"Майчин дом"-Варна тема 7

• 87 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Днес звъннах на регистратура, тъй като и аз утре съм на консултация и преглед. Момичето ми каза, че се провеждат.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 16:28 от illi-ana

# 121
illi-ana благодаря за информацията. Аз също имам час за утре и няма за кога да отлагам, ще ходя.

# 122
  • Варна
На мен пък ми казаха, че няма консултации до края на седмицата, но ако отида на своя отговорност - два пъти ми го подчертаха, няма да ме върнат.

# 123
Можете ли да ми кажете кои от лекарите в Майчин дом държат на естественото раждане и рядко биха прибегнали към секцио. Говоря за това, че ако например раждането се проточи повече, просто за да си спестят време ще кажат, че се налага секцио без наистина да е необходимо.

# 124
Ако си платите вип стая с придружител, ще може постоянно при вас да има някой. Иначе мен ми беше много странно, че посещенията от 15.30-16.30 стават в стаите при родилките, въпреки че бебетата по това време ги няма. Според мен не е редно всякакви външни лица, особено както е сега грипна епидемия да се разкарват по един час, че и повече при родилките- вътре в стаите. Малко лудница става ако сте 2 и на всяка и дойдат по 3-4-5-6 човека на свиждане. После уж дезинфекцирали, ама докато бях там нямаше такова нещо. Наистина е на късмет при кого ще попаднеш, аз при всички положения не исках да съм сама, бях с една много мила, културна и разбрана майка, въпреки, че оставам с впечатлението, че доста от пациентките в МД са претенциозни, надути с голямо самочувствие, което е разбираемо. А до персонала- не всички са толкова мили, чувах как някои нервно се оплакваха и викаха, как някои родилки постоянно натискали звънеца и все искали нещо.

Аз не знам болница, в която посещенията стават другаде освен в стаята. Дори в повечето болници и бебето е при теб и посетителите ти! Иначе след посещение поне през 2011г. пускаха аспирация и въздуха се пречистваше и мисля че и пода дезинфекцираха! И бебетата ги връщаха в 17ч. Иначе във ВИП стайте тогава имаше мн. претенциозни пациентки поне по думите на акушерката, заради ВИП-а на мен не можаха да ми обърнат достатъчно внимание. Винаги когато влезеше акушерката, която отговаряше за бебетата и кърменето все я викаха от ВИП-а Simple Smile   и докато се върне при мен хайде пак ВИП-а. Беше хем забавно хем тъжно. Но все пак и аз успях да закърмя с малко усилия!

# 125
Иначе и аз съм при Рени. Доволна съм единственото което не ми хареса е че настоява за стволови клетки. Но винаги е усмихната и подробна.

# 126
Момичета има ли някой за края на Март. Ние вече избрахме дата и живот и здраве секциото ще е на 25.03 !

# 127
Можете ли да ми кажете кои от лекарите в Майчин дом държат на естественото раждане и рядко биха прибегнали към секцио. Говоря за това, че ако например раждането се проточи повече, просто за да си спестят време ще кажат, че се налага секцио без наистина да е необходимо.

Борис Яков, но предполагам има и други.

# 128
  • Варна
Борис Яков не е в болницата от началото на годината.
Маргарит Друмев знам, че е прекрасен избор за естествено раждане.

# 129
Ако си платите вип стая с придружител, ще може постоянно при вас да има някой. Иначе мен ми беше много странно, че посещенията от 15.30-16.30 стават в стаите при родилките, въпреки че бебетата по това време ги няма. Според мен не е редно всякакви външни лица, особено както е сега грипна епидемия да се разкарват по един час, че и повече при родилките- вътре в стаите. Малко лудница става ако сте 2 и на всяка и дойдат по 3-4-5-6 човека на свиждане. После уж дезинфекцирали, ама докато бях там нямаше такова нещо. Наистина е на късмет при кого ще попаднеш, аз при всички положения не исках да съм сама, бях с една много мила, културна и разбрана майка, въпреки, че оставам с впечатлението, че доста от пациентките в МД са претенциозни, надути с голямо самочувствие, което е разбираемо. А до персонала- не всички са толкова мили, чувах как някои нервно се оплакваха и викаха, как някои родилки постоянно натискали звънеца и все искали нещо.

Аз не знам болница, в която посещенията стават другаде освен в стаята. Дори в повечето болници и бебето е при теб и посетителите ти! Иначе след посещение поне през 2011г. пускаха аспирация и въздуха се пречистваше и мисля че и пода дезинфекцираха! И бебетата ги връщаха в 17ч. Иначе във ВИП стайте тогава имаше мн. претенциозни пациентки поне по думите на акушерката, заради ВИП-а на мен не можаха да ми обърнат достатъчно внимание. Винаги когато влезеше акушерката, която отговаряше за бебетата и кърменето все я викаха от ВИП-а Simple Smile   и докато се върне при мен хайде пак ВИП-а. Беше хем забавно хем тъжно. Но все пак и аз успях да закърмя с малко усилия!

В окръжна болница не се допуска свиждане по стаите  Peace

# 130
ООО вярно забравила съм. Веднъж ходихме в окръжна и майката излиза по нощница отвън, защото иначе нямаше къде! Но в АГ Варна си влизаш в стаята и бебчето си е там, както и мисля че е и в болницата в Добрич! Всяка болница различно практикува май.

# 131

Той беше на смяна, когато раждах - изключително внимателен е, ненатрапчив и най-вече не се бъркаше в работата на акушерките.

# 132
  • Варна
Да, аз също много го харесвам. Говори тихо, спокойно, достатъчно внимателен е, но без да става досаден.

# 133
Той беше на смяна, когато раждах - изключително внимателен е, ненатрапчив и най-вече не се бъркаше в работата на акушерките.

Също съм много доволна от него, родих при него активно естествено, в залата за активно раждане, без никакви намеси. Имахме предварителна договорка. Някъде назад съм разказала подробно за раждането, ако на някого му е интересно.

Бях във ВИП стая, но по скоро предпочитах никой да не ме закача, да не взимат бебето за къпане сутрин, да не ми се месят в кърменето. Така и беше. Посещения от роднини не исках, защото смятам, че е леко странно да се остави бебето някъде да плаче, докато роднините се радват на майката... Само че аз бях в стая с таткото, така че си имах всъщност посетител (помощник) почти 24 часа Така или иначе 2-3 дни престой не е толкова много, може да се мине и без външни посетители.

# 134
А защо реши да избереш точно него?  Питам, защото имам страшно много колебания кой точно лекар в Майчин дом е най-подходящият за естествено раждане и малко информация по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт