освен това ще попълва ваканционна книжка. Други домашни нямаме и по-добре. Децата имат нужда от почивка. Peace

# 557
На мен ли само ми се струва, че "Том Сойер" и "Хъкълбери Фин" са много сложни за второкласници?Особено "Хък Фин". По мои спомени ги четяхме след година- ваканцията между 3 и 4 клас.
Иначе и нашият списък е пожелателен и по-важното е да четат- което им харесва. И да пишат в читателски дневник. Взехме "Голямата ваканция", а госпожата поръча и по една тетрадка със задачи и диктовки-преписи-преразкази- на когото което му е по-трудно да се поупражнява. И им пожела като най-важно: " Да се наиграете!!!"

# 558
Ние имаме списък с около 20 книги - 5 книги задължително трябва да бъдат прочетени и записани в читателски дневник. Отделно 5 преразказа да напише и от време на време да се упражнява със задачи и таблицата, за да не я забравят  Rolling Eyes
Като знам дъщеря ми с какъв зор чете книги,пак ще е мъка голяма /дано да прочита по 20стр. на ден/,а за преразказите да не говорим изобщо не и харесва да преразказва /трудно и е/  Party
Тази седмица съм я оставила пълна почивка -игри,каране на колело,разходки,но от другата смятам да започва с четенето  Peace Peace

# 559
Моят мина третия том на Дръндьото /тези се четат за около пет дни, ако не си на училище, като под четене имам предвид не повече от 2 часа на ден, максимум три/ и сега е на Лукчо, която му допадна доста. Не сме купували Дръндьовци, не се и каня, ползваме библиотеката и там чакаме следващите два тома, понеже се снабдихме с шестия. Ако не се появят и си прочетем междувременно Лукчо- то, ще си минем на шестия директно.
От домашната библиотека ще чете "Маншон и ..." /компания/, "Алиса", "През води и гори" /тази му я четох в градината и той много я хареса, но я е забравил/ и още 2-3. Приказки едва ли ще чете. Съмнявам се да го направи и с басните. "Пет приказки" на В. Петров лично аз не я харесах и той също.
От списъка е чел вече за Тошко, "Магьосникът от Оз", но и към момента книгата, която най- много му хареса от четените от него, си остава "Без дом" и миналогодишните писма да дакела.  Laughing Чете вече през годината "Том Сойер", но не знам дали да му предлагам "Хъкълбери Фин", въпреки, че той обича приключения. Засега от мен ще дам "Сърце", надявам се да му хареса, щом му бе интересна "Без дом".
...
Четенето не е работа, а вид почивка /за мен, напр., винаги е била основен вид/ и гледам така да възпитавам и малкия. Та той си чете всеки ден и не си почива от дейността.

# 560
Judy, браво на сина ти,явно е от децата които обичат да четат  Peace
Дъщеря ми все трябва да и напомняш по не знам колко пъти,че има за четене и вече след 20стр. е адски изморена  Mr. Green, а това да чете 2-3 часа при нея изобщо не може да се случи  Cry

# 561
Той е от децата, които обичат да играят, предимно. Навън с топката. Или вкъщи- с шаха, на компа или на таблета при кофти време.
За четенето е само според книгата. Ако е интересна- чудесно. Ако ли не- няма да я погледне.
Не съм давала норма за страници. Чете глави. В този случай читателят има по- обективни представи за произведението като цяло и възприема частите по- добре. Страниците са прекалено механична норма и тя, смятам, не следва да се прилага в такава дейност.
И не чете 2-3 часа наведнъж. Това е с прекъсвания през ваканцията. Една глава сутрин, 1-2 вечер, примерно. Зависи и от главите.

# 562
Моят чете доста бързо, но не обича да чете за мое най-голямо съжаление. След като свърши с "Хари Потър и стаята на тайните" ще му дам "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", имат я в списъка. Аз съм им я чела, както и продължението, но така или иначе сигурно е забравил доста неща от нея, ще е добре да я прочете и сам. Не го карам да чете насила, но съм поставила ултиматум, ако иска да играе на таблета, ще чете по една глава на ден. Това е. Оттам нататък той да си решава ще чете или няма. Що книги съм им прочела за тия години, а той сега да се мръщи "Четенето било гадна работа, не било интересно", аз като чета е целият в слух, ама да чете сам го мързи. Ако го оставя сам да решава само пред телевизора ще стои или пред таблета, с леки прибежки към хладилника.

# 563
  • София
И у нас е с ултиматум - ако не чете няма таблет и телевизор. Чете бързо, чете на глави, като норамата за деня е м/у 30 и 40 страници, в зависимост къде свършва съответната глава, по 2-3 на ден се падат. Не мога да й дам по-малко, защото са й много книгите в списъка.

# 564
И у нас е с ултиматум - ако не чете няма таблет и телевизор.

newsm78
Таблет , телевизор, телефон - предмети, които от няколко седмици /откакто е хубаво времето/ стоят и събират прах.
По цял ден е навън с децата, без времето, когато е на тренировки за 2 часа.
Незнам как ще чете или решава задачи.
Насила ще е работата, но няма начин.

# 565
  • София
И у нас е с ултиматум - ако не чете няма таблет и телевизор.

newsm78
Таблет , телевизор, телефон - предмети, които от няколко седмици /откакто е хубаво времето/ стоят и събират прах.
По цял ден е навън с децата, без времето, когато е на тренировки за 2 часа.
Незнам как ще чете или решава задачи.
Насила ще е работата, но няма начин.
Ми при нас няма как да е по цял ден навън, защото и аз и мъжа ми сме на работа. Девйката я прехвърляме или с мъжа ми, или с майка ми на работа, а ако и двамата не могат тя стои в баба ми и дядо ми, които са по над 85г, така че не могат да я извеждат. За съжаление нещата стоят прозаично, но са факт.

# 566
И моите са по 3 часа дневно на тренировка, много игра навън, но пак намират време и за телевизия и за таблет. Не ги забравят и си ги търсят. Докато влязат вкъщи, включват на някой детски канал. Честно казано, мечтая си телевизорът да се повреди.  Embarassed

# 567
  • София
И моите са по 3 часа дневно на тренировка, много игра навън, но пак намират време и за телевизия и за таблет. Не ги забравят и си ги търсят. Докато влязат вкъщи, включват на някой детски канал. Честно казано, мечтая си телевизорът да се повреди.  Embarassed
Недей Simple Smile Нашият се повреди и се наложи да купим нов Crazy

# 568
  • София
Не съм давала норма за страници. Чете глави. В този случай читателят има по- обективни представи за произведението като цяло и възприема частите по- добре. Страниците са прекалено механична норма и тя, смятам, не следва да се прилага в такава дейност.
Да, права си.

# 569
Да й давам зор да чете - абсурд! Побутвам я леко, примамвам я с хитрост. Интересните за нея книги чете сама и с ненасита. Смятам, че важното е да се възпита любов към четенето и книгите, а не четене без желание и на всяка цена.
Аз смятам през целия месец юни да си почива напълно и безгрижно. През юли ще се опитам да пробутам малко задачи и английски, ако се получи. Ако не - да ми е жива и здрава и да си почине добре.  Party Има нужда и от почивка, за да прехвърли мозъкът информацията където трябва.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт