Кърмаче не може да спи

• 5 478
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Северозапада
Все повече си мисля, че причината се корени в това, че са свикнали да заспиват сучейки и когато през нощта преминават от фаза на "повърхностен" към фаза на "дълбок" сън, искат отново да цокнат, за да се унесат  newsm78 Ако е това - как аджаба отбито бебе се научава да заспива само? Този момент ме ужасява...
И моя кърмак се буди N на брой пъти нощем, но напоследък я нося и подрусвам и и давам да суче само 1-2 пъти нощем. Така, че заспива и без сучене. А освен това забелязах, че има и други пробуждания, промърква, но не я вземам и си се унася някак  Peace
Скрит текст:
Колкото до ползите, скептична съм вече  Crossing Arms Ние миналия месец бяхме в болница и още не може да оздравее напълно, а некърмения и 1 ден племенник на ММ, изкара някоя и друга ангина на нейната възраст. И двамата са ясленчета. Да се има в предвид, че и аз изкарах всички вируси.

# 16
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25827.0 една от безбройните причини.
 Въпросът и анкетата не носят никаква информация нито за питащия, нито за попълващия я. Съня на бебетата и малките деца ( а и по принцип съня) е толкова сложен процес, колкото и самия живот. За това си има цяла отделна наука за него.  И кърменето е един от безбройните фактори, които влияят на поведението на бебето нощем, но кърменето да е определящ фактор за добър сън  ми е малко като да е определящо за доброто възпитание или за поведение в стресова ситуация.
 Въпреки, че не съм отказвала кърмене, когато си искат, едното дете беше такова, че ми изцеждаше всички сили на 100% и нощните грижи за него не бяха много по-лесни от дневните дълго след отбиването. След отбиването открих, че е имал пак що годе някакъв приличен сън само защото съм го поддържала спящ с гърда. След това изобщо спря да спи денем, а нощния сън стана по-кратък.  
 Другото дете беше с други нужди, то никога не е имало тежки нощи и изобщо сън в денонощието, освен на ясен здравословен проблем, като запушен нос.  След отбиването не е имало някаква разлика в съня му.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 19:15 от skrech

# 17
  Здравейте!!! Нова съм и искам да отбележа,че моя бебок е на 8 месеца и ние отдавна не се храним нощем на АМ,последното хранене му е 20:00ч.и към 21:00ч заспива.Проблемът е там че стане ли 23:00 започва да се буди да се върти,скимти и общо взето имаме неспокоен сън незнам на какво се дължи,но не се събужда защото е гладен а незнам и аз. Някой казват че го мъчат зъбките но нз дайте съвет какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт