Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 501
  • 785
  •   1
Отговори
# 555
благодаря!   bouquet
тези специално не съм ги избирала, купувах ги по препоръка в аптеката

# 556
От както започнах покрай форума да се ориентирам за витамините, и да поръчвам от Ай херб, виждам в нашите аптеки как се продават слаби витамини за много пари.
Виж само например вит.Д - една опаковка ще ми стигне за 1 година за 11 долара+10 за доставка, смятам долара по 2лв., макар, че не е толкова=45лв. Ако ти се занимава, сметни от твоя, колко хапчета на ден ще ти трябват за 2,400UI и колко пари ще ти излязат за една година.  Peace

# 557
хич няма да ги смятам, направо ще поръчам  Hug
най-вероятно лутеинът, зеаксантинът и кверцетинът ми се отразяват така добре, защото са в конски дози  Laughing

# 558
Може да поръчаш и магнезиев малат, ако ти е по-чувствителен корема.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Malate-1000-mg-180-Tablets/692

Преди да поръчаш, мини през темата за Ай херб, ако не си поръчвала до сега от там, за да те посъветват момичетата как да си организираш поръчката за да ти излезе по-евтина доставката и да не отиде на митница. Има кодове за 5% отстъпка при първа поръчка, понякога има безплатни мостри в сайта или намалени продукти.
За К2, ти си реши дали ще го взимаш, аз го пия по едно хапче през няколко дена.
Ще цитирам отново Шоки

Скрит текст:
Но пак да си кажа предупрежденията за вит. Д:
1. Трябва да се приема и магнезий, когато се приема вит. Д, защото магнезият позволява на вит. Д да се конвертира в активната си форма. За тази цел е необходим доста магнезий, а повечето хора си имат лек дефицит, така че е възможно вит. Д да изчерпи магнезия в организма и това да затрудни както по-нататъшното действие на витамина, така и други процеси в тялото. Един често срещан ефект е запек. И преди да възразите, че магнезий се набавя достатъчно от храната, подчертавам, че в днешно време не е така, защото почвите са обеднели откъм магнезий в целия сват, така че в храната няма достатъчни количества.
2. Когато се приема вит. Д, трябва да се приема и вит. К2 (защото усвоеният чрез вит. Д калций се нуждае от вит. К2, за да отиде в костите, а не в меките тъкани). Той може да се набави от храната, но само ако консумирате големи количества масло от крави, хранени с трева (не се знае дали маслото по магазините е такова) плюс големи количества от определени сирена (посочват бри и гауда, не знам дали българското сирене съдържа подходящите бактерии).
3. Освен това вит. Д действа заедно с вит. А, т.е. необходим е и вит. А, но той може да се набави с храната, ако поне веднъж седмично се яде черен дроб. За вит. А уточнявам също, че има растителни източници (червените и оранжеви зеленчуци и плодове - чушки, моркови, тиква) и животински източници (черен дроб). Само в животинските източници се съдържа "истинската" форма на вит. А, т.е. тази, която може да се усвои добре от човека (ретинол). В растителните се съдържа бетакаротен, който е нещо като предшественик на вит. А (провитамин) - той трябва да се конвертира до ретинол, за да може да се усвои, а при конвертирането голяма част се губи. Освен това, за да може въобще да се усвои този бетакаротен от храната, трябва морковите, чушките, тиквата и т.н. да се консумират с мазнина

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 19:06 от Lemy

# 559
Благодаря! С приятелка, която е поръчвала от там, се разбрахме да поръчаме продукти за двете.

# 560
Допълних си предният пост.

# 561
Аз приемам пчелен прашец, рибено масло и се мажа с магнезий.
Магнезият е отскоро, другите 2 са от 5-6 години.

# 562
Витамин Д, магнезий, върви с колаген и глюкозамин. За К2 знам, че е кръвоспиращо, при кръвоизливи. Чух за Сириус Д, но нямам време да го проверя...

# 563
Нищо не пия, не смятам и да започвам.
Разчитам на качествена храна и вода, много движение, танци, игнор на неприятни хора и събития, излети и приятни изживявания,.Засега има ефект, чувствам се чудесно.

Покрай изброяването на лекарства, витамини и добавки може и да споделяте как се чувствате, все пак темата не е рекламно-лекарствена.    Grinning

# 564
  • гр. София
Витамин Д, магнезий, върви с колаген и глюкозамин. За К2 знам, че е кръвоспиращо, при кръвоизливи. Чух за Сириус Д, но нямам време да го проверя...

Само витамин К действа кръвосъсирващо, К2 - не.
Аз също ще поръчвам от iHerb /не е реклама/ и съм избрала тези добавки с условието, че не търся високи дози http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220
http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-600-D3-Calcium-Sup … 200-Caplets/55897  Ще стигнат за доста време.......За Магнезия, доколкото знам най-добре е да е под формата на гел/олио и да се маже върху кожата. Аз така съм решила, взела съм вече на Абофарма магнезиевото олио.  Peace

# 565
аз мажех гела, но се оказа, че едновременно е мазен и изсушаващ кожата, за това спрях

# 566
  • гр. София
аз мажех гела, но се оказа, че едновременно е мазен и изсушаващ кожата, за това спрях

Ти по цялото тяло ли си мазала?  Shocked

# 567
не по цялото  Joy
по краката и по ръцете, но не като лосион за тяло плътно и навсякъде

# 568
  • гр. София
не по цялото  Joy
по краката и по ръцете, но не като лосион за тяло плътно и навсякъде

Laughing
Аз слагам само на свивките на колената, на свивките на лактите и отдолу на стъпалата, защото понякога нощно време ми се схваща някое от стъпалата, но предимно зимата. Може би по тази причина не усещам изсушаване.  Peace

# 569
И аз се мажа с гела на Абофарма и не чувствам изсушаване.

Нищо не пия, не смятам и да започвам.
Разчитам на качествена храна и вода, много движение, танци, игнор на неприятни хора и събития, излети и приятни изживявания,.Засега има ефект, чувствам се чудесно.

Покрай изброяването на лекарства, витамини и добавки може и да споделяте как се чувствате, все пак темата не е рекламно-лекарствена.    Grinning

Аз се чувствам чудесно, но съм споделяла, че още нямам никакви признаци на менопауза, цикълът ми е редовен, вълни и т.н. нямам. Все още съм на ниво превенция с добавките.
А рибеното масло и магнезия ги приемам основно за сърцето, защото имах проблем по рождение, който вече е отстранен. Но те не вредят.

Общи условия

Активация на акаунт