Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 920
  • 370
  •   1
Отговори
# 105
То има теми за повечето езици във форума и за холандски, за немски, за испански не видях, но сигурно има просто не съм се разровила.
Аз тези дни нямам време да си прегледам уроците по датски, но после може да си ги пусна отново първо старите и после да довърша новият.
Относно смешните изречения, в датският учител са просто страшни глупотевини. Това е което се сещам ей така без да се замисля особено дълбоко.
"Патицата казва добро утро"
"Мечката пие бира/вино или яде нещо."
"Аз пия мъжки сок."

# 106
Аз предлагам за да ни е по-лесно да разделим темата, смисъл да си направим теми за изучаващи испански, холандски, немски и т.н. Съгласни ли сте?

Съгласна съм , така много се смесват постовете .   Peace

# 107
Направих тема за холандския, моля заповядайте
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=821998.new#new

Видях, че има друга тема, но тя е стара и е за фламандски, а те са различни езици, за това си позволих да направя нова

# 108
ох, на въпросителните в Испанския съм и направо стана каша. Имам чувството че всички въпросителни са едни и същи и се различават само по някоя буква, а не е така  ooooh!   Като ги гледам всички заедно различни, като ги чуя или на тестовете по отделно едно и също ми е  #Crazy
Hug Hug Hug
И аз днес опрях до тях, знаех само Què и Còmo И другите ми дойдоха в повече.  Joy  Взе да става трудничко, а и думите стават повече... Май няколко дни ще упражнявам само наученото до тук. А и на глаголите трябва да обърна внимание (спрежението).  Thinking
И при мене испанския взе да се обърква... Grinning

Уж не уча граматика,за да обърна повече внимание на думичките,а то какво стана... Crazy
Сега си изтеглих едно приложение за слушане и ми е много трудно.А и поне на мен ми е малко бързо говоренето им и заради това ми наподобяват малко на анимационни герои (и по-специално на онези 3 катерички,ама не помня как се казваха). Joy

Ами то, всъщност граматиката е важна, защото думички можеш да си намериш и от някой речник. Не е необходимо какъвто и да е учител.  Peace   Като схванем логиката всичко ще се нареди   Hug

# 109
Когато имате неясноти, хвърляйте по едно око в форумите на сайта. През мобилното приложение като се въведе отговор, независимо дали верен или грешен, изскача прозорец и там има цифра в балонче. Там най-често са обясненията  Peace

# 110
  • София
Почнах да уча испански с мобилното приложение благодарение на тази тема Simple Smile  Още съм в началото.
Наистина има някои доста глупави изречения: "Ние сме патици", "Ракът яде ябълка" (всъщност всички без изключение ядат ябълки и пият мляко Simple Smile

За сега нямам намерение да ir записвам и да уча от нещо отделно. Мисля, че програмката е достатъчна. Повтарям нивата от разделите чат-пат и се връщам на "No weak words" - там някак са събрани доста неща и става за припомняне и установяване на забравени уроци, които трябва да се повторят Simple Smile

# 111
Изреченията са такива, за да научим граматиката и построяването на изречението. Смисъла не е толкова важен. Работата е с лесни примери да запомним как се построяват изреченията и граматиката, която е трудна като в българския. Всичко си има род и число  Tired   Все по-сигурна ставам, че английския е най-лесния език  Simple Smile

# 112
Все по-сигурна ставам, че английския е най-лесния език  Simple Smile

Казват, че есперантото бил най-лесният. Съвсем скоро ще бъде наличен и в дуолинго. Доколкото знам, частите на речта се образуват с наставки. Като на български - работя, работник, работещ, работлив. Само ще -ник, -ещ, -лив са си константни за съответните форми на езика. Това го правило най-успешният измислен език.

Иначе звучи испански  Laughing (да не се плашат учащите  Mr. Green ) Вчера даже слушах музика, странно е  Grinning

# 113
Есперантото хи не ми е познато. Не знам с каква цел е създаден този език, но ще е интересно да се запозная с него. Хвала на Дуолинго-то. Само дано като достигнеш определено ниво, не ти поискат дарение, за да продължиш  Thinking

# 114
Само дано като достигнеш определено ниво, не ти поискат дарение, за да продължиш  Thinking

Няма, няма Simple Smile Eто една шега от тяхната страница във фейсбук

Няма да стане платен, защото платформата работа от благотворителен труд на хора от цял свят. Всеки може да се включи в инкубатора (където се разработват езиците) и да се работи върху "превеждането" му. Тук идва логичният въпрос как дуолинго печели. Един приятел казва, че щом един продукт е безплатен, най-вероятно потребителят е продуктът.  Simple Smile

Иначе есперантото е създаден още в края на 19-ти век. Целта му е политическа коректност и неутралност, мир, позитивизъм, дипломация  Peace Сега си е чиста екзотика, но е готино от обща култура да се знаят 5-10 лафа.

Редактирам се, за да добавя една добра новина: в сайтът започва работа по норвежки и виетнамски език  Peace

# 115
За кратко съм учила есперанто - много лесен и приятен език. Simple Smile
Казват, че ако учиш чужд език след английски, е по-трудно, отколкото обратното. При мен немски след английски се оказа много тегаво.

# 116
При мен немски след английски се оказа много тегаво.

Разбира се! Винаги, когато си социализиран с по-труден език, по-лесният и е песен. Затова ми се щеше да не ми е английският първи език, но преди години кой ме е питал  Confused

Иначе есперантото само заради самата екзотика бих пробвала да го уча. Очаква се да влезе в бета версия в края на март месец. Би ми било интересно да пробвам и норвежкия, но вероятно ще е готов в края на годината или началото на другата  Rolling Eyes

И за да не е съвсем спамърски поста ми, ето едно интересно дърво с езици

Тук може да видите клон по клон:
http://www.theguardian.com/education/gallery/2015/jan/23/a-langu … in-pictures#img-1

# 117
[

Няма да стане платен, защото платформата работа от благотворителен труд на хора от цял свят. Всеки може да се включи в инкубатора (където се разработват езиците) и да се работи върху "превеждането" му. Тук идва логичният въпрос как дуолинго печели. Един приятел казва, че щом един продукт е безплатен, най-вероятно потребителят е продуктът.  Simple Smile

това значи ли, че ние можем да се включим примерно за разработване на уроци, за чужденци, желаещи да учат български?

# 118
Точно това означава  Peace

# 119
Цитат
Ами то, всъщност граматиката е важна, защото думички можеш да си намериш и от някой речник. Не е необходимо какъвто и да е учител.  Peace   Като схванем логиката всичко ще се нареди   Hug
Да,съгласна съм,че граматиката е важна,но лично на мен ми е по-важно да знам повече думички,отколкото граматика.С малко граматика пък няма да мога да построя изречение,все едно да имаш една кутия цигари,но да нямаш запалка,с която да ги запалиш.  Mr. Green Но аз сега се старая думичките да науча,пък после ще я почна и граматиката.

Общи условия

Активация на акаунт