Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 65 915
  • 370
  •   1
Отговори
# 75
Аз вече уча числата на холандски, много е забавно  Mr. Green Малко странно, защото много по-сложни неща минах вече.

Иначе: унгарски и турски се очаква да излязат в бета на съответно 26-ти и  28-ми февруари.  Heart Eyes

На въпроса за броя на езиците: бяха три, но италианският не ме грабна. Затова холандски и френски, докато не излезе турският и унгарският  Laughing

# 76
И аз се чудя защо чак там са сложени числата... Толкова далеч, а не са по в началото.  Mr. Green

# 77
Учи ми се френски, но произношението на думите няма нищо общо с начина на изписване. Това сигурно ще ме затрудни.  Confused

# 78
Linofrina, не е лесно, но се свиква. И там има правила, както при всеки език. Е, има и много изключения  Grinning

# 79
Благодаря Simple Smile Докато не пробвам, няма как да разбера.

# 80
Имат си правила буквосъчетанията как се четат и като се научат си е направо лесно.  Flutter За разлика от научаването на думите  ooooh!

# 81
Имат си правила буквосъчетанията как се четат и като се научат си е направо лесно.  Flutter За разлика от научаването на думите  ooooh!
Май Рошличка се оказа права.С английския никога не съм имала такива трудности.На първия курс нищо не направих,въртя се около едни и същи думи и се опитвам да ги помня,ама то кое по-напред-произношението ли,писането ли,това ''la,le, 'l '' ли... Joy

Само не мога да разбера защо на телефона нещо не излиза клавиатурата,когато трябва да пиша нещо.Даже първоначално си мислех,че няма,ама после видях.

А най-интересното беше,когато в трамвая забравих да си включа слушалките,пуснах курса и то започна да говори.Опитах се да го спра,но телфона заби и така 5 мин хората се бяха обърнали към мен.  hahaha

Как върви при вас? Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 18:24 от cooxixx

# 82
cooxixx, и на мен запомнянето кое в кой род е, ме затруднява. Английският наистина е много по-лесен. Минах първите 8 урока и сега ги упражнявам. Боря се основно с притежателните местоимения. Съвсем съм се оплела. Simple Smile

# 83
cooxixx, и на мен запомнянето кое в кой род е, ме затруднява. Английският наистина е много по-лесен. Минах първите 8 урока и сега ги упражнявам. Боря се основно с притежателните местоимения. Съвсем съм се оплела. Simple Smile
За мен ще е голямо постижение ,ако ''оцелея'' до осми урок.  Grinning
Аз мисля някъде до втори (включително) да ги карам,пък после ще видим. Simple Smile

# 84
  • София
Здравейте! Hug
Аз стигнах до пето ниво с испанския. Днес направих 140 точки, защото ми беше много интересно. Но най-вероятно сега ще трябва да повтарям доста, защото има много нови думички. Следващото ниво при мен са притежателни местоимения, но преди това трябва хубаво да съм научила всичко останало. Simple Smile
Малко започват да ме дразнят малоумните изречения от типа "Ракът пие мляко.";"Ние четем буквите." и т.н. Може би е направено с цел повече упражняване на по-малко думи, но е дразнещо.  ooooh!
Също така ми направи впечатление, че някои думи се изговарят предъвкано или грешно (явно недостатък като на Google преводач).  Thinking

# 85
На мен тея безсмислени изречения ме развеселяват много  Laughing Наскоро имах "кучетата са вкусни"  Mr. Green Иначе сега уча числа, прилагам и принтскрийн (абстрахирайте се от снимката на мм  Blush )

# 86
Аз съм на 7-мо ниво на испански, но вече ми става много трудно, при все, че уча на работа и нямам много време. Явно основно ще уча през уикенда  Simple Smile
Но като цяло ми доставя голямо удоволствие  Heart Eyes
Успех на всички!

# 87
На мен тея безсмислени изречения ме развеселяват много  Laughing Наскоро имах "кучетата са вкусни"  Mr. Green Иначе сега уча числа, прилагам и принтскрийн (абстрахирайте се от снимката на мм  Blush )

На френския имаше някакво изречение от сорта на "Аз съм пчеличка." И за други се сещам, но не знам как точно беше формулирано изречението. Simple Smile

# 88
Във фб групата ми от курса има вече и шеги заради тези изречение. Ето една  Mr. Green

# 89
Здравейте,

влизам да се запиша в темата с успешно преминат урок 1 от изучаване на холандски език

Благодаря за темата на авторката! Пред известно време си бях инсталирала приложението на телефона, но така и не успях да разгадая как да го накарам да тръгне, но сега на лаптопа съм мотивирана и ще уча (почти) всяка свободна минута  Peace
Видях една тема с източници за изучаване на холандски език, ще я прегледам и нея, но нека първо науча 10-20 думи  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт