Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 548
  • 785
  •   1
Отговори
# 510
  • гр. София
Аз съм против да правя ХЗТ въпреки леко завишения естрадиол. Както писах останалите хормони са по-скоро близо до долна граница. На ЩЖ са в норма. Надявам се да няма проблем, тъй като съм с рак на гърдата /в ремисия, но все пак.../ и ХЗТ хич не ми звучи добре. Не знам дори и Дуфастон дали ще ми даде гинеколога....Ще видим в понеделник. Ще пиша после.  Peace

# 511
Leila за теб наистина в никакъв случай ХЗТ!Но си мисля ,че не би трябвало някой лекар да дръзне да ти я изпише.

# 512

Се оказва , че кафето пречело на усвояването на витамините от група В , а както знаем фиртилността е в пряко зависимост от приема на в. В...Ето и една от причините за ранна менопауза

# 513

Се оказва , че кафето пречело на усвояването на витамините от група В , а както знаем фиртилността е в пряко зависимост от приема на в. В...Ето и една от причините за ранна менопауза

Мога да приведа конкретен пример за неверността на това твърдение. Най-близката ми приятелка пие по хиляда кафета на ден/еспресо само!/, а не е чула за менопауза още, аз пия по две на ден/и то шварц, супер тънки и леки, от години наред/ и съм вече в редиците на оплакващите се от всички симптоми на менопауза. Така че -  моля, дами, не вярвайте на всичко, що се пуска из нета.  Peace
Който обича кафе, нека си пие.

# 514
И аз съм от тези които не пият много кафе,но съм в редиците на менопаузата.

# 515
Аз също без кафе не мога, но за щастие нямам никакви признаци на менопауза. Grinning

# 516
  • гр. София
Както обещах пиша какво се случи вчера при гинеколога ми. Оказа се, че не гледам правилните референтни стойности  ooooh! и Естрадиола ми е в норма, но FSH ми е над норма, което значело че вероятно Прогестерона ми е нисък. Казаха ми, че не е проблем високия FSH. Хормони не ми даде, каза "На теб не смея!"  Simple Smile Зацапването между циклите си е аномалия на цикъла ми, но ще я преживея. След обстоен преглед - нямам полипи и проблеми с яйчниците. Много съм хепи!!!!!!!  Party

# 517
Браво!
Доволна ли си от гинеколога, ако да, може ли координати?

# 518

Мога да приведа конкретен пример за неверността на това твърдение. Най-близката ми приятелка пие по хиляда кафета на ден/еспресо само!/, а не е чула за менопауза още, аз пия по две на ден/и то шварц, супер тънки и леки, от години наред/ и съм вече в редиците на оплакващите се от всички симптоми на менопауза. Така че -  моля, дами, не вярвайте на всичко, що се пуска из нета.  Peace
Който обича кафе, нека си пие.

А кой ти е казал, че шварц-кафето е леко Shocked Това е кафето с най много кофеин и най-вредно! Всеки химик ще ти го каже (кофеинът има кристална решетка, като захарта). Обратно - късото кафе е Най-ароматно, но с най-малко кофеин, поради малкото количество вода, преминаваща през него  Peace Не бъркайте ароматността на кафето с разтворения в него кофеин! Ето защо твоята приятелка се чувства добре - нейните кафета са с интензивен аромат, но с мнооого по-малко кофеин от твоите.Силата на кафето е в кофеина, а колкото повече вода мине през него, толкова повече кофеин се извлича.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 17:14 от адимар

# 519
  • гр. София
Браво!
Доволна ли си от гинеколога, ако да, може ли координати?

Доволна съм, от 18 годишна ходя при него. За всичко съм била при него, включително и раждане. Вероятно съм най-старата му пациентка.  Laughing Ще ти дам на лични, да не спамя тук.  Peace

# 520
адимар, благодаря за това, че внесе светлина по тези въпроси с кафето, наистина не знаех това.  Peace

Но все пак, си оставам леко скептична по въпроса за връзката кафе - менопауза. Не ми звучи сериозно някак си. Пропуснах да кажа, че моята приятелка пие по много кафета на ден, от години, а аз съм ги ограничила до едно, рядко пия второ на ден. Не мисля, че това ме е засилило в критическата по-рано от нея.

# 521
адимар, благодаря за това, че внесе светлина по тези въпроси с кафето, наистина не знаех това.  Peace

Но все пак, си оставам леко скептична по въпроса за връзката кафе - менопауза. Не ми звучи сериозно някак си. Пропуснах да кажа, че моята приятелка пие по много кафета на ден, от години, а аз съм ги ограничила до едно, рядко пия второ на ден. Не мисля, че това ме е засилило в критическата по-рано от нея.

За нищо, Пипи   bouquet От тук нататък си пийвай без страх кафенце - късо, ароматно еспресо  Wink

# 522
PIPI, и аз съм скептична.
А и напоследък четох, че за много от твърденията в медицината, не са правени изследвания, а са приемани защото били логични.

# 523
адимар, това за кофеина е вярно, но изобщо не е едно и също да пиеш 5 къси кафета и едно много дълго. Най-малкото от 5 кафета сърцето ми ще изхвръкне! Crazy
Аз пия по едно кафе, вкъщи си го правя, с много вода, точно по тази причина.
Късо кафе ако пия, ще получа сърцебиене, камо ли повече от едно. Crazy

# 524
адимар, това за кофеина е вярно, но изобщо не е едно и също да пиеш 5 къси кафета и едно много дълго. Най-малкото от 5 кафета сърцето ми ще изхвръкне! Crazy
Аз пия по едно кафе, вкъщи си го правя, с много вода, точно по тази причина.
Късо кафе ако пия, ще получа сърцебиене, камо ли повече от едно. Crazy

Няма никаква причина да получиш сърцебиене само от едно и то късо кафе  Peace В този случай кафето не е виновно, освен ако не е качествено. На мен ми е ставало много зле от шварц кафе, пито от немай къде (на гости - не можех да откажа  Close) Сега пия на ден по две къси и съм много добре Wink

Общи условия

Активация на акаунт