С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 368
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
destiny_85, захващайте ги  тия ремонти. Времето си тече. Ние в момента правим кухня, спалня, сменяме дограма, предстои шпакловки, боядисване, тавани, смяна на водопроводи. Пуши ми главата. И може би затова изобщо не ми е до покупки за бебока.Ако имате вариант задвижвайте нещата, защото в 45-дневния надали ще ти се занимава с подобни неща. А и като те слушам, нещата при вас ще са доста солидни.
Poohito, ще добавя само - Няма винаги да е така.  Peace Ще видиш, че нещата ще се упокоят и в никакъв случай не си лигла. Относно мъжете - обикновено се твърди, че те бременеят 2 месеца след нас. Много не осъзнават какво се случва и е нормално. При тях животът и нагласите към него не търпят особени изменения по време на бременността ни. И аз все си мисля, че те също преминават през интересен период. Казвайте си по-често, че се обичате и си благодарете за дребните неща. Така и двамата ще се подкрепяте. Всичко ще се нареди - не се безпокой. Всички се тревожим сега и за най-дребни неща.Покупките търпят отлагане-това е бял кахър. Няма страшно.
kashmir, аз също нямам контракции или това въпросно стягане. Това, че ги нямаме не значи, че нещо не ни е наред. Според мен напротив! Освен това моя корем още изглежда като стария ми дебел, така че  ... Laughing Важното е на прегледите бебоците да са добре. Peace

# 541
  • София
 Laughing Мимко, уби ме.

# 542
Diva*, благодаря за инфото  Hug. Ще говоря с ЛЛ в най-скоро време и може направо през ендокринолог да мина.
Арлина, явно сме колежки. Само, че на мен ми е трудно да правя отчети и ДД от къщи, че нямам принтер и си взех малко януарско ДДС да вкарвам  Wink. Ама голям зор, не мога да се наместя, много ми е трудно легнала  Rolling Eyes.
Eudaimonia, моите са 7 само до обяд, че може и повече да бяха  Laughing. Не, не съм звъняла на док, ама аз си знам урока. Ако до 1-2 дена не ми мине вдигам дозата на магнерота. Ако и тогава няма ефект - ще му звъня. Сега ще пазя леглото няколко дена и много се надявам да ми се размине. Иска ми се поне до края на март да си работя, но ако трябва да лежа - ще лежа  Rolling Eyes.
kashmir, коремът при контракции става особено твърд, като камък и не се усеща само на пипане, но и чувство на напрежение и стягане. Можете само да се радвате, че не сте изпитвали контракции. В 9-я месец  може и да са хубаво нещо, но не и в 5 - 6 -ти.
destiny_85, щом ще правите толкова големи ремонти, сега му е времето. Казвам ти от опит. С първата бременност решихме да освежим само, ама ММ също като твоя все викаше, че има време. След като ме изписаха от болницата ние с бебето стояхме в едната стая, а ремонтите в другите продължиха още месец. Можеш да си представиш колко е неприятно - прахолии, миризми, бои, шум ooooh!. Преди 2-3 год правихме по-основен ремонт и плановете бяха да продължи около 2 месеца, но 2-то месеца станаха 3. За това стягай мъжа си, че времето лети и бебето няма да го чака  Wink.

# 543

Просто  винаги съм си била дунда и с тези качени едва 2-3 кила - няма как корема ми да се опъне хахах Хора, които не знаят и ме срещат, изобщо не могат да предположат, че чакам бебе. Изглеждам като приятно преяла по празниците. Затова ти казвам - бебоците да са добре, пък другото е поправимо.

# 544
Eudaimonia, моите са 7 само до обяд, че може и повече да бяха  Laughing. Не, не съм звъняла на док, ама аз си знам урока. Ако до 1-2 дена не ми мине вдигам дозата на магнерота. Ако и тогава няма ефект - ще му звъня. Сега ще пазя леглото няколко дена и много се надявам да ми се размине. Иска ми се поне до края на март да си работя, но ако трябва да лежа - ще лежа  Rolling Eyes.
Направо ми подейства успокояващо. Обаче аз вече си вдигнах дозата и сега се чудя дали да му звъня.Хубавото е че не са болезнени, но си е доста неприятно.

# 545
Elle, Magi_sveta, да преди година и половина в хематологична клиника ми сложиха диагноза "лека желязодефицитна анемия", като виждането им беше, че причината е обилното кръвотечение при цикъл. Въпросът е, че сега от много ниско, желязото изведнъж е много високо  newsm78 Ще я разбуля тази мистерия, най-късно като се прибера в България  Wink

За ремонтите, не забравяйте, че трябва да се пазим от изпарения на лакове, бои и други подобни  Wink

# 546
Такааааа, започвам отчет. Връщам се от преглед по ЗК. Там никога не ми е било мн емоционално, защото съм свикнала с прекрасният ехограф на моят си доки (на частно). Бебчо не спря да блъска по ехографа на Доки, хаха. Той минава по корема, бебчо блъска и вдига целият ехограф. Доктора вика- Уауууу, страшна работа. Малчо яко блъскаше и местеше ехографа. Simple Smile Добре е- изостава с един ден- и според неговият ехограф е 2 юни. В смисъл, той си ми каза, ти си си с термин първи, просто, един ден е назад бебето, което не е нищо. Simple Smile Др нищо ново няма.

Billi22, няма никакъв шанс генетичният тест да е сбъркал, ама никакъв. Момче ще е- сигурна съм. Разбира се, важното е да е живо и здраво, но генетиката няма начин да сбърка !!!

Diva*, радвам се, че филмът ти е харесал. Предполагам, че "Тетрадката" (The Notebook) си гледала?

Малко отгоре- отгоре ще пиша. Сори- нямам мн време.

# 547
Plamena, за венците и моите започнаха да кървят доста и да се подуват - имам чувството, че ми никнат венци на най-неочаквани места. Мъжът ми е стоматолог и каза, че е нормално. Ползвам вода за уста и сякаш ми се повлиява добре в смисъл - веднага пресича кървенето.
  Не помня кой беше писал за витамините. Аз пия Prenatal в същата доза - 1 на ден. Имам чувството, че заради тях ми се обостря апетита, но пък бебонски е наваксал почти 2 седмично изоставане, откакто ги пия. Отделно от тях ми изписаха и железен препарат, че имам нисък хемоглобин.
Poohito, сигурно ти е много трудно, че е далеч от теб сега и че се справяш с всичко сама, но на мен ми изглежда справедливо ти да мислиш за покупките пък той нека си мисли за ремонтите. Така и двамата ще имате свой принос към приемането на новия член в семейството.
  Хубава вечер ви пожелавам Peace

# 548
Здравейте,момичета! И моите венци кървят. Уж било нормално. Thinking. За витамините -аз пия Актив мама, но един месец ги пия,един почивам. Отделно за зъбите пия Флуорин. За стрии се мажа с  Palmer's и съм доволна.   Лека вечер от мен , че съм на работа. Hug

# 549
  • Helsinki / Sofia
babyAty, The Notebook ми е един от любимите филми и също като теб не пропускам да го гледам като го дават по ТВто. Разбира се, всеки път рева здраво на него. То не, че снощи не ревах на филма. Гледала съм и филма Dear John, който пак е по Н.Спаркс и е много хубав. Нещо ми се върти, че и филмът A Walk to Remember май се канех да гледам, ама гледах ли го, що ли  newsm78 Ще взема да го прегледам за всеки случай, както и този, който някой друг препоръча - Safe Heaven.

# 550
  • Пловдив
Цитат
Poohito, сигурно ти е много трудно, че е далеч от теб сега и че се справяш с всичко сама, но на мен ми изглежда справедливо ти да мислиш за покупките пък той нека си мисли за ремонтите. Така и двамата ще имате свой принос към приемането на новия член в семейството.
Да не ви занимавам (сега гледам по-ведро на нещата  Simple Smile),
Скрит текст:
но нашите проблеми са от мисленето към финансовото мислене. Аз съм много различна в това отношение. Все пестя и планирам разходите. Съответно от моите доходи имам спестена никак не малка сума (предвид, че пестя до 1/2 от заплатата си и всички частни хонорари), той изобщо не може да пести и няма спестявания и за това ме избива на яд, че накрая от моите спестявания всичко. Той и много разчита на външна помощ (подаръци от близки и приятели). А аз държа да разчитаме само на себе си (на нас двамата), обаче понякога, като гледам разчитам само на себе си. съответно с или без право той мисли, че съм манячка на тема пари и пестене и т.н. То и в семейството ми на мен ми е насадено така, защото от там сме имали проблими със сметки и кой, колко и защо.

# 551
Аз последно си поревах на този http://www.imdb.com/title/tt1396226/?ref_=fn_al_tt_1. Ако на някой му се гледа и се смях на това http://www.imdb.com/title/tt1086772/.
Рядко гледам филми аз ама човек като се застои в къщи и така се чуди какво да прави Simple Smile

# 552
Пухи, вие не сте ли на обща семейна каса? Shocked
Не сме на обща: харчим от неговата заплата, пестим моята, НО ги слагаме в обща каса.

# 553
Elle, аз когато работя се разполагам полулегнала и лаптопа ми е на бедрата. КОрема все още не ми пречи да виждам монитора, единствено ми идват ръцете малко къси и понякога леко присвивам краката за да си стигам всички букви. Иначе лежа на страни и си чета или лежа по гръб, а лаптопа ми е отстрани. Ми неудобно е няма как, често се въртя и трудно си намирам място.

Poohito аз такова дори не мога да си го представя. Вкъщи всичко е общо няма моя няма негова. Взимаме на различни дати, който вземе харчим плащаме сметки, после взима другия продължаваме да посрещаме разходите с нея. Ето вчера си купихме гардероб, ми няма как да определя с мои пари ли с негови ли...някак наш е гардероба с наши пари  Grinning

# 554
  • Helsinki / Sofia
И ние сме с общ бюджет, но в началото ММ нямаше такива навици, та полека му обясних защо се общ бюджет е необходим в семейството. Сега дори се майтапи, че само аз съм се разпореждала със средствата, но истината е, че и двамата имаме достъп до всички сметки и прочие. Предвид, че аз съм по-организирана и следяща къде какво предстои, аз обикновено нареждам средствата. Ако иска, винаги може да прегледа семейния ни бюджет (водим си такъв от чист интерес ако нещо се случи каква е минималната сума, която ни трябва на месец). Така лесно се ориентираме и дали може да заделим нещо, кога и колко.

Общи условия

Активация на акаунт