Тема Незабравима (Unutulmaz) 252 ,"Kara Ekmek"

• 44 508
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Новина от последния час - да се надяваме, че не става дума за батко.

Скрит текст:
Турчин се потроши жестоко на ски в Банско. Чужденецът е пострадал сериозно. В акцията по неговото спасяване на помощ на планинските спасители се е притекъл медицински хеликоптер на ЛЕВ ИНС, научи БЛИЦ. По първоначални данни мъжът е със сериозни травми, счупени ребра и кръвоизлив.  Хеликоптерът е свалил чужденеца в Банско, откъдето линейка го е откарала в болницата в Разлог.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 14:34 от bganio

# 181
# 182
  • София

Скрит текст:
Турчин се потроши жестоко на ски в Банско. Чужденецът е пострадал сериозно. В акцията по неговото спасяване на помощ на планинските спасители се е притекъл медицински хеликоптер на ЛЕВ ИНС, научи БЛИЦ. По първоначални данни мъжът е със сериозни травми, счупени ребра и кръвоизлив.  Хеликоптерът е свалил чужденеца в Банско, откъдето линейка го е откарала в болницата в Разлог.
Joy Joy Joy Joy Joy
Не ми се вярва да е батко той е опитен скиор, освен ако не е нарочно за да привлече вниманието и съчувствието на Йози  newsm34 smile3521

# 183
# 184
  • София

Скрит текст:
Joy Joy Joy Joy Joy
Не ми се вярва да е батко той е опитен скиор, освен ако не е нарочно за да привлече вниманието и съчувствието на Йози  newsm34 smile3521

И да му дойде на свиждане в болницата в Разлог. Ако реши, съм сигурен, че ББ ще й услужи с хеликоптер/а? да прелети от Босфора дотука. Ех, мечти, мечти...

# 185
  • Разград

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 21:29 от vania_e

# 186
Здравейте гледах малко в началото днес от серията та да ви разкажа ако искате горе долу за серията.

В началото докато гледа през прозореца богаташите. Говори и им се чуди колко са шастливи, как не знаят какво е да няма какво да ядеш, без да им липсва нещо. Пита се какво и пречи да е от тях, парчето стъкло ли? Да намериш един камък да счупиш прозореца. И те искали да живеят като хората. Накрая казва, че ще се върне в тази къща в копринени чаршафи и тя ще живее, всички ще я искат, ще се спаси от тази тенекия.

Сцената във фризьорския салон нищо особено.
Асие разбира че е бременна, после се скарва, но и тази работодателката много гадна. Нарича я идиьотка, после като се скарват и казва уличница. Асие не издържа и я напада,че я използва , не и плаща застраховка и други там. И другото номера дето и направи се разбира. Не искаше да и даде заплатата накрая за 5 дни, и тя си я взе.

Сестра и друг чешит с този Али ли какъв беше. Той не и дава дори да се навежда насред улицата да си завърже връзките на обувките, не можело така да правила жена. Накрая той се принуди да и завърже връзките, а тя се шегува, че така всички ще помислят че и прави предложение.

# 187
  • София
Да му се невидяло, аз за себе си следните обобщения правя:
1. Гледа през прозорците богаташите - че  у нас същото, даже по-зле - трудно вече можеш и през прозорците да ги видиш, камо ли да се амбицираш /не помага/, щото високи дувари дебнат отвсякъде. А снощи като видях махалата, разбрах за какви тенекии става дума - то на нещо такова приличат бараките им.
2. Сцената при фризьорката - направо покъртително - отвсякъде плаче за една хубава дълга ревизия, като се почне от НАП /неплащане на осигуровки/ и се стигне до ГИТ /неплащане на дължимо възнаграждение, вероятно липса на трудов договор и т.н./
3. Значи в Турция жените дори не се навеждат да си връзват обувките - за тая работа си имат мъже! И защо тогава се оплакват, че са потискани от мъжете си, а думата турчин е станала нарицателна.

А днес ми писна да чета вести за пребили се или изчезнали скиори в Банско или за удавил се рибар някъде. Направо изтръпвам, като чета такива работи. Малко се обнадеждих, когато прочетох, че турският премиер се срещнал с турски гастарбайтери в Швейцария, ама се сетих, че батко вече не е там.

# 188
1. Гледа през прозорците богаташите - че  у нас същото, даже по-зле - трудно вече можеш и през прозорците да ги видиш, камо ли да се амбицираш /не помага/, щото високи дувари дебнат отвсякъде. А снощи като видях махалата, разбрах за какви тенекии става дума - то на нещо такова приличат бараките им.
2. Сцената при фризьорката - направо покъртително - отвсякъде плаче за една хубава дълга ревизия, като се почне от НАП /неплащане на осигуровки/ и се стигне до ГИТ /неплащане на дължимо възнаграждение, вероятно липса на трудов договор и т.н./
3. Значи в Турция жените дори не се навеждат да си връзват обувките - за тая работа си имат мъже! И защо тогава се оплакват, че са потискани от мъжете си, а думата турчин е станала нарицателна.

А днес ми писна да чета вести за пребили се или изчезнали скиори в Банско или за удавил се рибар някъде. Направо изтръпвам, като чета такива работи. Малко се обнадеждих, когато прочетох, че турският премиер се срещнал с турски гастарбайтери в Швейцария, ама се сетих, че батко вече не е там.
Абе аз казах тенекия ама аз така си го превеждам, може и барака да се превежда, ама като не знам как е барака на турски. По-добре тенекия да си остане. Grinning

# 189
  • София

hahaha hahaha hahaha
Точно така bganio какво са се заоплаквали тези туркини, че мъжете им не ги уважавали, при нас българките е точно обатното ние се навеждаме да връзваме обувките на нашите мъже, правим им салатката и им сипваме ракийката и не се оплакваме от липса на уважение

# 190
  • София
Тенекия - барака, а защо не кафез. А може би да използваме хубавата и позабравена българска дума бидонвил. Хубав ден на всички и да не прекалявате с каналите, че може да се запушат.

Избор

С гордо вдигната глава
влизам в сериала
Започвам мигом да рева
запуши се канала

Минавам бързо аз на друг,
но плач и там се носи
Тия рязали са сякаш лук
Кой за кво се коси

Натискам копчета безспир,
но нищо на екрана
Тегля им един сиктир
и лягам на дивана....

И като са заговорихме за думи, по-горе на една снимка гледам на заведението пише iskembe. Това да не е шкембе чорба или шкембеджийница случайно?

Чета сега, че с Индия ще активизираме филмовото сътрудничество - досега три копродукции сме правили, но още щяло да има на принципа - слоновете и сценариите от тях, артистите от нас. Ами нещо подобно с Турция не се ли предвижда - на принципа от нас сценариите, от тях всичко останало?

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 11:37 от bganio

# 191
  • Русе

Привет, незабравими!
Понеже пропуснах утринния час за кафе, бързам да наваксам сега... newsm47
Бганьо, Дежавю, настроението ми "удря тавана" благодарение на вас! Като прибавя новите снимки от Ваня, Бонбончето и Надя, ще ме държи двойно! smile3521 newsm51 newsm51 newsm51
Хубава спокойна неделя! smile3525
П.С.- Да попитам нещо : от 2 дена , когато вляза в темата, на която и страница да отида, ми отчита 0 посетители 0 скрити/гости. Даже не  отчита моето присъствие...странно. newsm78 Как е при вас?

# 192
  • София

Привет, незабравими!
Понеже пропуснах утринния час за кафе, бързам да наваксам сега... newsm47
Бганьо, Дежавю, настроението ми "удря тавана" благодарение на вас! Като прибавя новите снимки от Ваня, Бонбончето и Надя, ще ме държи двойно! smile3521 newsm51 newsm51 newsm51
Хубава спокойна неделя! smile3525
П.С.- Да попитам нещо : от 2 дена , когато вляза в темата, на която и страница да отида, ми отчита 0 посетители 0 скрити/гости. Даже не  отчита моето присъствие...странно. newsm78 Как е при вас?
winona  Hug Hug Hug
Макар и по обяд твоето кафенце ще ми дойде добре

Има някакъв проблем Мамата и затова и при мен е така, разбрах че работели по отстраняването му

# 193
Kara Ekmek - епизод 2, фрагман 1, бг субс
http://vbox7.com/play:5da68c1fff

Рейтингът.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 14:54 от bon bon

# 194
  • София
От тия класации трудно се разбира нещо, освен, че явно не са в челото. Участниците са точно колкото в английската висша лига, но там борбата е да си сред първите 4 поне, а тук не знам как. Дали пък златната среда не е гаранция за оцеляване и избягване на фалита?

А деколтето горе си го бива! Жалко, че не е на Йозлем.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 21:30 от bganio

Общи условия

Активация на акаунт