С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 341
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Пухи, напълно подкрепям поста на Дива. Ние сме заедно с ММ от далечната 1998 г. тогава на студентски бюджет даже. Бюджетът е общ, но сметките правя обикновено аз, аз пазарувам, той харчи доста за хобита (е сега след апартамента ще се ограничи макар и трудно) и обикновено пита - имаме ли Х лв до заплата, че искам да си купя нещо. Не ги меря покупките му, защото ако реша да ги достигам ще се разорим, но дядо казваше - жена, която не търпи хобитата на мъжа си, отглежда любовница.  Rolling Eyes Има месеци, в които като намалеят паричките и пита - е къде отидоха, та и ние като Дива направихме табличка и записваме всички разходи - не за да се следим, а за статистика и за да може, сега когато трябва да свием нещо, да се вижда откъде - та по тази табличка и той видя къде отиват парите в домакинството... От мен силна прегръдка, Пухи, и съвет - не тръгвай на бой ине се прави на жертва и двете тактики са губещи, поговорете отговорно като бъдещи родители и приятели, ако не за касата, да отделя още на заплата една сума за бебо или пък да има списък с наложителни неща - памперси,млека, пюрета до определен бюджет, които той пазарува, ще се наредят нещатата. Стискам ти палци.

# 586
Аз пия едни витамини от ай херб, което ми напомня, че тр да си поръчам пак, ама по заплатено време, омега3 и фолиева. Ям и по 1 желиран витамин, купих ги за госпожицата, но тя отказва да ги яде, та, аз намазвам.

# 587
  • Пловдив
Цитат
Все още не усещам бебето и това малко ме притеснява,въпреки,че знам,че при мами с първо бебе това става към 20с.,но като ви слушам как всички усещате вашите и на мен ми става едно тъпо  Sad
Аз пак продължавам да не знам дали усещам бебето. Малко и не се връзвам на приказки "като го усетиш ще разбелеш, защото е по-различно от всичко останало". Е не съм разбрала нищо още. Както се вижда днес приключи 21 седмица. Не се стресирам, за това много щом АГ каза, че бебето е ОК.
Тази седмица, както знаете ми върви на криво в много отношения и няколко дни, като стана на обед от стола и се раздвижа и усещам болка и свиване ниско в дясно, но си преминава и не се впрягам, за това. На никога не съм казала за това - нито на лекар, нито на майка ми (да не я треможа, че си има достатъчно грижи), нито на мъжа ми (реших, че едва ли му пука). Не съм наесно и с контракциите и т.н. Не съм пила през беремнността Но - шпа или друго и винаги, когато АГ ме пита "имаш ли проблеми и болки", казвам "не". Защото леките дискомфорти не ги смятам и се замислям за това, предимно, като чета тук.

# 588
Аз пия Pregnacare+. В кутията има отделни блистери витамини и отделно рибеното масло. Чудех се в каква доза е подходящо да пия рибено масло при бременност,  за да си взема само такова. Аз май имам някакви омега 3 на джеймисън, които купих преди да забременея, но ме е страх да пия без да са изписани от лекар.

Poohito, колкото по-бързо се разбереш с мъжа ти, толкова по-добре. Само гледай да не си емоционална в разговора (знам, че е трудно). От сега трябва да са ви ясни нещата. Не като излезеш в болничен и почнат да се бавят парите от НОИ (защото докато се завъртят първите болнични и срокове за подаване често остава голяма дупка без приходи) да се чудите кой ще плати за раждането и памперсите. Повече от половината ми заплата този месец хвръкна в Щерев - прегледи, серклаж, лекарства... гладна ли трябва да стоя до края на месеца, защото аз съм бременна, мои са си процедурите и проблемите...
Знам, че малко рязко пиша, знам и че мъжа ти е прекрасен човек, но явно имате проблем, който е добре да решите на момента, не да чакате да ви отрови иначе хубавите отношения. Успех Hug

# 589
За семейните финанси - ММ ми дава заплатата си и аз отговарям за бюджета - пазарувам, плащам сметки и т.н. Обаче те парите нали никога не стигат и той взе да ме пита какво ги правя тези пари, че никога не стигат  Shocked. Имайте предвид, че при нас аз съм пестеливата, а той обича да пръска. Миналия месец реших да не му взимам заплатата, а да го оставя той да пазари и да плаща сметки, за да види къде "отиват" парите. Мисля, че беше успешна тактика  Laughing.
poohito, не мисля, че натоварваш някой тук, освен себе си. Аз си мисля, че мъжа ти ще осъзнае отговорността, но може би като се роди бебето и като види, че няма кой друг да върши тази "работа". Както е писала Арлина има един период след раждането, който е малко труден финансово и той иска не иска ще трябва да намери пари за бебето. Сега е свикнал, че ти се грижиш за финансите, но като види, че няма на къде, ще му се наложи да се вземе в ръце. Път ти дори и да имаш събрани пари за бебето не му казвай, дръж го малко в напрежение  Mr. Green.

# 590
... дядо казваше - жена, която не търпи хобитата на мъжа си, отглежда любовница.  Rolling Eyes
Joy Joy Joy
poohito и аз съм така,като отида при АГ-то и като ме пита как съм,винаги и казвам,че съм ОК,защото дребните неразположение ги смятам за нормални,но пък докато дойде мечтания преглед през главата ми минават хиляди филми  Rolling Eyes
Относно финансовите разправии смятам,че си абсолютно права и че мъжа ти трябва малко да се промени в това отношение и напълно подкрепям момичетата,че трябва да се уточнят тези неща,защото в един момент(осбенно като се появи бебето,те ще се задълбочат още повече) и ще станат повод за по сериозни конфликти  Naughty Знам,че няма да стане изведнъж промяната,но подкрепям идеята на момичетата като за начало да му определиш една месечна вноска,която да е длъжен да внася(например в неотваряема касичка) за да започне да развива някаква отговорност - приемерно почнете с 50лв. на месец или някаква сума,която според теб ще бъде посилна за неговите възможности и така лека полека мисля,че ще се нормализират нещата  Wink А и друго не ни притесняваш като споделяш тези проблеми - напротив - радваме се,че можем да ти помогнем - нали точно за подкрепа и взаимопомощ е този форум  Wink

# 591
Май е време за анкета за заглавия на новата тема. Очаквам предложения  Simple Smile

# 592
Пухито, пиша ти защото аз може да се каже, че съм била и от двете страни - с първия ми мъж бях в твоята ситуация - и тогава бях станала много спестовна не защото съм такава по природа, а защото ако не спестявах половината месец нямаше да има какво да ядем, какво остава за друго. Само затъваше в заеми, които не можеше да върне и т.н., ама за умрелите нали не трябва да се говори лошо, та спирам. Сега аз съм прахостницата, защото ММ е много по-спестовен от мен. Не искам да звуча песимистично, защото едва ли имаш нужда точно от песимизъм сега, но тази ситуация едва ли ще се промени някога. Няма смисъл да се самозаблуждаваш, всъщност ти май не го правиш де. Навремето, по същите причини и аналогично на вас и ние изкарахме с обща каса може би максимум месец, след което стана като при вас. Това не се промени след като се роди големия ми син, поради което много скоро се наложи аз да си намеря не особено подходяща, но добре платена работа, за да мога да осигуря всичко за детето, сметки и т. н. Добре, че свекърва ми тогава много ми помагаше с детето, защото виждаше какво става. Сега също нямаме напълно обща каса, по причини, че когато заживяхме заедно с ММ, аз вече имах много големи кредити, които си плащах сама, но ми оставаха по-малко пари съответно. А той искаше пък парите, които му остават да ги спестява. За това решихме и направихме таблица, нещо подобно на казаното от Дива, по графи на най-честите разходи, и всеки каквото е купил или платил го записва там, включително и всички лични разходи без най-дребните за кафе или обяд на работа. На края на месеца смятаме колко са разходите общо, кой колко е дал, и съответно се изравнява, като този, който е дал по-малко додава на другия разликата. Може да изглежда много дребнаво това, но всъщност е много справедливо. В тази връзка и домакинската работа е разделена между двама ни, за да няма и там спорове, че само аз върша всичко. Даже там е включен и големия син,защото той е почти на 16 г. и считам, че трябва да участва с принос за общото благо. Истината е, че всяка двойка си намира най-удачния за тях начин, но не може само единия да носи целия товар /нямам предвид само финансов/. Както и да е, дай му възможност да се вразуми, но ако това не стане - не се отчайвай. Ще намериш начин да сте щастливи ти и бебо, с или без него. Това от опит ти го казвам. Но не трябва да търпиш нещо "само заради детето", както много хора казват.

За витамините - и аз не пия никакви, не смятам, че има нужда, и док. не смята. За омега-3 - не е ли това рибено масло всъщност, а то е доста по-евтино от разните други витамини, които ги съдържат. И аз като Арлина съм почитател на естествените неща и лекарства и добавки почти не използваме вкъщи, най-много парацетамол и витамин С при настинки и вируси и капки за нос и напоследък хомеопатичните, които ги изписват на малкия. Аз и това не ползвам. За щастие, рядко се налага на всички вкъщи, дано да е така и за напред. Когато се запознахме, ММ много често страдаше от главоболие и пиеше индустриални количества аналгин и др. обезболяващи. Аз го карах да ходи по доктори, защото не го намирах за нормално. Обиколи всякакви специалисти, нищо не откриха, но постепенно от както заживяхме заедно спря да го боли главата и сега това му се случва изключително рядко. Шегуваме се, че аз съм го излекувала. Joy

Честито за добрите новини и цветове на щъркели! Добре дошла liucinda, успешен здрав финал!

За задържането на вода и отичането на краката - определено е много рано, а е и зима - не знам какво ще е май и юни в 9-тия месец тогава. Трябва да взимате някакви мерки, но не знам какви newsm78.

Хубав и лъчезарен ден на всички, макар, че тук /в СФ/ е доста мрачно.

# 593
Здравейте,

milady M
и аз още не усещам бебо и нямам търпение да почна.

Момичета какво е това ДСХ във витамините. За какво помага? Аз пия пренатал на джеймисън и май нямат такава съставка.

poohito  всяко семейство е различно. Въпросът е вие да се разбирате.
Ние имаме едни познати мъжът е с широки пръсти и момичето така си събира пари. Като разбра, че е бременна започна да отделя поне половината от нейната заплата, а после и болничен / те излезе още след 3тият месец/, а караше мъжа и да купува някой неща които тя е купувала преди.
Много им помогна и, че записа да учи редовно. Предполагам всички знаете за тази помощ! Не е малка и мисля, че един път и образованите жени, който работим и плащаме данъци можем да се възползваме. Постоянно други етноси се възползват от разни облаги, а пък и е чудесна възможност да се учи нещо което едно време не ни е уврял акъла да учим Simple Smile

Момичета понеже чувам, че броите контракции. Моля опишете какво чувствате и как разпознавате дали е контракция?

# 594
  • Helsinki / Sofia
kashmir, витамините мисля, че бяха на цена към 30 лв. за един месец. Аз пия Макс, които първоначално си бях поръчала директно от сайта на производителя в Англия, а декември открих в аптеката на болница Щерев. Сега обмислям дали да не си поръчам и витамините за кърмене и Нова мама, които са за след раждането. Гледах, че и бебешки продукти имат. Изключително съм доволна от тях.

Edna_Me4ta, приемът на DHA (докозахексенова киселина) по време на бременността спомага за нормалното развитие на мозъка и очите на фетуса.

Относно стоенето по цял ден на бюро и отичането на крака - аз лично на около час си вдигам за по 10тина минути краката нависоко. Отделно и докато съм на бюрото си имам едно приспособление, където ги слагам, за да не са надолу. До момента нямам оплаквания, пия доста вода. Всъщност освен вода и един чай сутрин, други течности не консумирам. Ако има как да намаля и соленото ще е екстра. Вечер гледам като вечеряме да стоя пак с вдигнати крака и преди лягане моля ММ да ми направи масаж на целите крака - стъпала, прасци и бедра. Определено ми действа много добре.

Движенията на бебето и аз във вторник обяснявах на доктора, че не знам дали ги разпознавам. Той ми се усмихна и каза, че след тази седмица няма как да не ги усещам. Отделно потвърди, че съм с предна плацента, както и че бебето много се движело. Тази сутрин, докато говорех с братовчед си по телефона, съм сигурна, че усетих леки ритничета Simple Smile Скоро може и да почна да засичам по колко са Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 13:13 от Diva*

# 595
 liucinda  welcome и щастлив финал ти пожелавам !
Edna_Me4ta аз лично моите ги усещам като стягане на корема и втвърдяване, много неприятно, при мен лично няма болка, усещала съм болка но рядко и по скоро го усещам като натиск, защото явно бебето ми е много ниско все още. Аз не ги броя, защото съм на работа и не съм си поставила за цел. Онзи ден само като почивах и си поставих за цел да ги броя. Довечера реших да отида до докторката ми на частно да ме види, че започнах да се притеснявам и кръвното май взе да пада, а си ми е нормално попринцип.
Предложение за заглавие: Вече знае всяка мама дали през ЮНИ ще се радва на юнак или мадама!
Вече всяко Юнско мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче!

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 13:21 от Eudaimonia

# 596
Edna_Me4ta, DHA е вид Омега 3 мастна киселина и е много полезна за нервната система, мозъка  и  зрението. Намерих интересна статия, където пише как може да се набави ДХА с храната.
Контрациите представляват свиване, стягане на матката. Усещаш напрежение и стягне в корема и той става твърд като камък за няколко секунди. Може да е придружено и с болка.

# 597
Пухито, моят случай е почти същият като на Пътешественичка, затова няма да повтарям детайлите. Само искам да ти кажа да бъдеш спокойна и да не мислиш постоянно за това. Поговори с него, спокойно и твърдо му кажи мнението си и това какво точно искаш от него. Бащинството не  е само биологичен материал и колкото по-навреме той го разбере, толкова по-добре ще бъде за него. Повярвай ми, че за теб всичко ще бъде наред по един или друг начин, с него или без. Аз отгледах почти сама двете си деца, като второто беше на две годинки, когато се разделихме с първия ми мъж. Успях да се справя сама и не съжалявам за решението си. Сега с ММ сме щастливи, децата също, чакаме трето и всичко лошо е в миналото. Моят скромен съвет към теб е мисли само за себе си и за бебето. Нищо и никой друг няма значение. Сигурна съм, че всичко това ще премине скоро.  Hug
И аз усещам контракциите като втвърдяване и напрежение, което отминава след няколко секунди. Откакто пия магнерот не са толкова чести.
На мен пък краката ми отичат ужасно много, може би защото по цял ден съм седнала на бюро, а вечер като си легна не мога да им намеря място. Струва ми се , че е малко рано, но кой знае  newsm78

# 598
Eudaimonia страхотни са ти преложенията за заглавие на новата темичка  Wink Ама как само ги измисляте,на мен нищо не може да ми роди главата  Rolling Eyes
Ellle видях статийката,ама повечето храни от списъка сега нали ги избягваме,заради бременността  Thinking А сега погледнах,че в моите витамини(Витамам) имало DHA 1mg  Wink Май не е напълно достатъчно количеството,но все е нещо  Wink

# 599
poohito Аз те разбирам напълно, в твоята ситуация също щях да се разстройвам. Ми не е много нормална ситуацията, особено сега както някой беше писал, когато има дете на път. Може би той така да е свикнал с предната си жена, знам ли може да са имали такива отношения. Аз само не мога да разбера той като взима пари за какво ги харчи? В смисъл ние нямаме каса, общо място където да има пари, но ако се оставят пари някъде те са за нещо.  Харчим си общо парите и  някак съгласувано, например моя мъж няма да си купи телефон или фотоапарат без да го обсъдим, нито аз ще дам 100 лв за ботуши без да му кажа...та в тази връзка нямаме много лични разходи те са някак на домакинството. Питам те понеже той ако взима от общите за да плати тока е едно, ако взима за негови си лични неща /особено ако не са важни /е съвсем друго.  Друг е момента, че в едно семейство всеки получава различни пари, и няма как по равно да се делят...Сега например аз съм си вкъщи и не излизам имам 100 лв в мен и те си стоят така от 3 седмици, просто няма как да ги изхарча като той пазарува, плаща сметки, купува за детето и т.н , а той прави всичко това с неговата заплата, утре аз ще взимам пари и ще му ги дам да са в него и така. Не виждам просто за какво би могъл да ги изхарчи, в смисъл за каквото и да ги изхарчи ще е пак за сметки за храна, лекарства...пак за нас.  Иначе и ние си водим счетоводство Simple Smile Всеки ден се записва какво е изхарчено и за какво . Това е така от години и е негова заслугата аз съм мн по разпиляна и неорганизирана, само от време на време сядам избирателно да засека в един месец примерно колко харчим и основно за какво, правим го за да имаме представа кое гълта пари и дали може нещо да се оптимизира. Разбира се нищо не може да се подобри и парите никога не стигат или дори да стигнат все им намираме приложение  Joy

Общи условия

Активация на акаунт