Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 651
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 1 440
Здравейте! На 32 г. съм. Работя като здравен работник. През 2019 ми откриха двустранен неврит. Не разбрахме каква е причината. Тогава минах курс на лечение с Кавинтон, но не помогна. Доста материал съм изчела и изводът ми е, че невритът лечение няма. Освен това от към бащина линия, всички са с отосклероза или неврит. Въпросът ми е: след като вече имам установен неврит има ли смисъл да ходя отново на УНГ или направо да си запиша консултация в Ототон? И доволни ли сте от техните апарати и специалисти /за Стара Загора става въпрос/?
П.с. На работа колегите много ме тормозят за този ми проблем и ме третират като втора ръка. А като се замисли човек не е голяма болка за умиране.

# 1 441
  • bulgaria
Отидете на УНГ за да уточни причината и да ви направи аудиограма и след това в Ототон или Мебос

# 1 442
Здравейте! На 32 г. съм. Работя като здравен работник. През 2019 ми откриха двустранен неврит. Не разбрахме каква е причината. Тогава минах курс на лечение с Кавинтон, но не помогна. Доста материал съм изчела и изводът ми е, че невритът лечение няма. Освен това от към бащина линия, всички са с отосклероза или неврит. Въпросът ми е: след като вече имам установен неврит има ли смисъл да ходя отново на УНГ или направо да си запиша консултация в Ототон? И доволни ли сте от техните апарати и специалисти /за Стара Загора става въпрос/?
П.с. На работа колегите много ме тормозят за този ми проблем и ме третират като втора ръка. А като се замисли човек не е голяма болка за умиране.
Здравейте! И аз търся мнения от хора, закупили си апарат от тази фирма.В сайта негативните коментари или ги трият, или те блокират.Дават ти пробно апаратче, одобряваш го, купуваш си същия...И ти започват мъките...Гаранцията е 4 год., а те те убеждават, че след едномесечен престой във Швейцалия и многократни опити за настройки, че апаратът е перфектен.Хвърлил си хиляди левове и след три месеца ти сочат изхода и повече не ти вдигат телефона, а в сайта им те блокират.Толкова за ОТОТОВН!

# 1 443
Здравейте! И аз търся мнения от хора, закупили си апарат от тази фирма.В сайта негативните коментари или ги трият, или те блокират.Дават ти пробно апаратче, одобряваш го, купуваш си същия...И ти започват мъките...Гаранцията е 4 год., а те те убеждават, че след едномесечен престой във Швейцалия и многократни опити за настройки, че апаратът е перфектен.Хвърлил си хиляди левове и след три месеца ти сочат изхода и повече не ти вдигат телефона, а в сайта им те блокират.Толкова за ОТОТОВН!

Аз имам апарти от Ототон. Няма такова нещо. Вече две години ползвам техните услуги и не мога да кажа нищо лошо, напротив, доволна съм. Имам много сесии за настройване, както и много посещения за профилактика и обслужване. Аз не знам от къде сте, но във Варна няма къде на друго място да ми предложат подобна алтернатива. Останалите фирми в града работят на съвсем различен принцип, който абсолютно не ме устройва. Къде четохте точно коментари в сайта? Вие купихте ли си апарати или просто коментирате чужди мнения?

# 1 444
  • Варна
tanika6,  а тези твои неволи в кой град се случиха?

# 1 445
Някой пил ли е добавка Гинко билоба и Жен шен ампули? Една позната ми сподели, че след като е пила доста неща след загуба на слуха и шума в ушите, тези добавки й помогнали, но след  продължителна употреба, поне 3 месеца.. Аз съм със загуба на слух 65% на едното ухо, при нея дори е имало и подобрение в слуха.. Нека който е пил да сподели. Има много видове Гинко билоба и не мога да преценя...

# 1 446
  • Карлово
Майка ми е със силно увреден слух, около 95% и има световъртеж. Нейна колежка, която имала шум и световъртеж ми сподели, че пила какви ли не лекарства и само Гинко прим макс, предписан от невроложка и помогнал.
Аз купувам на мама от години с кратки прекъсвания, ама не мога да преценя колко и помага.

# 1 447
Мое мнение е,че  за неврит на слуховите нерви никакви хапчета, добавки не помагат!Пила съм и гинко Билоба, ефект нулев!Но вие си решавате!

# 1 448
  • София
Аз пия гинко билоба и женшен,  с неврит съм ама го пия и  се чувствам мн добре. Пия го само зимата, лятото не. Но поръчвам от iherb, от бг не взимам.  Имах и лек световъртеж и след пиенето на това се подобри и вече го нямам.  Тази зима пак ще го пия, за ушите по тая причина го почнах, но не съм правила изследвания, за да видя дали има разлика, но ще продължа , влияе ми добре. Вероятно е индивидуален ефекта за всеки човек.

# 1 449
Здравейтее! Едва ли помните моята история,но съм на 17 и ми се наложи да се сблъскам с много лоши неща...Таа,сложих апаратче на лявото си ухо(дясното е само за украса,изобщо не работи хаха) доста добре се чувствам с него. Не чувам перфектно,но е много по-добре от преди. Въпросът ми е,тъй като ми предстои завършване и в последствие да запиша висше,бихте ли ми препоръчали работа,за която няма да ми е толкова необходим слуха? Ясно е,че за това,за което си мечтах няма да се получи,исках да съм фармацевт,но за там си трябва слуха,защото е работа с клиенти. Бихте ли споделили вие какво работите и нямате проблеми с това,че сте с проблемен слух?😊

# 1 450
Алекс,аз съм със силно увреден слух,ползвам апарат,но честно казано не чувам всичко...с телефона изобщо не се оправям и предпочитам да се пише по месенджер или Вайбър.Работя във малка фирма за почистване на пластмасови изделия!Завися само от себе си, нямам контакти/а и те са ми забранени от ТЕЛК/
Преди когато чувах по добре,работих като продавачка и ми харесваше!Но сега е абсурд!Не мога да се ослушвам непрекъснато и напрягам,отразява се негативно на нервната система!
Мисълта ми беше, че ще търсиш нещо, което може да работиш,без да се напрягаш!А и има перфектни и модерни апарати за по ниска слухозагуба!
Опитай и успех!

# 1 451
  • Варна
Здравейтее! Едва ли помните моята история,но съм на 17 и ми се наложи да се сблъскам с много лоши неща...Таа,сложих апаратче на лявото си ухо(дясното е само за украса,изобщо не работи хаха) доста добре се чувствам с него. Не чувам перфектно,но е много по-добре от преди. Въпросът ми е,тъй като ми предстои завършване и в последствие да запиша висше,бихте ли ми препоръчали работа,за която няма да ми е толкова необходим слуха? Ясно е,че за това,за което си мечтах няма да се получи,исках да съм фармацевт,но за там си трябва слуха,защото е работа с клиенти. Бихте ли споделили вие какво работите и нямате проблеми с това,че сте с проблемен слух?😊

Доста неща можеш да работиш по принцип, не тръгвай с нагласатра, че си "половин човек". Simple Smile

Да кажа, че благодарение на ковид фирмите се научиха, че работата може да се върши и от вкъщи дистанционно. Така че пак можеш да работиш с хора - обслужване на клиенти, но да отговаряш писмено - за поръчки, рекламации, наличности на стока и т.н.
Другото, което също е вариант, ако си добре с компютрите, е да се насочиш към IT сферата - там не се налага толкова да се работи с хора и пак можеш да работиш отдалечено.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 21:13 от Gaburata

# 1 452
Благодатя Ви за милите думи🤗 Не съм с мноого тежка загуба на слуха,но все пак ми е по-трудно. Чудех се много дали да запиша да уча за ренгенов лаборант. Знам,че за там трябват повече очите, отколкото ушите. Просто много ми се иска да е нещо свързано с медицината,защото това ме влече. Приятелка на мама има колега,който е лаборант и е с 2 апаратчета и това ми дадв надежди,че може и да се получии.😊

# 1 453
Можеш да работиш много неща - работа в сферата на икономиката или нещо друго в офис.
Можеш да се занимаваш и с много други медицински професии. Моя приятелка е с тежка загуба и работи като адвокат, казва, че е много важно да предупреждава хората, че има проблем и не чува. По-рано споделих, че извървя дълъг път докато си настрои и намери подходящи апарати. В ранните години ходеше на пиано при една учителка и така тренираше и поддържаше слуха.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 09:04 от Dania1

# 1 454
  • София
Aleks Nikolova 712173 Не се отказвай от нищо Simple Smile Опитвай всичко, какво кат не чуваш. Аз съм с едното ухо изобщо не чувам, на другото съм с слухов апарат, точно като теб(от дете съм така) и работя в офис, при това се налага и да ползвам телефон, контактувам си и с други хора и да ти кажа, ами оправям се. Ако не беше тая работа, сигурно щях да се депресирам аз. Няма страшно, тва, че малко не чуваш не те прави половин човек. А па да не говорим, че и за книжка карам в момента, защото искам и тва, че имам апарат не ме спря хич:) Така, че мило момиче не се отказвай и прави това което искаш, не трябва да те спират едни уши. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт