Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 930
  • 370
  •   2
Отговори
# 120
  • Mars Hotel
Да,съгласна съм,че граматиката е важна,но лично на мен ми е по-важно да знам повече думички,отколкото граматика.С малко граматика пък няма да мога да построя изречение,все едно да имаш една кутия цигари,но да нямаш запалка,с която да ги запалиш.  Mr. Green Но аз сега се старая думичките да науча,пък после ще я почна и граматиката.

Двете неща трябва да се развиват паралелно, защото не могат едно без друго. Ученето не думи само по себе си не е от особена полза, особено за езици с падежи, защото без да знаеш как думата се променя в съответния падеж, дали променяш само съществителното или съществителното и прилагателното, и т.н. няма как да се изразиш правилно. В останалите езици пък са важни словоред, предлози и т.н. Най-добре е да се усвояшат нещата паралелно.

# 121
Скрит текст:
Да,съгласна съм,че граматиката е важна,но лично на мен ми е по-важно да знам повече думички,отколкото граматика.С малко граматика пък няма да мога да построя изречение,все едно да имаш една кутия цигари,но да нямаш запалка,с която да ги запалиш.  Mr. Green Но аз сега се старая думичките да науча,пък после ще я почна и граматиката.

Двете неща трябва да се развиват паралелно, защото не могат едно без друго. Ученето не думи само по себе си не е от особена полза, особено за езици с падежи, защото без да знаеш как думата се променя в съответния падеж, дали променяш само съществителното или съществителното и прилагателното, и т.н. няма как да се изразиш правилно. В останалите езици пък са важни словоред, предлози и т.н. Най-добре е да се усвояват нещата заедно.

Има логика в това,което каза,но както казах-аз наблягам на думичките,преди съм учила малко граматика,но от нея нищо не помня.А и нямам време и за двете.А вече кой какво да учи повече си е негова работа и не ви се бъркам,просто казвам аз на кое наблягам. Simple Smile

А някой има ли идея до кога трябва да са готови турския,есперанто и унгарския?

# 122
Турски: 26 февруари
Унгарски: 5 март
Есперанто: 18 март
Украински: април-май
Руски: август
 Peace

# 123
Здравейте! И аз дръпнах приложението на телефона с идеята да поопресня немския, че съм го учила в училище, ама не съм го ползвала особено ooooh! То някои неща май трябва наново да си ги уча де Mr. Green Иначе имам голям мерак да уча руски, ама гледам още го няма него. Някой ако е попаднал на подобно приложение с руски или сайт, от който е останал доволен, ще се радвам да сподели Simple Smile

# 124
  • София
Аз се забавлявам с немския. Имам съвсем бегли и начинаещи познания. Ще се справя.
Сетих се да питам дали има руски? Че щерката учи руски за първи път в училище и е много зле.

# 125
Аз се забавлявам с немския. Имам съвсем бегли и начинаещи познания. Ще се справя.
Сетих се да питам дали има руски? Че щерката учи руски за първи път в училище и е много зле.
Доколкото разбрах март месец ще има и руски.

# 126
  • София
Супер, ще изчака значи.

# 127
Влезнах в програмата и започнах да си припомням френския, но искам да излезна и да разгледам друг език, как става? Всеки път влизам на мястото до където съм стигнала. Banghead

# 128
  • София
пробвайте да кликнете знака (три линии) до езика. В менюто има "Add a Course".

# 129
Ако пък се ползва на компютър, горе до знаменцето и снимката  Peace

# 130
Много благодаря  Hug  bouquet

# 131
Добра новина! Турският екип очевидно работи доста ускорено и турският се очаква вече на 16 февруари! Унгарският пък ще се забави до началото на март  Peace Есперанто - 17 март

Сега като се замисля мечтая си за гръцки. Поне да се оправям като ходим на море  Laughing

# 132
Супер е приложението! Обаче не е достатъчно, започнах го преди месец някъде с френски, но някои неща не мога да ги разбера, свързани с произношението главно. Например множественото число - le livre (книга) и les livres (книги) се произнася по един и същи начин от приложението, в което няма логика Thinking

# 133
Супер е приложението! Обаче не е достатъчно, започнах го преди месец някъде с френски, но някои неща не мога да ги разбера, свързани с произношението главно. Например множественото число - le livre (книга) и les livres (книги) се произнася по един и същи начин от приложението, в което няма логика Thinking

Разликата ти е в le и les. Като произношение. От там се ориентирай за числото  Peace

# 134
Аз съвсем му отпуснах края на duolingo-то.Учудвам се колко съм несериозна.Напоследък май съм повече по филмите и сериалите... Grinning
Иначе като излезе турския,и него ще пробвам. Rolling Eyes Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт