Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 531
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и от мен! От известно време ви чета, но все не се престрашавам да се включа.. (някои ще ме разберат).. Накратко.. на 35 г. с двустранна глухота - неврит на слуховия нерв от може би 20 години и аз незнам точно кога е започнал да пада слуха ми и каква е причината. В момента съм  с два апарата от около 4 години.  Оправям се чат-пат... При мен снижението беше средно около 40-50 дБ, но от двете раждания явно спадна рязко и в момента съм средно 60-70 дБ, от което ми е много трудно без апарати. През всичките години не съм спряла да се интересувам от решение на този проблем, но не съм предприемала нищо повече т.е. не съм пробвала нищо алтернативно... Сега съм се заинтересувала от барокамера и електро стимулация с ТЕС терапия. Дали някоя от вас е пробвала тези терапии?
ПП Радвам се , че я има тази тема... Simple Smile

# 376
  • Варна
Привет kote_gg, чела съм за барокамера, но повечето недоволни резултати.
Правила съм 4 пъти ТЕС терапията. При мен разбираемо, защо нямаше ефект. Но я дават точно за лечение на невросензорна глухота. При мен единствено намаляше шума в ушите и то ефекта идваше с леко закъснение след края на процедуритем за което и бях предупредена. Но не е нищо страшно, нито болезнено. Само да има търпение да си стоиш на Д-то 30-40 мин и да ти вибрира нещо на главата. Винаги си тръгвах щастлива, защото все пак са се отделили много ендорфини Grinning

# 377
Здравей и от мен! Simple Smile
Аз съм правила и барокамера и тес терапия. Барокамерата определено ми се отразява много добре, шумът в ушите почти изчезва и слухът се подобрява, но за съжаление това е за кратко. Трябват постоянни ежегодни процедури. За сега предполагаемата ми диагноза е неврит, но тъй като не отговарям типично на симптомите, съм решила да се прегледам и на друго място. От
Тес терапията, дето каза Габи, само малко по-щастлива се почувствах сякаш Simple Smile Иначе резултат кой знае какъв не видях. Да не кажа хич.
Момичета, обаче вижте какво казва д-р Фурнаджиев за неврита и шума в ушите - може да се държи под контрол с подходящите лекарства. Може да сте попадали на статията, но все пак:
http://-spam127-/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 378
Колко много сме обаче с този проблем. А в един момент си мислех, че едва ли не само аз съм тази, изтеглила късата клечка. Не съм срещала други млади хора като мен, или по-скоро не са поделяли проблема си. Както и аз не го правя, само тук си пиша Simple Smile Та се замислих, че ще ми е много приятно да се видим ей така на по кафе. Вероятно сме пръснати из различните краища на България и ще бъде трудно.

# 379

На консултация за барокамерата, след преглед на цялата ми документация, лекарката каза, че докато не пробвам няма как да знам дали ще се получи и очаквах някой просто да каже - "Да ,правих и вече чувам..."  може би все още вярвам в чудеса..   Simple Smile

Колко много сме обаче с този проблем. А в един момент си мислех, че едва ли не само аз съм тази, изтеглила късата клечка. Не съм срещала други млади хора като мен, или по-скоро не са поделяли проблема си. Както и аз не го правя, само тук си пиша Simple Smile Та се замислих, че ще ми е много приятно да се видим ей така на по кафе. Вероятно сме пръснати из различните краища на България и ще бъде трудно.

Все едно слушам мен си Simple Smile
Относно срещата .... да проверим - аз съм от Бургас.

# 380

На консултация за барокамерата, след преглед на цялата ми документация, лекарката каза, че докато не пробвам няма как да знам дали ще се получи и очаквах някой просто да каже - "Да ,правих и вече чувам..."  може би все още вярвам в чудеса..   Simple Smile

Все едно слушам мен си Simple Smile
Относно срещата .... да проверим - аз съм от Бургас.

Варна Smiley

Да се допълня за барокамерата. Наистина при мен има голям ефект, просто се уморих от постоянното ходене. Първия път влязох с намаление средно от 50-60 дб и при изписването бях с 20-30. Лошото е, че е нетрайно при мен  и лекарката ми каза да ходя да правя  процедури ПОНЕ по два пъти годишно (т.е поне 2 пъти в годината по 5 поредни влизания). Та така за кратко бивам, после пак падат дб и пак тр да влизам и така до безкрайност. Надявам се да има лекарства, които да поддържат този ефект. Ако проф. Цветков отхвъри отосклерозата, разбира се.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 09:58 от Expect

# 381
  • Варна
И аз съм във Варна Simple Smile

# 382
От Стара Загора има ли някой?

# 383
И аз съм от Варна.
Expect, къде ходиш на процедури и каква им е цената? Май са скъпички от това, което чета в нета...

Ох, много ми е познато и болно всичко това, което пишете тук. Мобилизирам се обаче да мина преглед и аз при д-р Цветков. Какви изследвания да направя преди това? Старите ми аудиограми не са съвсем коректни, уж са леко пипнати заради ЛКК, няма да му ги показвам.

# 384
В болницата в Бургас ми казаха 80 лв на процедура като трябва да се направят минимум 8-10 процедури.. Сумата не е малка като цяло, но ако пък има такъв ефект както казваш - си заслужава.
А  Expect, ти с апарати ли си и като се подобри ходи да ти ги пренастройват ли?

# 385
  • Sofia
Аз съм от София.

Ще взема и аз да се замисля за барокамера. Никога нищо не съм правила за слуха си, освен че съм ходила на преглед да се установи загубата (аз си знам, че е наследствена).
На времето баща ми лежеше по няколко дни в болница, правеха му някакви процедури и май инжекции нивалин, но аз дете - хич не ми е било на ума да се интересувам, кой да очаква, че ще ме застигне Sad

Аз никога не съм имала шум в ушите Rolling Eyes Докторите се учудват и с ММ се шегуваме, че съм толкова глуха, че не го чувам Grin Баба ми избягваше определени храни, от които ѝ "бучала главата", баща ми също има шум, а аз  не.

# 386
Здравейте, момичета! SmileyРадвам се, че се раздвижи темичката.Heartpulse

За барокамерата - аз правя процедури във ВМА-Варна. Може да бъдат направени и безплатно процедурите, ако си вземете направление за УНГ и отидете на 7-ми етаж в УНГ отделението на преглед. Безплатното лечение обаче е само при диагноза неврит. Само, че трябва да пролежите 5 дни, обикновено от понеделник, до петък сутринта. Там ще ви вливат съдоразширяващи и витаминни комплекси и всеки ден ще правите по една процедура. Това е в общия случай.
Обаче аз лежах 2-3 пъти и ми идва малко малко ангажиращо това с приемането в болницата, за това реших да правя платени процедури. Записването става направо в отделението по хипербарна оксигенация, дават се часове поне 2 седмици напред. Но скоро не съм била, може и да има промяна.40 лв е на брой процедура, т. е 200 лв излиза стандартния курс от 5 дни.
Има още две барокамери в града. Едната е в Аспарухово и силно НЕ я препоръчвам, заради грубото отношение там, въпреки, че си плащаш като поп и май там на процедура беше 50 лв.
Другата барокамера е частна и е мисля на ул. Родопи. Веднъж звънях там, по 35 лв е процедурата, но май няма лекар на разположение, а само оператори.
На другия въпрос - аз не съм с апарати, макар, че съм опитвала в офисите. Писах нагоре за състоянието си, че не ми понася, че се съмнявам в диагнозата си, защото не отговаря на класическия неврит, има голяма динамика в състоянието ми и за това отивам на преглед при проф. Цветков.
АниК, ти си страхотна късметлийка, щом нямаш шум. Браво на тебе!
Ако решите да опитате с барокамера, моят съвет е да отидете  в първо в УНГ отделението на болницата, в която има барокамера. Нека ви прегледат и насочат, ако трябва пролежете ги 5 дни, а по-късно, ако ви действа добре, може да си ходите направо  и да си плащате.
При всички положения барокамерата е хубаво нещо, защото  "храни" малките кръвоносни съдове с кислород, а от там и слуховият нерв. Дори и само за поддръжка, да не се влошава състоянието е хубаво. Така мисля аз Smiley Ако проф. Цветков каже, че наистина е неврит и при мене, ще продължа вероятно с процедурите, щото ме е страх да не се влоша.
Сега чета и за мекият лазер. Много хубави неща пише. Ще питам и за него доктора.
За Нивалина също съм чувала, АниК, даже лекар ми е казвал, че много подобрява състоянието, но защо не ни го изписват, не знам.

Гледам 3 варненки сме до тук.  А може и още да има, но да не са се "легитимирали" все още Simple Smile Ако кажете, да ходим да кафепием някой ден, а?

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 10:43 от Expect

# 387
Здравейте, момичета. Имам едно питане. Не мога да го разбера в старите теми. Някоя от Вас ползва ли слухов апарат "Старки"? Какво Ви е мнението за тях? Става въпрос за племенницата ми, която живее в Пловдив. УНГ е препоръчал. Ама всичко това опира до бизнес, според мен. Аз лично през целия си живот бях на Видекс, предпоследният беше на Фонак, сега съм на Роялтон. На Фонак съм най-доволна, но в Нашият град няма добри специалисти за направа на настройките. Моля Ви, ако някой ползва Старки, да ми пише как е. Благодаря Ви предварително.

# 388
Здрасти Simple Smile
Аз не ползвам слухов апарат, но обходих фирмите за апаратчета и за добро или лошо вече съм доста запозната.
Забелязах, че Старки ги препоръчват масово лекарите. Също така  ми се случи да видя представител на Старки в болницата в отделението по УНГ, който обясняваше на хората къде точно да отидат, за да си закупят или да им отпуснат. А последния лекар, при когото ходих също ми препоръча Старки и даже изяви желание на момента да ми запише час във фирмата дистрибутор.
Та, обобщено, за мен заключението е същото, да, това е бизнес, за съжаление.
За качеството нищо не мога да кажа, макар, че доктора ги похвали. Но то нали знаеш, ако има интерес , ще го похвали , разбира се.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт