Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 67 004
  • 370
  •   1
Отговори
# 135
Супер е приложението! Обаче не е достатъчно, започнах го преди месец някъде с френски, но някои неща не мога да ги разбера, свързани с произношението главно. Например множественото число - le livre (книга) и les livres (книги) се произнася по един и същи начин от приложението, в което няма логика Thinking
le се произнася лю, а les се произнася ле.

# 136
Аз съвсем му отпуснах края на duolingo-то.Учудвам се колко съм несериозна.Напоследък май съм повече по филмите и сериалите... Grinning
Иначе като излезе турския,и него ще пробвам. Rolling Eyes Sunglasses

Ааа, недей така  Mr. Green Мен ме е яд като пропусна ден. Имам познат, който е 350+ дни без да пропуска ден. Не знам как го постига. Това значи и на море, и на Коледа, на Нова година  newsm78

# 137
Не виждам защо не. Един урок не е повече от 10-15 мин., което е съвсем приемливо време за инвестиране в себе си. Аз да не плямпам много, че ми е едва 6-ти ден подред, но има ли желание има и начин  Wink

# 138
Аз съвсем му отпуснах края на duolingo-то.Учудвам се колко съм несериозна.Напоследък май съм повече по филмите и сериалите... Grinning
Иначе като излезе турския,и него ще пробвам. Rolling Eyes Sunglasses

Ааа, недей така  Mr. Green Мен ме е яд като пропусна ден. Имам познат, който е 350+ дни без да пропуска ден. Не знам как го постига. Това значи и на море, и на Коледа, на Нова година  newsm78

Tired Аз за сега най-много 3 подраздела /не знам как точно да го обясня/ съм правила наведнъж . Mr. Green  Whistling
Не че с повече се изморявам,но ми идва малко в повече,тъй като всяка нова дума я пиша в речника и то ми омръзва само думи да пиша ,а и някак си вниманието ми не е съсредоточено изцяло върху ученето след 30 мин например ... Stop Grinning

# 139
Аз не знам колко наведнъж съм правила, ама първия ден направих 400 точки  Mr. Green

# 140
Аз да ви кажа гледам пък да не правя по много нови раздели наведнъж. Правя по1 -2 макс. и въртя старите. В началото ме пусна на 6 ниво, но си преглеждам и началните упражнения. И всеки ден преглеждам и flashcards. То какво всеки ден де...от 5 дни го ползвам duolingo  Mr. Green

# 141
По принцип във форумите на дуолинго наричат целия курс "дърво", така че може ми тези кръгчета са клони?  Mr. Green хаха

Може така да ги наричаме работно  Laughing

Иначе добри новини за учещите холандски: курсът на компютър вече има упражнения за произношение и говорене. Скоро се очаква в маркета с линготите да могат да се купуват допълнителни думи, а най-скоро (заради св. Валентин) може да се пуснат думи и изрази за свалки и любов  Laughing

# 142
Че то си има категория "Флирт", но струва 30 линготи. Както и има и идиоми. Познайте дали не си ги купих и двете  Mr. Green Mr. Green Blush

# 143
Че то си има категория "Флирт", но струва 30 линготи. Както и има и идиоми. Познайте дали не си ги купих и двете  Mr. Green Mr. Green Blush

Зависи кой език учиш, на холандски още го няма това. Hug

# 144
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
аз също иначе за какво дам си пазя линготите  Mr. Green

# 145

Зависи кой език учиш, на холандски още го няма това. Hug

Ами аз на немски и на испански ги видях. Но пробвай през мобилното приложение, ако се на компютър не ти се появяват. Влез през телефона и виж в магазина би трябвало да ги има.

# 146
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
и моите са за немския  Peace

# 147
  • Mars Hotel
Имам 40 лингота и сега се чудя за идиоми ли да се охарча или за флирт. Лингвистът в мен напира за идиомите, но пък от флирта може да имам практическа полза.  Mr. Green

# 148
Ами аз на немски и на испански ги видях. Но пробвай през мобилното приложение, ако се на компютър не ти се появяват. Влез през телефона и виж в магазина би трябвало да ги има.

На немски, испански и френски (там си ги купих) ги има, да. Само че холандският е нов език и все още ги няма. Няма също така и на датски и шведски. Всеки екип разработва индивидуално, затова е възможно и примерно на португалски да има нещо, което на немски го нямаш.

Иначе информацията за добавянето на идиоми и флирт на холандски ги написа вчера вечерта един от разработчиците на езика в групата ни във фб.

# 149
Имам 40 лингота и сега се чудя за идиоми ли да се охарча или за флирт. Лингвистът в мен напира за идиомите, но пък от флирта може да имам практическа полза.  Mr. Green
Признавам си, че първо купих флирта  Blush  Whistling
Искаше ми се да са идиомите, но все пак флиртаджийката в мен надделя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт