Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 583
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 845
Благодаря за насоката, aniK.
Ще звънна да видя какво могат да кажат по въпроса.
Случвало ми се е да ме изоставят апаратчетата внезапно. За целта ползвам старите модели, които си работят, но съм решила да си купя по-висок клас след изтичането на 5-6 год. Когато съм минавала  на по-високия клас, впоследствие съм се чудила как изобщо съм носила старите, тъй като въобще не чувах вече с тях. Даже едно време се пънех, че не ми е потрябвало за двете уши. Каква заблуда.
Иначе батерии вече не искам да поглеждам. Тези зареждащите ми стигат за цял ден, да кажем издържат 18 часа. И тъй като говоренето по телефона, слушане на предавания и т.н. е невъзможно през апаратче на батерии, няма да мина пак на такива. Надявам се да не се скапят до 5 год,

# 1 846
  • Sofia
...
Иначе батерии вече не искам да поглеждам. Тези зареждащите ми стигат за цял ден, да кажем издържат 18 часа. И тъй като говоренето по телефона, слушане на предавания и т.н. е невъзможно през апаратче на батерии, няма да мина пак на такива. Надявам се да не се скапят до 5 год,

Съвсем не е така, моите са на батерии (размер 13) и ползвам всичко това - от последните Signia/Siemens са, сега вече са само Signia. Ако не говоря или слушам нещо дългo, батериите издържат по 1 седмица. Ползването на блутута ги хаби по-бързо. Ако се наложи да мина на модел със зареждащи батерии, задължително ще взема втори комплект батерии, които да имам винаги заредени подръка Persevere Не мога да ди спредставя по време на нещо важно, да започна да получавам сигнал за падаща батерия и да се чудя кога и къде да зареждам Weary

# 1 847
Моите са 312. Издържат първо според сезона - лятото 1 седмица, зимата до 3 дена. Това без да говоря през тях по телефона. Ако използвам блутууто, и един ден няма да изкарат. Много ми дърпа. Ползвала съм всякакви за проба, същата работа. Сега съм с Дурасел.

# 1 848
  • Добрич
Скрит текст:
Здравете,
писала съм 1-2 пъти в темата.
Аз съм с 75 db намален слух и на двете уши и със сигурност ще се наложи апаратчета и на двете.
Тъй като цената на апаратчетата са доста високи, а на мен нисък клас няма да ми вършат никаква работа се наложи да пробвам и тествам. Та Отикон никаква работа не ми вършат. Фонак L 90 са ми добре, както и L50. Най-интересното, че в момента тествам L 70 "реалния" шум много ми пречи.
Направих  проучване и в Турция. Цените са много по-ниски и тук идва момента, какво се случва при повреда, тест, настройка и т.н. В БГ има фирми които правят тези настройки, но всичко се заплаща и то не малко.
Наистина не разбирам защо е това обирджийство. Отделно в 2 от фирмите са толкова неприветливи да не кажа груби, че направо ме отказват да взема каквото и да е от тях.
Освен това това със презаредимите апаратчета е супер неудобство. На мен на едно гости ми падна батерията и .... нищо. Няма как да заредиш, няма как да смениш. Също така ми казаха, че живота на вградените батерии е около 5 г. но ако се развали понякога ремонта може да струва колкото апаратчето - зависи какво му е.
В БГ знаят много добре, че в Турция апаратчетата са драстично на по-ниски цени и са сложили едни такси за обслужване, за да те откажат да си вземеш от друга държава.
Ако може някой да каже ReSound от къде да видя, взема, пробвам.

СтарФючър Аудиолоджи  предлагат апарати ReSound.

Офиси.

Мисля, че нямат опция за пробен период, но сътношението цена/качество е чудесно.

☆☆☆

Моите презареждащи батерии не могат да се изваждат от апаратите...

# 1 849
Скрит текст:
Здравете,
писала съм 1-2 пъти в темата.
Аз съм с 75 db намален слух и на двете уши и със сигурност ще се наложи апаратчета и на двете.
Тъй като цената на апаратчетата са доста високи, а на мен нисък клас няма да ми вършат никаква работа се наложи да пробвам и тествам. Та Отикон никаква работа не ми вършат. Фонак L 90 са ми добре, както и L50. Най-интересното, че в момента тествам L 70 "реалния" шум много ми пречи.
Направих  проучване и в Турция. Цените са много по-ниски и тук идва момента, какво се случва при повреда, тест, настройка и т.н. В БГ има фирми които правят тези настройки, но всичко се заплаща и то не малко.
Наистина не разбирам защо е това обирджийство. Отделно в 2 от фирмите са толкова неприветливи да не кажа груби, че направо ме отказват да взема каквото и да е от тях.
Освен това това със презаредимите апаратчета е супер неудобство. На мен на едно гости ми падна батерията и .... нищо. Няма как да заредиш, няма как да смениш. Също така ми казаха, че живота на вградените батерии е около 5 г. но ако се развали понякога ремонта може да струва колкото апаратчето - зависи какво му е.
В БГ знаят много добре, че в Турция апаратчетата са драстично на по-ниски цени и са сложили едни такси за обслужване, за да те откажат да си вземеш от друга държава.
Ако може някой да каже ReSound от къде да видя, взема, пробвам.

СтарФючър Аудиолоджи  предлагат апарати ReSound.

Офиси.

Мисля, че нямат опция за пробен период, но сътношението цена/качество е чудесно.

☆☆☆

Към тях съм се ориентирала за след празниците. Сегашните Фонак, за две години бяха на ремонт три пъти.

# 1 850
Да се похваля. Писах на немците за проблема ми със зарядното. Отговориха ми, че най-вероятно не прави контакт и препоръчаха да почистя мястото с дезинфектант и памуче. Е, колкото и да е смешно това даде ефект и проблема ми се реши. Явно се насъбира тънък слой прахоляк.

Иначе ми е странно, че никой не пише за фирма Мебос. От години не съм имала отношения с тях, но бях много доволна. Заради локацията им не си купих от тях, защото ми беше трудно да съчетая ходенето с работата. Имат по-голямо разнообразие на модели и конкретни според степента на слухова загуба.

# 1 851
  • Sofia

Това въобще не го бях помислила Persevere Дано измислят нещо докато дойде време да сменя апаратите.!

ClodyLady, хрумна ми нещо подобно - да духнеш леко в гнездото, да не би да има нещо в него, но такива непрофесионални съвети на чужди хора се въздържам да давам Laughing  Чудесно е, че проблемът се е решил, а и немците бързо са отговорили. Моите апарати без БТ се предлагаха с 312 батерии но заради БТ, са с по-големите - 13ки. Слушала съм онлайн срещи или семинари, видео клипове, когато шофирам на дълъг път, говоря през тях, държат батериите.

# 1 852
Не бях се заглеждала в описанията на батериите. Оказва се, че номер 13 са с Капацитет: 310 mAh, а номер 312 Капацитет: 180 mAh. Така, че грешката е вярна, моите затова не издържат дълго.
Сега бегло си спомням, че като съм искала по-дискретен модел на апаратчета, са ми казвали, че батерията е друг номер, демек по-малка, но не съм го свързвала с издържливостта й. Е, сега този проблем го имам само на едното ухо и често ми свършва когато не трябва, а не се сещам да ползвам приложението да гледам колко й е заряда.

# 1 853
Скрит текст:
Да се похваля. Писах на немците за проблема ми със зарядното. Отговориха ми, че най-вероятно не прави контакт и препоръчаха да почистя мястото с дезинфектант и памуче. Е, колкото и да е смешно това даде ефект и проблема ми се реши. Явно се насъбира тънък слой прахоляк.

Иначе ми е странно, че никой не пише за фирма Мебос. От години не съм имала отношения с тях, но бях много доволна. Заради локацията им не си купих от тях, защото ми беше трудно да съчетая ходенето с работата. Имат по-голямо разнообразие на модели и конкретни според степента на слухова загуба.
Чудесно, че си решила проблема Hands Plus1
Аз ходих в Мебос, това което ми предложиха не ми върши никаква работа, друго не ми предложиха изобщо като за човек, който ще слага за първи път апаратчета, ако не съм достатъчно запозната тия там никаква информация и насока не биха ми дали, за всичко се пита, ами ако не се сетя да питам? За мен също локацията е ужасно неудобна. Офиса им е един склад, отношението на някои жени клиентите пред мен беше недопустимо грубо.
Иначе Отикон са апаратите, които са американски и основно работят с iPhone, iPad, iPod touch, с Android, връзката не става и настороикте се "губят", така а кажа.

Вела, благодаря за информацията за СтарФючър Аудиолоджи - апарати ReSound. И аз ще пробвам след празниците. Ако и там не попадна на това, което е за мен, май ще остана с Фонак.

CloudyLady, вече по-новите апарати може всичко с тях, зависи от модела.

# 1 854
  • Добрич
Лятото направих консултации и в Мебос (Отикон) и в Ототон ( Фонак) във Варна. Останах с впечатление, че цените им са сходни. Мисля, че  нямат консултанти, завършили аудиология...

И на мен ми обясниха за съвместимостта на Отикон с Айфон и трудната работа с Андроид.

Апаратите на ResmSound са съвместими и с  Айфон и с Андроид. А цените са наполовина. В Пловдив и във Варна в СтарФючър Аудиолоджи имат служители с аудиология (съмнявам се за другите градове).

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 15:18 от Вела

# 1 855
Не са ли съвместими с Айфон?

# 1 856
Като стана дума за iPhone, за мен те са марката с най-хубав и ясен звук за разговор по телефона и слушане на музика.

# 1 857
Аз съм с Айфон и ще съм изненадана ако има приложение, което не е налично в App store.

# 1 858
  • Добрич
Не са ли съвместими с Айфон?

Редактирах.

Апаратите на ResmSound са съвместими и с  Айфон и с Андроид.

# 1 859
Здравейте, баща ми е с намален слух. Има нужда от апарат, но самия той се е примирил и не търси помощ. Дори не е отишъл на преглед за диагностика. Казва, че е от годините и наследствено, да и дядо беше така. Купил си бил апарат от Лидл, за нищо не ставал и край.
В една книга четох препоръка да не се опитваме ние да убеждаваме такива хора, че имат нужда, а да им запишем консултация с фирма, която предлага апарати.
Правилно ли е това или консултацията с лекар е важна?
Дали някоя фирма в България би се съгласила аз да го запиша. Каква е цената на консултацията и на среден клас слухов апарат? Можете ли да препоръчате място или лекар в Пловдив?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 01:58 от steli4ka s

Общи условия

Активация на акаунт