Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 998
  • 370
  •   1
Отговори
# 165
Аз също стигнах до трудности в Испанския и за това в момента затвърждавам вече взетото, защото и то не е лесно. Правя общите тестове на всяко "кръгче"(?!)  и като започна да ги правя максимум с 1 грешка продължавам към другите Simple Smile

# 166
Аз само ако съм убедена, че се е заблудила програмата и всъщност знам думите правя общия тест за кръгче. Иначе карам упражнение по упражнение.

Вижте какво се появи на сайта  Heart Eyes
цък
цък

# 167
Манее виетнамски..... що пък да не Simple Smile

# 168
Ихааааа норвежки!!!

# 169
Да  Mr. Green И е на 26%, а съвсем скоро го добавиха. Това значи, че екипът бързо работи, а курсът ще е скоро.

# 170
  • Mars Hotel
Супер! Ще започна и норвежкия като излезе!

# 171
Здравейте , от тук научих за дуолинго... следя ви свалила съм си от английски испански език, но нещо нямам много време...но ми е чудно като ви чета как успявате с толкоз много езици...постоянно чета някаква еуфория, че този език са го качили или ще бъде скоро ....и се чудя при мен защо така тромаво върви...? Вие ги учите тези езици, защото имате намерение да ходите в съответната страна или ей така  newsm78

# 172
Аз например ги уча ей така без особено намерение да ходя в Дания. Просто разширявам възможностите си. Никога не се знае кога ще ти потрябва.
Аз съм от тези, които чакат руският и унгарският, но до тогава ще си уча датски и може би ще почна холандския.
Признавам последно време съм малко мързелива и го занемарих, но тези дни почвам отново с пълна сила.

# 173
  • София
А има ли някой научил език от Дуолинго?

# 174
И аз се чудех как смогвате с n-брой езици. Аз си предъвквам тоя немски, че ме е яд, че не го знам на задоволяващо ме ниво. И не смея ей така да почна с друг език, за да не се обърквам. Евентуално руския ме привлича с това, че със сигурност ще ми е от полза.

Иначе научаване на език звучи много относително. То и роден да ти е, никога не може да го знаеш на 100%

# 175
Вие ги учите тези езици, защото имате намерение да ходите в съответната страна или ей така  newsm78
Скрит текст:
По принцип ми се живее някъде извън България,но ми трябва много повече от знанията по съответния език.  Rolling Eyes
Аз лично не прекарвам много време в Дуолинго и не уча много езици,но не ги и уча ,за да се преместя някъде,просто сега ,докато очаквам бебчето съм си вкъщи и нямам какво да правя. Grinning
А и аз бързо се отказвам и няма как да науча език от Дуолинго, до такава степен,че да се преместя. Grinning

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 12:33 от cooxixx

# 176
  • София
Дори и да не се отказваш няма как да го научиш там. То ако ставаше така.. Трябват си доста странични занимания по езика. Дуолинго за мен  е само началото, колкото да имам някаква бегла представа от езика.

# 177
Е, аз не вярвам някой да разчита само на Дуолинго  Simple Smile

# 178
И аз не вярвам някой да разчита на дуолинго. Доколкото съм чела във форума на сайта, най-много Б1 може да се стигне, а най-често - А2.

Аз също не знам какво имате предвид под "да се научи език". Работя в медия, много от колегите ми са филолози. Твърдят, че език се учи цял живот, защото той е жив. Дори във всекидневната ни работа срещат думи, които са им непознати. Така че, ако човек има желание, а и си е поставил някакви цели, може да стигне далеч, дори и сам Simple Smile

Иначе аз уча холандския, защото ми е интересен. Нямам намерение да мигрирам, нито да уча там. Просто ми е интересен. Френският съм го учила, сега припомням. Смятам да уча езици от различни семейства, защото иначе се бъркам. Пример: жена на немски Frau, на холандски - vrouw. Чете се по един и същи начин.

Сега очаквам с нетърпение турски, унгарски и норвежки. Дали ще отида някога в Норвегия не знам, но каквото и да научи човек, е плюс  Peace

# 179
Вие ги учите тези езици, защото имате намерение да ходите в съответната страна или ей така  newsm78

Аз винаги съм харесвала скандинавските страни и искрено се надявам да посетя Норвегия в близко време. Та норвежки ще уча, надявам се скоро, с чисто туристическа цел Simple Smile Няколко думи ще са ми от полза  Peace А испанския мисля да ползвам в работата си. Уча го, защото ще ми влезе в употреба, не ми е толкова интересен.

Общи условия

Активация на акаунт