С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 369
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Когато лекарката ми каза, че всичко с токсоплазмозата е ОК, както казах не посочи стойности, но предполагам, че това е значело че имам имунитет. Срам не срам  Embarassed аз не съм от много прецизните домакини и всичко в къщи е в кучешки и котешки косми, котките не просто им се радвам и ги галя, но ги прегръщам и целувам и мачкам, те ми се търкат в лицето и т.н., а самите те са имали контакт с акото си, предвид, че си облизват целите тела, но ... Накратко сигурно имам имунитет и не съм си променила държанието към котките. Само спрях (възможно най-рядко го правя) да им чистя тоалетната и го възложих на мъжа ми и то не толкова , защото реално ме е страх, а за да го  Naughty Blush Naughty използвам, възползвайки се, че не е много информиран и за него надписа на пакета с котешка тоалетна и това, че аз съм ветеринар и казвам, че не е ОК да я чистя аз са достатъчни за да възложа това удоволствие на него.

# 526
Elle, аз цял живот съм била заобиколена от котки, а имунитет нямам.  Peace Всъшност е заблуда, че котките са най-големите преносители - трябва да им пипаш акото и да не измиеш, за да се заразиш.  Wink Но можеш да се заразиш от неизмити зеленчуци съвсем спокойно.
Много ме успокои  Laughing. Ще взема да пусна, стига съм се вайкала  Laughing.
Развълнувах се от поста на poohito и пропуснах да пиша, че съм си в къщи. Снощи не успях да  заспя до 3 часа, защото коремът ме болеше, усещах го твърд и напрегнат. Имам болка в дясно, все едно ме боли яйчника преди да ми дойде. Помня, че някой на скоро имаше подобна болка, може ли да сподели? Отделно ставах 10 пъти по малка, до сега не ми се беше случвало. Започнах пак папаверина и сега ще поработя 2-3 дена от къщи, дано в понеделник да съм ок. Моля беба и Арлина да споделят как съчетават лежаща поза и лаптоп. Голямо вътрене се въртя ама никак не ми е удобно  newsm78.
П.П. Добре, че усещам бебето постоянно, иначе пак щях да се вкарам в някой филм  Rolling Eyes.
poohito, аз обожавах да си целувам кучето по устата, при което майка ми изпадаше в шок  Mr. Green. Сега техните котки са ми по-чужди, защото не сме съжителствали заедно, ама и тях обичам да мачкам. Само едната де, другата е като куче - само драска, хапе и бие шамари  Crazy.

# 527
  • Пловдив
Аз съм прекарвала с часове лежане  с глава подпряна на възглавниците и лап топа на гърдите и корема и сега не ми е толкова изпъкнал корема, че да не се получи. Чела съм обаче, че не е хубаво лап топ да се слага върху бременно коремче (пак разни лъчи и т.н., а и лап топа грее).

# 528
Poohito  Hug Hug Hug Момичетата вече са ти казали - не се грижи за покупките. Ако се ядосваш това сигурно повече ще натъжи бебо, отколкото, ако се забави малко покупката на количката му  Wink Много стискам палци другите неща да се подобрят и оправят бързо  Praynig Иначе - факт, че сега с тези хормони всичко приемаме много по-емоционално, каквото и да ни казват. Няма много какво да се направи по въпроса освен да се опитваме да мислим положително  Hug Май не съм споделяла какво ми каза моята вече 6-годишна Рая по темата: "Мамо, когато ти си тъжна, и бебето е тъжно. Когато ти плачеш, и бебето плаче. Когато ти си весела, и бебето е весело. То е като огледало"  Laughing

Billi22, разпитай добре на прегледа на 27-ми. За момента обаче не се притеснявай излишно. Нали д-р Марков  е казал, че бебка/ бебчо  Simple Smile е добре. Това  е най-важното - то да е здравичко и ти да си добре. Иначе на мен лично по-достоверен ми се струва генетичният тест... Не разбрах, ти каза ли за резултатите от теста на доктора? Много стискам всичко да е добре и след време да разказвате на детенце този епизод като анекдот  Laughing

Elle, и аз съм гледала котета вкъщи и на село много съм си играла с тях и бях сигурна, че ще имам имунитет, но не би... С първата ми бременност в България обаче никой не ме е изследвал за това и въобще не съм се безпокоила. Според мен, въобще не трябва да се вкарваме във филми, а просто да избягваме по-рисковите храни. Мен сега като ми правят изследвания всеки месец за токсоплазмоза, за да се убедят, че резултатите си остават негативни, какво друго ми остава - пак това правя, избягвам тези храни. Нищо повече  Wink Като се върна след месец и половина в България съм сигурна, че ще спрат да ми правят изследвания за това и въобще не мисля да се притеснявам  Wink

За стриите - да, и аз мисля, че си е до ген. Но нищо не пречи да помагаме на гена и тялото си  Laughing Аз лично с първата бременност имам само 1 стрия на едната гърда (гърдите малко по-късно се сетих да мажа). Сега обаче започнах да се мажа веднага щом разбрах, че съм бременна - първо просто с хидратиращо кремче, а от месец насам - с Мустела.

Момичета, аз пък да споделя нещо крайно странно. След първото раждане при мен цикълът стана много обилен и губех много кръв. Резултатът беше, че хемоглобинът и желязото ми постепенно падаха и преди 18 месеца бяха много ниски - 97 хемоглобин и 3.14 желязо. Интересното е, че не забелязвах никакви симптоми. Направих си изследването профилактично в България и веднага ме вкараха в болница, за да ми наливат венозно желязо. После пих и такива хапчета и нещата се постабилизираха. Миналото лято отново ми казаха, че желязото и хемоглобинът ми вървят надолу и ми изписаха същия железен препарат. Аз обаче го пих 2-3 седмици само, защото разбрах, че съм бременна и го спрях. Ясно, че вече не губех кръв от цикъл. Месец по-късно ми направиха изследване тук в Белгия и ми казаха, че хемоглобинът и желязото са си чудесни и съвсем в норма. Сега - около 3 месеца по-късно - пак помолих за подобно изследване, защото ни се стори на нас с мъжа ми, че съм по-бледа. Резултатът е - хемоглобин съвсем в нормата, но повече към долната граница; и много високо желязо - над нормата??? Много изумително... Дори не мога да питам лекаря ми как го тълкува преди следващия преглед, който е на 24.02. Тук практиката е, че лекарите виждат резултатите и, ако има нещо обезпокоително, ти се обаждат. Ако не, не те информират за нищо. В случая просто аз помолих в лабораторията да ми изпратят резултата. Както и да е. Май не мисля и за това да се притеснявам сега. Само се чудя дали да не поразредя витамините, които пия. Пия Пренатал по 1 на ден. Някой друг дали взима тези витамини?

Много хубав ден на всички!  Hug

# 529
Аз съм прекарвала с часове лежане  с глава подпряна на възглавниците и лап топа на гърдите и корема и сега не ми е толкова изпъкнал корема, че да не се получи. Чела съм обаче, че не е хубаво лап топ да се слага върху бременно коремче (пак разни лъчи и т.н., а и лап топа грее).
Ама мен ме боли и като го сложа на корема ме заболява още повече  Confused. В момента съм подпряна на лакът на една страна, ама вече усещам как за почва да ме боли рамото. Нямам угода  Mr. Green.
Катериче, хич не съм компетентна ама изследвала ли си се за желязо дефицитна анемия /таласемия мисля се казваше/? За витамините - аз от няколко дена пия Актив Мама на Допъл Херц. Док ми изписа Огестан, ама си взех първите за сега. Не съм много фен на хапчетата...

# 530
  • на пясъка при черупките от миди
За витаминките - аз пия Прегнакеър (PregnaCare) едни огромни. Хич не обичам хапчета и уж гледам да се храня правилно, за да не пия хапчета, ама доки каза да ги вземам  Rolling Eyes

# 531
Здравейте на всички юнски мами! Откакто ви намерих не пропускам да чета - зареждате ме, успокоявате ме, информирате ме! Hug Аз самата не съм много по писането, което е странно предвид работата ми... по цял ден на бюро - затънала в бумащина, ужасно! Но вие сме ми светъл лъч!!!  Heart Eyes
Вчера така се бях изнервила от служебни и лични перипетии, че като ми се втвърди корема вечерта - отпусна ме чак посред нощ. Сега отново съм на работа - ужасът от вчера продължава ... мисля си, че ако не друго поне заради нервите на майка си, бебка ще се размърда най-накрай! Да, ама още не!
На всичко отгоре заради случай като този на мамата със сини, а после с розови гащички (как не запомням имената ви, извинявайте) - вече се замислям дали наистина е момиченце и да няма накрая изненада  Joy На мен д-р Петрова ми каза пола още в 12 г.с., после потвърди в  15 и в 18 г.с, но сега на ФМ ще видим... Аз си имам вътрешното усещане, че е момиченце още от самото начало, но пък знае ли се...
От няколко дни и аз съм се активизирала да мисля за покупки, колички, ремонти... Задавам купища въпроси на ММ, той слуша и се усмихва. Говорим си и завършваме с коментар "рано е". Да, рано - рано, но ето го къде е Юни...
При нас вкъщи ще се започва от А и Б ремонта - разбирайте - преустройство с изграждане на нови стени, покривно пространство, прозорци... чак тогава настилки... Спалнята и тя е за тотален ремонт, които не търпи отлагане заради влага. Това бебче още си няма стая и място за кошарка - камо ли да мисля за количка и дрешки. Таткото чака пролетта, за момента даже проекта (който трябва да мине през общината за Строително разрешение) не е готов и накрая просто усещам, че всичките неща ще се скупчат за м. Май, когато изляза в 45 дн. болничен.  Тогава ще е   superuu а аз като се изнервя "яхвам метлата" и става страшно...
И за друго си мисля, но не знам доколко ще ви се стори удачна идеята. Така и така сме със съвсем близки/ едкакви термини, споделяме си радости и неволи покрай бебоците и не само... искате ли към края на бременността (напролет като се постопли) да си направим среща. Естествено няма да успеем всички, но поне по градове - аз например се радвам колко много сме от Пловдив - ще е супер да се запознаем, така и така ще бутаме колички в Градската градина по едно и също време... Grinning Не знам, какво мислите, прекалено ли е?
Сега да не излезе, че толкова си нямам дружки за разходка - напротив, но около мен бременни няма и доста се старая като се видя с приятели да водя и други теми освен за бебето.  Joy
Добре де, ето споделих какво си мисля тези дни Simple Smile Сега е време за обяд! newsm22

# 532
  • София
Катериче, анемиите са много видове и е добре да се установи точно каква е преди да се лекува. При мен е таласемия - хемоглобин нисък, желязо високо, но тогава и други параметри не са в норма - MCV, MСH, Еритроцити (съкращението е с три букви и започва с R) - също са извън норми - последното нагоре, а другите две надолу - тогава не се приема желязо. Все пак често се среща да се комбинират - таласемия с желязодефицитна, при което може да се приема желязо, затова винаги двете изследвания е добре да се правят заедно.

destiny_85, подкрепям за клубна среща по градове като се позатопли.

Ставам да чистя, че от миналия петък не съм пипвала нищо в къщи, нали сме на вълна ремонт в новия апартамент и всичките ни сили и енергия там отиват... (а днес имам почивен ден, че ММ е дежурен, хубаво е от време на време). Настроила съм се, че до юни не можем да се преместим и ми е по-лесно, ще си караме в общежитието (то си е прилично и удобно - има голям двор и става хем за разходка, хем да си си до вратата) поне до края на септември - средата на октомври.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 12:27 от magi_sveta

# 533
  • Helsinki / Sofia
И аз съм с две ръце 'за' идеята за клубна среща по градове през пролетта (нали тогава се прибирам Simple Smile)

Ellle, не искам да те стресирам излишно, но обикновено ако има жена в рода с проблеми със щитовидната жлеза, има висока вероятност да ти се появи проблем в някакъв момент (особено както при теб е майка ти). Уви, в момента е по-трудно да пускаш хормони и те да не са повлияни от бременността, но най-малкото си погледни как са ти ТСХ и ФТ4, както писах преди. Абстрахирай се от това какви са референтните граници, защото те не са достатъчен показател. Както писах, както сме във втори триместър, стойността на ТСХ не трябва да надвишава 2 и мисля, че долната граница трябваше да е около 1. Ако е извън тези параметри, аз лично бих се консултирала с ендокринолог. В тази връзка, да отбележа, че Цибалаб не са добри в хормоналните изследвания и имат много големи отклонения. Ако сте в София, препоръчвам ви Пролабор на ул.Здраве - срещу Майчин дом.

# 534
Пътешественичка и аз си помислих, че греши пола и му казах на Марков пак да гледа, като изрично му обясних, че резултатът  от амнио-то е момче. Пък той се засмя е каза, че се случвало генетиците да сгрешат, което ме изуми. на 27 като отида на ЖК ще разгадая тази мистерия, като прочета резутатите сама.
Катериче, и аз така мисля. Няма значение какъв пол е бебето, нали е добре, това е най-важното.
Elle коремът и на мен ми е твърд и стегнат, но нямам конкретна болка някъде. Но пък понякога ме боли тазът ниско долу отзад, което хич не е добре. Лошото е, че по цял ден съм на работа и няма как да полегна. Пия но-шпа и ме отпуска след малко.
Относно витамините - не пия никакви. Гледам да ям балансирана храна и по този начин да наваксвам.

# 535
Elle, най-общо казано никак не ми е удобно легнала да работя Confused Лаптопа ми облегнат на краката, които са свити (около 90 градуса спрямо корема). Лежа на ляво, съответно лявата ръка ми е по-трудно подвижна и бавно пиша. Ползвам мишката под клавиатурата. Имам една кошница с канцеларски материали до мен и разхвърляни листи зад гърба, които си взимам когато ми трябват. Изготвям данъчни декларации и отчети и без хартия не става. Принтера ми е монтиран на раклата.... Бавно и мудно, но поне правя нещо.

# 536
Ехееее нямате изчитане от вчера.
Ellle и аз съм с контракции от 1 месец. Магнерот пия от тогава 3*1, а от неделя съм на 3*2 + Папаверин. В неделя му звънях че от кашлицата започна да ме боли корема и тогава ми вдигна дозата. Вчера си броих контракциите - 7 бр. Първата задължително след събуждане. На всичкото отгоре имам чувството че се е навряла в пикочния ми мехур и непрекъснато натиска и чувството мнооого неприятно. Не знам дали не са заради това тези контракции. Ти питала ли си твоя док. На мен много рано ми се струва за подготвителни контракции и се филмирам че има някакъв проблем. Иначе от 1-ви съм в отпуска 20-те дни и после пускам болничния и запразнявам.Много ми е странно някак си. Хем искам да си почивам хем ще ми липсва тука контакта с хората. Но с тези контракции няма как.
Plamena__ и аз съм така с венците от доста време.Миенето на зъбите ми е много неприятно. Само пастата смених, а водите са ми много неприятни, но май ще се наложи и аз да си взема някаква, че до края не знам как ще изкарам така.
Petkata80 честит ти  stork-girl и на всички други узнали пола също честито!!!  Hug
snowflakely честит ти и на теб  stork-boy
poohitoспоред мен всичко идва от това че се притесняваш за баща си и си го изкарваш на мъжа си. На всеки се е случвало да има такива периоди. Аз лично винаги си го изкарвам на някой най-близък и така си и поплаквам, за което моя ММ пък ме смъмря, но  на мен ми олеква (просто гледам да си поплаквам когато го няма Simple Smile Дано бързо да се оправи баща ти да го изпишат и всичко да е наред  Hug
Billi22 много странно това с пола. По принцип генетичното изследване би трябвало да наистина най-точно, но пък ФМ при Марков не знам. По възможно ми се струва той да се е объркал. Дано по-бързо разгадаеш тази мистерия, а относно бебчето щом на ФМ всичко е било ОК няма за какво да се притесняваш.

# 537
  • София
И моята от два дена се завира в мехура. Whistling
Аз така и не мога да си представя какво са контркциите и имам ли ги? newsm78 Как ви се втвърдява коремът? Той нали си е твърд, не е мек като дебел корем. Rolling Eyes

# 538
И моята от два дена се завира в мехура. Whistling
Аз така и не мога да си представя какво са контркциите и имам ли ги? newsm78 Как ви се втвърдява коремът? Той нали си е твърд, не е мек като дебел корем. Rolling Eyes
Ще разбереш,ако имаш...твърдостта е различна от бременен корем,и чувството е едно стегнато,няма как да не направиш разлика

# 539

Общи условия

Активация на акаунт