С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 365
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте юнски мами!

Бих искала и аз да се присъединя към вас. Започнах редовно да ви чета и естествено имам същите вълнения като вас в момента Grinning
Аз съм на 30 години и съм от София. Това ми е втора бременност - имаме си батко на цели 3 години. Термина ми е на 28.06 и чакаме момиченце този път. Много се зарадвахме като разбрахме и очаквам с нетърпение ФМ, за да потвърдим.

Бременността ми до момента е лека, малко по-различна от първия път.

Започвам и с въпросче към момичетата с (-) RH – пускаха ли ви вече изследване за антитела? На мен за първи път ще ми пускат другия месец.

Пожелавам лека бременност на всички и най-хубавите и здрави бебета на финала!

# 571
Здравейте мами! Вчера ви споделих за напрегната работна седмица, на всичкото отгоре следобед имах две дела едно след друго, които тотално ми изпиха енергията и нервите... Резултатът: твърдият ми (ненормално за мен до сега) корем ме сви по пътя за вкъщи (реших да се прибера пеш да ми се проветри малко главата) ужасно ме сви, болка, по-силна в лявата половина около пъпа. Абе притесних се.... Звъннах на лекарката - каза да лягам с 2 табелки ношпа и 2 таблетки магнерот,ако не мине в болницата. Тъкмо си мислех, че съм "пушка", без оплаквания, без лекарства.... Еми... Добре, че по-чиста случайност днес и утре си пуснах платен, че не ми се наложи да изляза в болничен. То не се знае де... Снощи пих, легнах, малко хапнах и съм заспала към 9. Днес лежа, имам домакинска работа, но май ще я отложа... Този магнерот е магнезиев препарат, как ще ми помогне, преди седмица кръвните ми бяха в норма.
За капак тази сутрин повдигнах темата за ремонта. Аз и аз, съм една глупачка - не ми е добре, притеснявам се за бебето, сега ли му беше времето преди ММ да тръгне за работа да го подхващам на къс пас. И без това като съм нервна аргументите ми звучат като назидание или обвинение, а като го изнервих и него - се разплаках. Ама съм лигла, не се понасям, пълно хормонално и емоционално недоразумение...
Каза, че за седмица сме щели да приключим. Как пък не. Помнете, момичета, седмица. Като започнем (което се очертава да е най-рано април) ще броите с мен Joy
По темата с витамините- пиех фолиева с Б-комплекс до края на декември. Тогава спрях и утрогестана. После направих поръчка от английски сайт Viridian nutrition - поръчах комплекса витамини за бременни, студено пресовано кокосово масло и комплекс с етерични масла за впръскване - той е за към края,когато много се разтегне кожата и евентуално се нацепи. Марката е проверена и изпитана, показах на лекарката витамините- тя ги одобри,стандартен комплекс са. Кокосовото масло ми е ежедневното мазило след душ.
Семейният бюджет, уф, сложна тема. И при нас като при пухи, аз съм пестелива, той през пръсти. Но ние живеем заедно от година, приучаваме го бавно към идеята, че е необходимо да има нещо настрани, заделено. Обясняваме се като деца, че вече трябва да мислим не само за нашите ду...та, но и за трето, малко същество.... Аз съм с по-малката заплата, а все успявам да скатая нещичко, той ми се радва и ми се чуди... Важно е да има консенсус.
Спирам, че стана роман този мой пост. Стискайте палци да спре тази странна болка...  Praynig

# 572
Пфу, писах и си изтрих отговора.

Витамини пия, но мисля да ги спирам като свършат. Вече успявам по-добре да се храня. Аз пия комбинирани с омега 3. Много се надявах на рибеното масло да помогне за спаряване със сухата кожа и коса. Не знам дали помогна, защото си смених цялата козметика.

Ние сме на общ бюджет от както живеем заедно. Не ни е създавало проблеми, но и никой от нас я няма тази "болест" да харчи всичко щом види пари. Само аз съм предупредила, че не приемам забележки за харчове за козметика Mr. Green Но и се съобразявам с възможностите ни Laughing
Сега ми се пише доста малко майчинство да взимам, но не се притеснявам, че ще завися от него.

# 573
Арлина, какви са витамините? Аз държах да има  точно Омега 3 с DHA и основано за това си взех витамини. Не знам защо съм решила, че тъй като съм силно късогледа трябва да пия Омега 3 с DHA заради зрението на бебето  newsm78. Та съм съгласна да пия само Омега 3, без други витамини вътре.
liucinda, добре дошла сред нас. Моята кръвна група е А+ и не мога да се включа в питането ти.
Днес реших да си броя контракциите. До тук са 4, а няма още 11ч. Добре поне, че нямам болки.

# 574
Tedi8811, да аз бях с късната овулация. И двамата доктори при които ходих казаха, че терминът остава 30.05 - както е по цикъл. Ако съм преносвала тогава щяла съм да обяснявам за късната овулация - така ми казаха. Аз на тези мерки не им вярвам много, защото много зависи от какъв ъгъл го мерят. В смисъл , не че ще е нещо извънземно различно, но стойностите за седмиците са много близки и е нормално да се получават колебания -/+. В 9-тия месец на предходната ми бременност, по ехограф детето излизаше над 4,5 кг, а си се роди 3,5 - напълно нормално. Така че - важното е да растат и да се развиват бебоците пък мерките и теглилките - като се родят ще си покаже.
   Poohito, действително не съм разбрала, че става въпрос за финансии. За да било успешно едно семейство трябвало единият да е с широки пръсти, а другият - пестелив- Laughing - така съм чувала.  Не съм си и помислила, че мъжът ти е чудовище,  зная че ще си намерите варианта, за вашето семейство.
   Да си споделя и аз драмата - за последния месец съм качила 4 килограма - не е много, но вчера кантара показа разлика от сутринта до вечерта + 3 кг.  #Crazy . Тази сутрин пак  нормално. Освен това усетих, че и краката ми са леко отекли. Зная че не е добре от толкова рано (5-ти месец) да задържам вода - вие как се справяте с този проблем,  ако някой го има де?

# 575
  • София
Аз пия само ДХА + вит. Д, ДХА не е само за зрението, а е добро и за мозъчето на бебо. Peace

# 576
Аз пия само ДХА + вит. Д, ДХА не е само за зрението, а е добро и за мозъчето на бебо. Peace
Давай име на хапчоците. Или не са български  Rolling Eyes?
sisonder, и моите крака отичат вечер. Усетих се по ботушите. Една вечер бяхме на гости и като тръгнахме да си ходим аз едва закопчах ботушите. В края на предната бременност много ми отичаха краката, просто се изравняваха от горе до долу, а стъпалата ми бяха като мечешки лапи. Но беше юни/юли месец - най-големите жеги. Не трябва да кръстосваме краката, не трябва дълго време да висят. Хубаво е като седим продължително да ги вдигаме на столче например. Трябва да се избягва солено също. Има и разни кремчета, но не съм ползвала. 

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 11:05 от Ellle

# 577
  • София
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Prenatal-DHA-500-mg-90-Soft … ;sr=null&ic=5

Ако искаш да обяснявам за поръчката, пиши на ЛС Peace

# 578
  • Пловдив
Снощи голяма разправия и рев му хвърлих, заради бюджета
Скрит текст:
Ние живеем заедно от 4 години. Човека е непоправим. Въпреки, че съм се отказала да държа спестени пари в брой у дома, се бяха завъртяли нещата, че имах едни 400 лв. Ееее... Познайте! Те са вече 200 лв., а г-на е пак на червено. Взел ги е без да ми каже. Без да коментираме необходимостта да се харчи от тези заделени апри и т.н. и т.н. Той там (където ги слагам) пари не е слагал никога, но защо да не вземе, като има нужда... Нали  съм скъпата му съпруга и трябва да му помагам. Той на мен с какво ми помага, освен да ме вбесява не знам. И други и други неща. Както казах много рев и тежки мисли. Казах му и думите "Аз мисля, че когато очакваме дете ще имаме стремеж да скътаме нещо, защото ни очакват разходи. Ти остави, че нищо не можеш да спестиш, но се опитваш да ме поставяш и мен в безизходни ситуации. Отделно дето всички медицински разходи - прегледи, изследвания, лечение на проклетите гъби си ги плащам аз." Както и да е. Аз ще имам дете. Лошото е, че той си мисли, че и той ще има дете, само защото биологично го е създал  #Cussing out Допуснала съм много грешки и не нужни прошки
Ще се справя, защото моята сметка е добре подредена. Бебето ми да е здраво.

# 579
sisonder и аз вечер обикновенно съм +2-3 кила и сутринта всичко си е наред не съм отекла и не знам дали това е задържане на вода , но от няколко дни умишлено се стремя да пия много вода , понеже четох ,че ако се задържа вода трябва и да се пие много вода за да може организма да спре да си прави запаси от вода .
poohito ако бях на твое място щяхме сериозно да си поговорим , бюджета няма нищо общо с любовта . Но мъжете някак малко по-трудно осъзнават нуждата от този общ бюджет . ММ имам чувството , че доста късно разбра , че и аз харча доста пари - за храна , за препарати  абе за ежедневни неща по-скоро не се беше замислял , че тези неща все от магазина идват  Simple Smile

# 580
  • Пловдив
Нашия случай е обратен. Аз не съзнавам нуждата (не желая) общ бюджет. Не желая каса, в която само аз да наливам и да потъват нещата в нищото. Обясних, че случаите той да постави и 1 банкнота в касата са 0. От там и заядливостта ми "щом ен ис слагал, няма и да вземаш". Аз не съм била осъзнавала, че той има разходи  Laughing Laughing Laughing Че неговите разходи са по-различни и по-големи от моите и т.н. и т.н.  Ми дааа ... по-големи са му разходите за цигари за кафе за ..., ама като са му били толкова много големи разходите, защо е тръгнал да създава семейство и дете, за да му помага някой да си поеме големите разходи ли?
Опитвам се максимално да се въздържам да пиша и да занимавам темата с тези определено OFF проблеми. Просто избеснявам или се отчайвам или рева или... нещо си. Само да се стабилизирам емоционално и няма да ви тровя вас.

# 581
Пухито, мн проблеми ще имаш и занапред с отглеждането на детето ако не седнете и не си изясните нещата.

# 582
Добро утро,то май стана добър ден де Rolling Eyes сладки коремчета  Hug
Докато ви изчета изядох едно пакетче солети Хрус-Хрус,3 филии бял хляб с топени сиренца,половин кофичка кисело мляко и половин кутия бисквити Мираж  Rolling Eyes Ама то вие доста сте писали,че не можах да ви следя вчера,понеже имах доста работа и докато ми дойде ред да пиша и аз изядох това скромно нещо за закуска   Rolling Eyes
dennni честито ти момиченце  Wink
liucinda добре дошла при нас и честито момиченце и на теб  Wink
Относно бюджета при нас тази тема изобщо не стои на дневен ред.Ние с ММ сме заедно точно от 8 години и половина и винаги той е бил мъжът в къщата(т.е. винаги всичко е плащал той).Ние имаме семеен бизнес и от когато сме заедно аз не съм работила на друго място,а му помагам в офиса и съответно заплата не получавам  Rolling Eyes Парите са си в него,но аз следя всичко необходимо за плащане и купуване и само го информирам колко пари са ми необходими и за какво Rolling Eyes А ако аз си изкарам странични парички от козметични каталози,рожденни дни и други,те са си само мой  Whistling
Това е засега от мен мацки  Wink Хубав ден ви пожелавам  Wink
П.С. Все още не усещам бебето и това малко ме притеснява,въпреки,че знам,че при мами с първо бебе това става към 20с.,но като ви слушам как всички усещате вашите и на мен ми става едно тъпо  Sad

# 583
  • Helsinki / Sofia
Добър ден от мен Simple Smile

Някой беше питал за витамини с Омега 3 и ДХА - аз пия ето тези.

dennni, честит ти розов щъркел -  stork-girl Почвам да се успокоявам, че ще има мацки за нашите младежи  Mr. Green
liucindawelcome и ти пожелавам едно здраво, сладко и пухкаво розово вързопче на финала  Hug
poohito, имаш едно голямо гуш от мен  Hug Не се притеснявай, че ни занимаваш, като ти е тежко, по-добре да си го излееш някъде и да ти поолекне. Мъжете са такива, често не се сещат, че много неща не падат от небето. Защо не му предложиш, за да почне да допринася и той малко от малко за бебешкия бюджет, всеки месец да ти дава определена сума за бебето, която ти или спестявай за по-нататък или използвай по предназначение. Това няма да е като общ бюджет, но пък ще е крачка в правилната посока си мисля. Както писах, в началото ММ се чудеше къде били отивали парите. Ами предложих му да си водим бюджет в ексел и като почнахме разбра Simple Smile Просто всяко домакинство трябва да си намери техния начин. Сигурна съм, че ще се справите и че нещата ще са по-светли много скоро.  Hug Hug Hug

# 584
  • София
Дива, тези витамини изглеждат много добре. С каква цена са?

Общи условия

Активация на акаунт