ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 99 799
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Една мила дама ми препоръча др Терзийски и мисля след десетина дни да го посетя да видим калво ще каже и той по- моя случай.Но преди това тази събота съм на хипноза при Иво Величков и дано има ефект,че така не сеиздържа вече ...... Sad

# 256
Една мила дама ми препоръча др Терзийски и мисля след десетина дни да го посетя да видим калво ще каже и той по- моя случай.Но преди това тази събота съм на хипноза при Иво Величков и дано има ефект,че така не сеиздържа вече ...... Sad
Ти ще се ликуваш и ще намериш вярното лечение но дразнителя на проблемите ти е на лице.Първо изяснете проблемите си според мен защото трудно ще получиш задоволителен резултат при лечението.

# 257
Всички си траете, значи сте добре  Hug

Аз реших да не пия флуанксола, нещо се дебелее от него. За един месец 4 кила съм качила. А спортувам, пазя режим.
Най-вече се чувствам добре, даже прекрасно. Според психиатъра най-накрая оропрамът е почнал да действа.
Като бях на преглед стана дума, че получавам ПА като трябва да изнасям доклад, лекции и т.н. пред хора. И взе че пак ми даде ксанакс от 0,5 за тежки случаи. Ами не го искам, че както си го имам така става - Как да го спра Laughing

Прекрасен ден, момичета и момчета Hug

# 258
Здравейте и от мен. От много години /8-9/ и аз съм в редицата на хората с ПР. Пих АД 4 години, след което ги спрях. След това забременях, родих и т.н. 3 години и половина прекрасен живот, в който си мислех, че ПР е вече в историята, макар да беше най-кошмарния период от живота ми и винаги се молех да не се повтаря никога повече. И уж се държах. Имах много перипети с детето, но винаги съм се справяла и ПА не съм получавала. Нооо ноември детето ми получи гърч и от това ли от какво незнам , но месец по късно получих много силна ПА на работата. След това се успокоих и една седмица ми нямаше нищо.Но след Нова година се започна със всичките симптоми. Страх от всичко и т.н знаете ги, да не описвам с подробности. Но бях решена този път да се оправя без лекарства. Смучех валидол от време на време и това е. Но вчера, както нищо ми нямаше като се прибрах от работа изведнъж ми стана много лошо, много ми се завъртя главата, не се бях чувствала така преди. Разбрах, че е необичаен симптом. Бях сама с детето. Премерих си кръвното и о ужас 160/110, а аз цял живот съм с ниско кръвно. знаете продължението - Спешна помощ, няма ти нищо, от ПР е , диазепам и хайде в къщи. Четох, че е нормално да се вдигне кръвно при ПА, но аз не бях с ПА , а просто си вдигнах кръвното. После естествено последва ПА, но първо беше кръвното. Доста дълго стана, но въпроса ми е има ли и други с ПР, които така рязко да са вдигали кръвно и само инцидентно ли е или и след това продължи да се случва?

# 259
Здравейте ! Да се включа и аз сред страдащите от ПР. 
От 10 години страдам от ПР, страхова невроза, ОКР. Аз имам доста специфично развита фобия следствие от паник атаките, и никъде не намирам някой да изптва същото като мен. Става въпрос за това, че от паниките най-неприятния симптом, който изпитвам е, че ми се пишка и с течение на времето стана така, че като изляза от нас и мисълта ми е .. "Ами сега, ако ми се допишка, къде ще отида, ами ако не се сдържа и се напишкам какво ще кажат хората." Ужасно е, не знам вече какво да правя. Не мога да водя нормален живот Sad Единственото, което НЕ искам да правя е да пия антидепресанти.
На 25 години съм и вече искам да имам дете, и от там следва най-големия ми страх. Как ще се справя с грижите за детето с това ПА? Sad

# 260
Здравейте ! Да се включа и аз сред страдащите от ПР. 
От 10 години страдам от ПР, страхова невроза, ОКР. Аз имам доста специфично развита фобия следствие от паник атаките, и никъде не намирам някой да изптва същото като мен. Става въпрос за това, че от паниките най-неприятния симптом, който изпитвам е, че ми се пишка и с течение на времето стана така, че като изляза от нас и мисълта ми е .. "Ами сега, ако ми се допишка, къде ще отида, ами ако не се сдържа и се напишкам какво ще кажат хората." Ужасно е, не знам вече какво да правя. Не мога да водя нормален живот Sad Единственото, което НЕ искам да правя е да пия антидепресанти.
На 25 години съм и вече искам да имам дете, и от там следва най-големия ми страх. Как ще се справя с грижите за детето с това ПА? Sad

Да ти кажа, че до към годинката на детето, та даже и до към 2 години си доста заета с грижите покрай него, че може да ти се отвлече вниманието от ПА.

# 261
Това с пишкането е доста чест симптом. Преди да започна да пия АД бях изгубила съня си, защото ставах през 15 минути да ходя до тоалетната....

# 262
kimmy И аз така съм чувала, и това ми е може би последната опция, в която дълбоко вярвам, че след една бременност нещата ще се нормализират. Организма на бременната се бори с всякакви болести, за да запази бебчето здраво.
Снощи така се депресирах и ревах, и мисълта ми беше.."Аз не съм годна за раждане, не трябва да обременявам децата си с моите проблеми". Уплаших се, че и те ще имат ПР. Рядко изпадам в такива състояния. Не искам да страдат като мен.. Sad

alinnna Тогава защо никой не го споделя? Grinning Мисля си, че съм единствената с такива страхове. Но при мен страховете съществуват само, когато съм навън извън дома. Тогава идва същинската страхотия. Това може би вече е свързано с агорафобия и социална тревожност.

# 263
И мен по някое време ме бяха обзели идеи да взема да родя та да поизчезне или поне избледнее това ОКР, опа, не било това питах си за диагнозата - паническо разстройство била.
mimit0o0, спокойно, като бях бременна прочетох, че нищо от твоите мисли и страхове не се предава на детето.

С това пишкане е голям кошмар. Ходих през 5 минути вечер. Тръгна ли на път вече настава ужасът. Както пътувам редовно с автобус София - Слънчев бряг. По 5 пъти преди тръгване, даже едва ли не в последната минута ходя до тоалетната на Централна автогара. Вода не пия от вечерта. А като съм в планината с група само се крия по дръвчетата, а няма зор, ама така, да не ми се случи точно кога не трябва. Сега с АД-то не съм пътувала толкова надалеко newsm78

# 264
Ооооо, напротив и аз миналата година като пътувахме до Мармарис такива страхове изживях.. Едва съм издържала ,че спират на 3 часа да се ходи до тоалетна.

# 265
И мен по някое време ме бяха обзели идеи да взема да родя та да поизчезне или поне избледнее това ОКР, опа, не било това питах си за диагнозата - паническо разстройство била.
mimit0o0, спокойно, като бях бременна прочетох, че нищо от твоите мисли и страхове не се предава на детето.

С това пишкане е голям кошмар. Ходих през 5 минути вечер. Тръгна ли на път вече настава ужасът. Както пътувам редовно с автобус София - Слънчев бряг. По 5 пъти преди тръгване, даже едва ли не в последната минута ходя до тоалетната на Централна автогара. Вода не пия от вечерта. А като съм в планината с група само се крия по дръвчетата, а няма зор, ама така, да не ми се случи точно кога не трябва. Сега с АД-то не съм пътувала толкова надалеко newsm78
Joy все едно мен описваш. Да има един начин ще си метна химическа тоалетна на гърба. Миличка, обаче да знаеш и от Оропрама се дебелее.  Аз сега уж съм на дюканска диета, но метаболизмът ми така е заспал, че едва едва смъквам килограми.

# 266
Джери, ето ОКР не са ли вид натрапчиви мисли и ритуали някакви. Примерно ако не мина по десния тротоар ще стане лошо с някой от семейството ми или пък ако днес нр синоблека червената блуза ще ме блъсне кола. И всякакви такива щуротийки. То ако е това аз ОКР си имам от години. На приливи и отливи ми е. Даже не ме притеснява толкова колкото хипохондрията.

# 267
Jerry F, alinnna И аз съм така. Ако трябва да излизам някъде никакви течности като предварително се отива по няколко пъти до тоалетна, за да съм сигурна, че мехура е празен.. и евентуално, ако се случи инцидент, то поне да са 2-3 капки. С автобус не съм пътувала вече точно 1 година.. там е най-големия ужас. В кола също се случва, но някак си съм по-спокойна, че може да се спре някъде.

ОКР-то също го имам от 1-2 години. Но забелязвам не е постоянно, а когато трябва да ми идва цикъла, тогава се появяват агресивните натрапчивите мисли, но това успях да го постигна поне на периоди с ТЕС, иначе преди си беше целодневно и всекидневно. Не изчезнаха напълно, пак се проявят, но поне не е постоянна мъка.
Вече не знам какво да изпробвам. Много ми е интересно с хипноза дали ще се получи да изчезне всичко. По-нагоре прочетох, че sladki64eto89 има час за хипноза. Ще чакам с нетърпение отзиви. Дано това да помогне Praynig

# 268
Определено е това. При много хора ОКР е допълнителна екстра към ПР. ПРимерно аз, ако забележа, че с някоя дреха ми се случи нещо неприятно, веднага си внушавам, че с нея не ми върви и я хвърлям.  Миналата година се скарах люто със шефа си и щях да хвърля, чисто ново кожено сако за 250 лева, а това беше първият път, когато го обличах. Добре, че приятелят ми разумен,  та го даде на майка си.

# 269
Jerry F, alinnna И аз съм така. Ако трябва да излизам някъде никакви течности като предварително се отива по няколко пъти до тоалетна, за да съм сигурна, че мехура е празен.. и евентуално, ако се случи инцидент, то поне да са 2-3 капки. С автобус не съм пътувала вече точно 1 година.. там е най-големия ужас. В кола също се случва, но някак си съм по-спокойна, че може да се спре някъде.

ОКР-то също го имам от 1-2 години. Но забелязвам не е постоянно, а когато трябва да ми идва цикъла, тогава се появяват агресивните натрапчивите мисли, но това успях да го постигна поне на периоди с ТЕС, иначе преди си беше целодневно и всекидневно. Не изчезнаха напълно, пак се проявят, но поне не е постоянна мъка.
Вече не знам какво да изпробвам. Много ми е интересно с хипноза дали ще се получи да изчезне всичко. По-нагоре прочетох, че sladki64eto89 има час за хипноза. Ще чакам с нетърпение отзиви. Дано това да помогне Praynig
Ако нацелиш добър хипнотерапевт ще помогне,обаче доколкото знам е много скъпо, а са необходими няколко сеанса.

Общи условия

Активация на акаунт