Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 528
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Как се радвам,че ви открих! На 49 съм,от 2-3 години ме започнаха симптомите на предменопаузата.Първо нощни изпотявания,но имах редовен цикъл,после вълните,цикъла се разреди и сега от 3 месеца нямам.Много болки в кръста и гърба,в ръцете от китките до лакътя.Бях се притеснила от какво са,но като прочетох тук,че и при вас ги има се успокоих.                                                                                           Любезна,аз съм от Пловдив и минала седмица правих изсл.за костна плътност.Отиваш в ВМИ поликлиниката,на 2 етаж има регистратура,плаща се 40лв.В 25 стая има чисто нов апарат,става за минути,нищо не се усеща.Няма нужда лекар да те праща,то не е по здр. каса.

# 526
адимар, това за кофеина е вярно, но изобщо не е едно и също да пиеш 5 къси кафета и едно много дълго. Най-малкото от 5 кафета сърцето ми ще изхвръкне! Crazy
Аз пия по едно кафе, вкъщи си го правя, с много вода, точно по тази причина.
Късо кафе ако пия, ще получа сърцебиене, камо ли повече от едно. Crazy

Няма никаква причина да получиш сърцебиене само от едно и то късо кафе  Peace В този случай кафето не е виновно, освен ако не е качествено. На мен ми е ставало много зле от шварц кафе, пито от немай къде (на гости - не можех да откажа  Close) Сега пия на ден по две къси и съм много добре Wink

Нямам намерение да споря, споделям опит. Peace

# 527
........... Няма никаква причина да получиш сърцебиене само от едно и то късо кафе  Peace В този случай кафето не е виновно, освен ако не е качествено. На мен ми е ставало много зле от шварц кафе, пито от немай къде (на гости - не можех да откажа  Close) Сега пия на ден по две къси и съм много добре Wink
това е защото шварц се прави от Робуста - то е по-силно. Еспресото се прави предимно от Арабика и затова има каймак.
Аз до 48.5г. възраст съм пила най малко по 2-3 двойни кафета на ден и нямах никакви признаци на менопауза. Сега ги намалих до 1 двойно сутрин и като че ли се чувствам по-добре. Вчера следобяд обаче пих второ, бях уморена и в резултат вечерта пулсът ми беше 95/мин, трябваше да взема бетаблокер  Confused Чела съм, че кафето е опасно за жени в менопауза заради обмяната на калция. А и че повишава нивото на инсулин и съответно количеството сланинки...

# 528
  • В полите на Пирин планина
Нивата на инсулина се вдигат от въглехидрати и то най-силно от бързите въглехидрати - бяла захар и бяло брашно. Повишаване на нивата на инсулина е свързано с отлагане на мазнини в организма. Затова едва ли кафето само по себе си би вдигнало инсулина, но ако се пие с 5 лъжички захар - да  Mr. Green

# 529
не инсулинът се вдига, а нивото на кръвната захар
инсулинът е хормон, който понижава кръвната захар
също кръвната захар се вдига много по-бързо от по-лесно усвоими въглехидрати - при плодов сок, съдържащ 1 ХЕ и плод със същото съдържание на въглехидрати, от сокът нивата скачат по-бързо

# 530
сигурно е така, аз не разбирам, чела съм го в Зоната на Бари Сиърс :
"Винаги изпивайте поне 230 г вода или неподсладена напитка без кофеин при всяко хранене, основно или леко. Ако сте свикнали да консумирате много кафе постепенно намалете неговото количество и при възможност дори го изключете напълно от менюто си. (Продуктите, които се получават в резултат на разграждането на кофеина, проявяват тенденция към увеличаване нивото на инсулина и по този начин ще ви изведат от Зоната.)".
Не било кафето, а продуктите, които се получават в резултат на разграждане на кофеина....

# 531
Цитат
(Продуктите, които се получават в резултат на разграждането на кофеина, проявяват тенденция към увеличаване нивото на инсулина и по този начин ще ви изведат от Зоната.)

това, ако е верен цитатът, означава, че кафето намалява кръвната захар  Laughing

# 532
копирах го буквално - 1 към 1 - на 77ма страница от книгата е.
В тази тема на 1ва стр. има линкове за книгите му - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725444.0;topicrefid=20

# 533
........... Няма никаква причина да получиш сърцебиене само от едно и то късо кафе  Peace В този случай кафето не е виновно, освен ако не е качествено. На мен ми е ставало много зле от шварц кафе, пито от немай къде (на гости - не можех да откажа  Close) Сега пия на ден по две къси и съм много добре Wink
това е защото шварц се прави от Робуста - то е по-силно. Еспресото се прави предимно от Арабика и затова има каймак

Пия само Dahlmayr, 100% арабика е. Продължавам да се съмнявам във верността на тая теория и смятам обстойно да  я проверя, за да разбера къде, аджеба, е истината. Пак казвам, струва ми се супер несериозно да се обвинява кофеинът за ранната менопауза.

# 534
копирах го буквално - 1 към 1 - на 77ма страница от книгата е.
В тази тема на 1ва стр. има линкове за книгите му - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725444.0;topicrefid=20

за Зоната нямам никаква идея, но съм убедена какво е действието на инсулина върху кръвната захар

# 535
Аз нещо не мога да приема, че кофеина вдига инсулина, но ме мързи да търся информация по въпроса        Mr. Green

# 536
  • В полите на Пирин планина
Аз нещо не мога да приема, че кофеина вдига инсулина, но ме мързи да търся информация по въпроса        Mr. Green

Бубанка, правилно ме е поправила, че се вдига кръвната захар и тя предизвиква отделяне на инсулин  Peace Аз от бързане да се изкажа / да пиша  ooooh! съм писала неточности.
Не виждам как кафето би вдигнало кръвната захар, освен ако не е с много захар и прясно мляко.

# 537
Не виждам как кафето би вдигнало кръвната захар, освен ако не е с много захар и прясно мляко.
+1

# 538
Лейди,  Peace
Леми,  Joy

до колкото си спомням, кафето имаше нещо общо с щитовидната жлеза - преди изследване на нейните хормони, не трябваше да се пие, изрично съм чувала да предупреждават
панкреасът и щитовидната жлеза имаха връзка /запомнила съм го като факти, не като подробности, ако съм неточна - извинете/ и при недобра работа на единия орган, често има нарушения и в другия - особено с напредването на възрастта

# 539
изглежда не е толкова еднопосочно и праволинейно, колкото си мислим - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11478588
Скрит текст:
Caffeine ingestion elevates plasma insulin response in humans during an oral glucose tolerance test.
Graham TE1, Sathasivam P, Rowland M, Marko N, Greer F, Battram D.
Author information
Abstract

We tested the hypothesis that caffeine ingestion results in an exaggerated response in blood glucose and (or) insulin during an oral glucose tolerance test (OGTT). Young, fit adult males (n = 18) underwent 2 OGTT. The subjects ingested caffeine (5 mg/kg) or placebo (double blind) and 1 h later ingested 75 g of dextrose. There were no differences between the fasted levels of serum insulin, C peptide, blood glucose, or lactate and there were no differences within or between trials in these measures prior to the OGTT. Following the OGTT, all of these parameters increased (P < or = 0.05) for the duration of the OGTT. Caffeine ingestion resulted in an increase (P < or = 0.05) in serum fatty acids, glycerol, and plasma epinephrine prior to the OGTT. During the OGTT, these parameters decreased to match those of the placebo trial.

In the caffeine trial the serum insulin and C peptide concentrations were significantly greater (P < or = 0.001) than for placebo for the last 90 min of the OGTT and the area under the curve (AUC) for both measures were 60 and 37% greater (P < or = 0.001), respectively. This prolonged, increased elevation in insulin did not result in a lower blood glucose level; in fact, the AUC for blood glucose was 24% greater (P = 0.20) in the caffeine treatment group. The data support our hypothesis that caffeine ingestion results in a greater increase in insulin concentration during an OGTT. This, together with a trend towards a greater rather than a more modest response in blood glucose, suggests that caffeine ingestion may have resulted in insulin resistance.

накратко преведено - "...в групата приела кофеин концентрациите на серумен инсулин и С-пептид са значително по-високи (... съответно 60% и 37%) ... Това продължително повишение на инсулина не предизвиква понижение на кръвната захар, реално нивото на кръвната глюкоза е било с 24% по-високо (P=20) в групата приела кофеин. Тези данни подкрепят хипотезата, че приемането на кофеин предизвиква увеличение на концентрацията на инсулин по време на оралният глюкозо - толерантен тест.
Това заедно с тенденцията по-скоро към увеличено, отколкото по-скромно отражение в кръвната глюкоза, предполага че приемането на кофеин може да резултира в инсулинова резистентност. "

Общи условия

Активация на акаунт