С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 378
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
 Petkata80 честити корделки Simple Smile Аз днес се поразходих едно хубаво с двете кучета надявам се и утре времето да е горе-долу добро за разходка , въпреки че го дават захлаждане поне да не  вали . Успях и дънки за бременни да си поръчам днес пристигнаха . Страшно са удобни и мисля , че оставащите месеци ще си ги нося доста .Започнах да си нося малка бутилка с вода навсякъде където ходя за да мога да си следя колко вода пия , защото както бях споменала с това хапване на често ми е малко трудно да поглъщам големи количества с вода , което не е хубаво . Аз преди малко изгледах записа на предаването на Гала , да е живо и здраво бебчето  newsm17   стана ми и на мен ревливо.
Вчера на ЖК споделих с док. за сърцебиенето което имах , каза че било напълно нормално единственото което ме пита е дали някога съм имала проблем със щитовидната жлеза  за да е сигурен , че проблема не идва от там , казах че не съм  и той прецени , че всичко си е нормално. За контракциите каза ако зачестят на 3-4 на ден да му се обадя да ми изпише магнезий , дано не се стигне до него , че съм и с ниско кръвно . За сега съм имала само 2-3 контракции(втвърдяване) от началото на бременността  и то обикновено сутрин още в леглото .

# 496
И аз да се похваля със 100%  stork-boy  Mr. Green
Всичко изглежда наред, само дето таз главичка си сърви 2 седмици напред и тва е  Thinking

# 497
  • Helsinki / Sofia
tedi8811, относно щитовидната жлеза - някога ходила ли си на ендокринолог и пускани ли са ти изследвания на хормоните - ТСХ, ФТ4, ФТ3, ТАТ и МАТ? Аз също до преди няколко години щях да отговоря, че не съм имала проблеми, докато една приятелка не ме накара да си пусна хормоните. И така всъщност си констатирах проблема. Сега ходя редовно и си следя редовно изследванията. В тази връзка, както бях писала в една по-стара тема, ТСХ се следи според триместъра.

# 498
Честно казано не съм ходила , но не съм се и съмнявала за проблеми , че да ходя . Преди година си правих пълна кръвна картина защото тогава също си имах проблем , но се оказа на нервна почва (много работа, малко сън ) . ПК ми беше перфектна по-добра док. каза не може да бъде и смятам , че ако съм имала някакъв проблем щеше поне малки отклонения да даде в ПК . А сърцебиенето беше еднократно преди няколко дни за това и не съм го взела много на сериозно за сега , но ако зачести ще говоря пак с док.  А през бременността ако се изследват тези хормони не дават ли отклонение , защото не ми е проблем да си ги пусна за успокоение и без това е хубаво  човек да си ги направи , защото както ти каза   може и да не разбере докато не си пусне изследвания.

# 499
  • София
При кого ходихте на ФМ в София? И доволни ли сте разбира се? Hug

# 500
  • Helsinki / Sofia
През бременността основно ТСХ се следи заедно с ФТ4, като стойносттите са специфични според триместъра. Пускани ли са ти до момента? Във втори триместър стойността на ТСХ трябва да е под 2. Пълната кръвна картина няма как да ти даде сигнал за проблеми със щитовидната жлеза. При мен и хормоните бяха перфектни, но антителата ТАТ и МАТ сигнализираха за проблема.

# 501
Честито на всички с цвят на щъркелите!!  Grinning

Ellle , място за притеснение за токсоплазмозата няма. Ако наистина си се притеснила си пусни изследване за IgG и IgM.  В крайна сметка нищо не губиш.
dennni , права си за стриите, че са ген. Радвам се, че майка ти е нямала, надявам се и ти да нямаш. То и за повръщането казват, че е ген. Майка ми спряла във 3-тия месец, а аз вкрая на 5-тия си продължавам. Има  случаи, когато при жени с 2 или повече бременностти, нещата протичат коренно различно откъм килограми, кръвно и всички останали дискомфорти. Естествено това си остава въпрос на личен избор.
Plamena__ , моите си кървят целогодишно, водят ми ги по-чувствителни. Не съм забелязала сега да е по-различно. Отвреме-навреме ги търкам като сипя върху четката с пастата малко сода бикарбонат, за да се масажират и да се облекчи възпалението. След подобна процедура прокървяват повече, но нищо фатално.

# 502
Добро утро! Вчера не съм се включвала,ама с малкия пак сме по лекари и той деня мина.
Честито на всички узнали бебо или беба Simple Smile
Цитонамазка и мб ми взеха в трети месец,когато те записват вече официално като бременна  Simple Smile и това принципно са ди стандартни процедури...
За стриите,не знам колко са ген,майка ми има,аз с първото нямах,дано и сега нямам. Може пък да съм се метнала на татко,той няма  Joy   По-добре да не ги чакаме да се появят,а да се мажем.
Вчера като се връщахме от алерголог,минахме през борсата за детски дрешки в Х. Димитър ,че малкия много бързо расте Simple Smile и не се сдържах и купих за бебка боди и ританки,розови-не съм фен на този цвят,ноооо пет години само сини дрехи,имах нужда от момичешки цвят
Днес трябва да си подновявам детските,като знам в социалното как се моткат ....ама няма как,трябва,юни месец пак  Wink

# 503
  • София
bubentseto, писах и във ФБ, но тук ме провокира темата с цвета - у нас розовото и синьото никога не са били на почит и като се замисля, май само от подаръци са били тези дрешки - имаме оранжево, червено, зелено, бежаво, каквото се сетиш, но типичното бебешко розово и синьо ми е било само подарено... Тази сутрин гледах в интернет комплекти за изписване, посто да се ориентирам, защото през юни ще е все пак топло - и се улових че очите ми пак са в другите цветове - едно сладко патешко жълто-оранжево на жирафчета видях... но имам още много време да гледам.

# 504
  • София
Kashmir, аз ходя при д-р Георгиев в клиника Надежда. Много съм доволна. И на двата прегледа не спря да обяснява кое какво е. За всяко нещо, което измерва казва. Вчера бях на 2-рата ФМ и понеже бебка се беше обърнала с дупето нагоре  Grinning, та доктора измери каквото можеше и ме прати да се разходя 20-ина минути, след което пак продължи прегледа.

# 505
  • Пловдив
Не съм много за писане тези дни, но...
Не знам дали от форума (мисля че е от него) се замислям сериозно за нещата, които кще са необходими (покупки). Тъй като това ще е първото ми дете, а и нямам близки с малки деца, нямам никакви планове за вземане на неща от някъде или да имам вече нещо налично. Седя и си мисля аз и се самонавивам как само аз мисля, а мъжа ми нищо не мисли и всичко ще трябва пак сама да си го организирам, финансирам и направя. Навивам се и се ядосвам. Обадих се на мъжа ми, който пак е в командировка, с обвинения, че той за нищо не мисли. В много криво настроение съм. Той мислел - за ремонти, освежавания и т.н. "А за покупките" - питам аз. Покупки не одобрявал толкова рано. Аз също не искам толкова рано покупки, но искам планиране вкл. финансово такова. Той не иска покупки преди 7-ми месец (суеверен и наплашен е, защото преди да се роди дъщеря му, първата му съпруга е изгубила едно бебе, не знам подробности, но май е било в 5-ти или 6-ти месец, но това е било преди 16-17 г. и тогава още май нямаше БХС, ФМ и други подробни диагностики).
Написах вече, че пак е в командировка и аз съм сама, което ми създава доста трудности. Всеки ден да се чудя как да смогна да стана да изведа кучето и да стигна до работа. Аз никога не съм шофирала (имам книжка) и не шофирам. Един колега, когато го няма мъжа ми ме води на работа, но всеки ден чакам със страх, защото може на следващия ден колегата да почива (нямаме твърд график) или да е от друг час на работа и аз да се чуда как да стигна. Ако трябва да ползвам служебния транспорт, трябва в 7.10 да съм на ЖП гара, а до там стигам с автобус пак и не ми се мисли в колко часа да тръгна, а кучето???
Работата стана доста натоварена, предстои ми и одит и не мога да взема болнични или отпуск сега. В предна тема бях писала за моите възприятия и гузната съвест да не съм на работа, когато трябва. Реално и няма кой да ме замести за одита, защото никой не е обучен за моите неща.
При родителите ми нещата никак не са розови. Здравословното състояние на баща ми е все по тежко и майка ми изнемогва да се грижи за него. Вчера го приеха в болница последно. Аз с нищо не мога да помогна на майка си, а само с безсмислени телефонни разговори. Тя само повтаря "Не се тревожи, заради бебето.", а на мен ми става още по-гадно
Абе вкиснах се тази седмица и на всички фронтове се чувствам безпомощна.
Споделих малко и ви занимавам с глупости не по темата, но това е. И на рев ме избива тези дни, а принципно не съм от ревящите.

# 506
Kashmir, аз ходя при д-р Георгиев в клиника Надежда. Много съм доволна. И на двата прегледа не спря да обяснява кое какво е. За всяко нещо, което измерва казва. Вчера бях на 2-рата ФМ и понеже бебка се беше обърнала с дупето нагоре  Grinning, та доктора измери каквото можеше и ме прати да се разходя 20-ина минути, след което пак продължи прегледа.

Подкрепям изцяло.... И аз съм при него,и аз съм доволна,и аз ходих на разходка на фм,че бебка да се обърне.

magi_sveta аз също на Дени съм взимала дрешки от всеки цвят,не робувам розово за момиче и синьо за момче,но синьото преобладава в дрехите на детето,не е с цел,но нс такива цветове попадам. Моя син е много слаб и висок,трудно намираме дрехи,ако са добре в кръстчето,са му къси и обратното,ако блузата му става на дължина,ръкавите не и пак обратното и малкото неща които са му точно,са без избор на цвят синьо,светло и тъмно. Като бебе дрешките му бяха,жълти,зелени,червени и бежови,но после гамата изчезна.
А сега просто ми се прииска розово,всички др цветове съм купувала

# 507
kashmir, аз ходя при Чавеева в Щерев. Много съм впечатлена от тази докторка още от предишната бременност когато по случайност ме прегледа в деветия месец. Млада е, учила е в англия. Не води ЖК, прави ФМ и други някакви неща специализира, но до колкото разбирам честно пътува.

На моето момиче му отива бебешко розово, но и ние почти не купуваме... то не стига, че е розово, ами и едни принцеси един кич... добре, че не се захласва Laughing

# 508
Здравейте  Simple Smile
Не съм писала няколко дни, но от понеделник съм на работа и нямам никакво време, на всичкото отгоре съм адски объркана. Вчера  бях на ФМ при Марков. И той категорично още в началото ми каза "Момиче"!!! 100% няма никакво съмнение. Аз замлъкнах , а ММ остана като в ступор. Уж беше сигурно 100 %, че е момче. Момче  ми казаха, че е резултата от генетичния тест при амниоцентезата. Така, че  вече не знам на какво да вярвам. Не че има някакво значение какъв пол ще е бебето, но поставя под съмнение генетичните изследвания. Просто съм много объркана.
Иначе бебето е много добре, върви една седмица по-голямо и Марков каза, че няма нужда  от следваща ФМ.
Така, че реших вече да не мисля за пол и за покупки и цветове на дрешки. Каквото и да е, важното е бебето да е здраво. Като порасне още малко ще се види пол със сигурност.
Това е от мен засега.
Пожелавам ви приятен ден!  Hug

# 509
  • София
poohito, май времето си е ревливо, пореви си... няма да ти мине, но ще се поумориш.
Даже и аз си поревах след твоя пост (в никакъв случай не се чувствай виновна за което).
Скрит текст:
Когато бях бременна с второто дете бях в твоето положение - с дете на 3,5 години и без мъж за седем месеца - прибра се от Афганистан когато бях в края на осмия месец... Ходих на работа до последно, защото съм от твоята "виновна" на работа порода, със служебен транспорт, който тръгваше в 7 часа, а дотогава детето трябваше да е оставено при лелите в градината, защото госпожите започват в 7. Помагаха ми колеги, не шофирах, въпреки книжката..., правих ремонт в къщи, със смяна на дограма, родителите ми бяха добре, но се грижиха за дядо ми на легло и малко можеха да помагат в почивните дни за ремонта основно. Спомням си, че когато дойдоха и махнаха старата дограма не пасна новата с повече от тухла като размер, и се наложи преработка и смяна на стъклопакета - да обаче аз стоях една нощ без прозорци в хола, на разбито... а на вън бяха онези хубиви наводнителни дъждове от 2007г. по Пловдив. Бях извикала един колега на ММ да ми върже поне РСто, че да имам връзка с Афган... Сега ми е смешно, но тогава аз ревях, а Светослава ме успокояваше - Няма страшно, мамо, то всичко ще се оправи накрая.Така че не се навивай излишно, преминини през момента, а и не се притеснявай толкова за покупките - нищо не е спешно и ти го казвам от опит. В един момент ти се струва, че нямаш нищо и после толкова много неща те засипват и като подаръци, че даже не смогваш да ги облечеш. Това, което ти трябва е креватче с дюшече, непромокаем чаршаф и комплект спално бельо за бебе, една по-плътна памучна пеленка или одеалце - все пак говорим за юни. Купи по пет блузки или бодита с дълъг и къс ръкав, пет ританки - памучни и си готова, две-три жилетчета без ръкави, все пак може да има и хладни дни. Намисли твоят багаж за болница. Всичко друго може и после. Аз имам (всъщност от малкото неща, които останаха в последствие при мен) порт-бебе - така си пазарувахме, кърмя, мятам бебо вътре и отиваме за количка, ваничка - огледай, прецени цени, но не се впускай в покупки големи и предварително, особено, ако това ще те натоварва. Много неща купувах и от тогавашния подавалник - хем аз си разглеждах, хем не губя време, а и куриерът ги носи до вратата. Горе главата, всичко ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт