Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 168 213
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 180
Единственото ограничение, за което знам е медицина. Имат изискване да няма загуба на слуха и да не е над определени диоптри увредата на очите,ако има такава. Естествено е добре и да не работиш телефонистка или нещо подобно , най вече защото на теб ще ти е трудно. Иначе аз съм завършила гимназия езикова и после висше без проблем, даже устните изпити не са ми били драма. Успех

# 181
  • София
Габито,   bouquet поздрави и много се радвам да теб.
   Goy75 аз в началото като сложих слухов апарат чувах гласовете ( дори моя) неестествена, но това се оправи след седмица-две. Всъщност проблема май беше от накрайника дето се пъха в ухото, защото ми бяха дали размер 2. Като ходих за батерия си взех и 1 и 2 и като сложих новата двойка пак така ми звучеше, а като сложих по-малкото (1) всичко беше ок.
    dk152  както вече са те посъветвали учи каквато се харесва, но все пак да си имаш в предвид какво ще ти бъде комфортно като бъдеща реализация.
  Момичета, колко време карате с 1 батерия?

# 182
  • Варна
Благодаря на всички за подкрепата! Страхотни сте!
В интерес на истината щока не беше като миналата година. Не мога да кажа, че чувам кой-знае колко по-силно, но си чувам. Защото операцията си е риск и можеше изобщо да не чувам. В крайна сметка процеса е стопиран и това е важното. След 2-3 месеца ще направя изследване на слуха и ще си проличи, защото миналата година слуха се подобряваше през това време.
Аз, когато тествах апарати, с един от моделите, който беше най-мощния, чувах супер електронно и неестествено. После с по-новите модели тези "ефекти" бяха сведени до минимум и отделно е въпрос на адаптация на мозъка.
След пърата операция да не ви казвам какво чувах - едни хем кънтящи звуци, хем силни, хем глухи.... Grinning Всяка една промяна се отчита от нашия мозък. Simple Smile

# 183
Намален слух на едното ухо и шум,усещане за пълнота или заглъхналост,вие имате ли шум повечето от вас или само намаления слух и какво е усещането.

# 184
Намален слух на едното ухо и шум,усещане за пълнота или заглъхналост,вие имате ли шум повечето от вас или само намаления слух и какво е усещането.

Здравейте! Радвам се, че попаднах на такава тема!  Simple Smile
И аз съм с намаление на слуха, усещам понякога шум, не често така и не разбрах каква е причината.

# 185
Здравейте отново,

Днес бях в офиса на ФОНИО. Служителят, който ме пое беше много симпатичен и ерудиран. Обясних му цялата история на моя случай. След като ме изслуша, разгледа моите аудиограми и подробно ми обясни
какви са характеристиките на отделните класове апаратчета.  Изпробвах няколко и останах изключително доволна от начина, по който мина пробата и настройките. Липсваха металните звуци и микрофонията, накрайника който влиза в ухото не дава усещането, че ти е запушено ухото с тапа.
Спрях се на едно апаратче и сега ще го нося една седмица, за да разбера дали ще усетя някаква промяна. В момента съм с него и почти не го усещам, чувам си както без апаратче и ще установявям разликите в рамките на седмица.

dk152 не е лесно с проблеми като нашите, но ето че има примери измежду нас за начините по които се справяме. Аз също съм завършила нормално училище и университет. Имах 16 години трудов стаж, преди да ме съкратят. Работата ми беше административна, колегите ми знаеха за проблема и се отнасяха с разбиране. По скоро трябва да се насочиш към професия, която не е много динамична и свързана с работа сред много хора и естествено това, което ще правиш да ти харесва.

GABURTA, а ти как си?

# 186

Здравейте! Радвам се, че попаднах на такава тема!  Simple Smile
И аз съм с намаление на слуха, усещам понякога шум, не често така и не разбрах каква е причината.

Здравейте, за шумовете трябва да минете на консултация през лекар - не са за пренебрегване.
Като дете и аз имах често и дори лежах в болница поради тази причина.

# 187
  • Варна
JOY75, добре съм благодаря! Чакам да минат около 2 месеца да си направя аудиограма да видя точно какво е подобрението. Най-важното е, че чувам. Другото вече с времето ще си дойде на мястото Simple Smile

# 188
Каква консултация със лекар ,ходила съм на 100 и в Бг и Америка,правила съм няколко ЯМР  и други тестове като евокирани потенциали и други нищо няма.

# 189
  • Варна
zaki, и аз бях ходила по много лекари, докато накрая не намерих точния. Щом усещаш пълнота може би евстахиевите тръби са запушени. Казвам го от опит, понеже съм с алергия и посред лято без да съм болна ми заглъхнаха зверски ушите. Последва ходене при УНГ и много капки в носа. И точно такава пълнота усещах, все едно имах памук, който не мога да махна. После ме пратиха на алерголог и стана ясно. Има ли шум има причина! Лошото е, че могат да са много неща. Щом имаш и намаление на слуха това говори, че има проблем.
При мен си започна само с шум и нещата прогресираха. Не е приятно да се обикаля по лекари, но понякога се налага.

# 190
Момичета, някой знае ли къде правят аудиограма до 16 кHz и да има костна и въздушна проводимост?
Навсякъде се прави до 8кHz.
Питам за района на Варна, Бургас или около Търговище, Разград, Русе...Бих пътувала до там но  ако има място където правят точно такава аудиограма.

# 191
Привет от мен.
Днес бях на преглед , добрата новина е , че след втората бременност и раждане слуха ми не се е влошил.
Ако утре при невролога всичко мине по план на 7 април ще ме оперират. Страха започва да става все по голям ...
Габи правиха ли ти аудиограма  вече ?

# 192
  • Варна
Янина, не съм си правила аудиограма още. В събота смятам да го направя, ако не изникне нещо друго. Непременно ще споделя резултата!

# 193
  • Варна
Такааа, аз да се отчета, както обещах. Леко се успах сутринта и нито кафе пих, а директно отидох до Фонио за аудиограма и това определено оказа влияние. Пак ще ходя по-нататък за нова, когато не ми се спи Grinning Отделно пищенето, което имам, доста ми пречи за точни резултати и казаха, че трябва да се направи аудиограма с маскиране. Заради шума, когато се препокрива с някои честоти, по-бавно реагирам, защото не съм сигурна от слушалката ли чувам или си е моето пищене.
Имам подобрение на слуха и на дясното ухо, но не толкова голяма, както беше при първата операция на лявото. При всички положения има подобрение. Интересно е, че на някои честоти на първото оперирано има малък спад. Костната ми проводимост пък има подобрение. Абе много странно като цяло. Факт е обаче,че аз в нормална среда след всички операции се чувствам много по-уверена в комуникацията с хората и чувам добре.
Ако някой иска мога да си снимам резултатите преди първата операция, след нея и сега след втората.
Надявам се с опита си да съм полезна на някого.

# 194
Аудиограма след операцията не я ли прави доктора който те оперира , защо във фонио ?
Преди операцията имала ли си шум , след време ще се премахне ли този шум .
Коква загуба си имала преди операцията , колко ти е слуховата загуба след операцията.
Аз на ухото на което ми предстой имам 51 дб загуба , надявам се да намалим на 30дб , дано не звуча прекалено оптимистично.

Общи условия

Активация на акаунт