Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 538
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
От всичко прочетено, предвид, че не съм доктор - не мисля, че АБ предизвикват отосклероза. Антибиотиците водят до нарушаване на слуховите нерви, както вече е писано по-горе. Да не объркваме хората.

Може да си имала отосклероза + неврит в следствие на гентамицина.
Някъде съм срещала, че има възможност да се  премахне калцирането от костиците и да не се слага протеза, но те ще се калцират пак.
В интерес на истината не съм питала, дали протезата може да се калцира, но не ми е минавало изобщо през акъла, но за мен няма логика да се случи...

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 19:25 от Gaburata

# 361
  • Sofia
Според мен поставената тогава диагноза "отосклероза" е била погрешна и може по време на операцията нещо да са сгафили и да са пробили тъпанчето. Съседката срещу мен е с пробито тъпанче на едното ухо и нечуващо друго ухо. Казано ѝ е, че и апарат не помага - така си ходи и не ѝ пречи.
Много мои познати не са забелязали, че не чувам и се учудват, че съм сложила слухови апарати, но в къщи веднага ме хващат кога съм с тях и кога без тях Simple Smile

# 362
АниК, аз мисля,че отосклерозата се оперира точно през тъпанчето. Не съм лекар, но така съм чела. После се лепи/коригира тъпанчето.
А ти как си? Минаха ли родителските срещи? Simple Smile

# 363
  • Sofia
АниК, аз мисля,че отосклерозата се оперира точно през тъпанчето. Не съм лекар, но така съм чела. После се лепи/коригира тъпанчето.
А ти как си? Минаха ли родителските срещи? Simple Smile

Хм, всъщност не знам как се оперира Flushed Знам, че се чукчето е врастнало и се заменя с протеза.

Родителските срещи бяха в началото на учебната година и бях с пробни апарати ин астройки -в се нещо не беше като хората Grin Ще видя сега в началото на втори срок как ще съм Wink

# 364
  • Варна
Преди няколко поста обяснявах подробно за процеса на операцията. Писала съм, че се прави през ушния канал, тоест тъпанчето се реже, за да се стигне навътре.
Дали ДамаТрефа е била с отосклероза, няма как да знаем със сигурност, нито какво се е случило по време на операцията. Като цяло нейния пост ми е леко объркан.
В крайна сметка преди да се легне под ножа е хубаво да се съберат мнения на няколко доктора. И при най-добрите риска винаги си остава.

# 365
  • Sofia
Stuck Out Tongue Closed Eyes
Преди няколко поста обяснявах подробно за процеса на операцията. Писала съм, че се прави през ушния канал, тоест тъпанчето се реже, за да се стигне навътре.

Не е да не те четем внимателно Kissing Face Просто никак не си го представям аз как точно се случват нещата вътре.

# 366
Тъкмо четох една статия, че като цяло операциите от отосклероза връщат слуха при 95% от пациентите. Което е голям успех, според мен. Също четох, че протезата е вечна.
Аз все се съмнявам в късмета си обаче. И ме е страх да не се окаже  отосклероза + неврит, че тогава става вече....Sad
И от другото ме е страх, заради последния преглед, на който ми намекнаха за съвсем различна болест, извън слуховия орган.
Но въпреки всичко вътрешно се старая да съм оптимистично настроена. Ще пиша като мина при проф. Цветков, но има още време.

# 367
  • тук-там
Expect за след колко време ти даде час. А той в кои дни приема? Че от Пловдив трябва да се организирам. Че и аз съм минала преглед само при един доктор, и ми се иска да потвърдя диагнозата.
Въпреки, че е ясна де. С това сливане и не чуване на определени звуци и честоти....

# 368
Wild_rabbit, за две седмици напред записват. Обадих се на регистратурата в МЦ "Св. Георги Софийски " към ВМА. Прегледа е 50 лв.
А на теб кое ти се слива?

# 369
  • тук-там
Wild_rabbit, за две седмици напред записват. Обадих се на регистратурата в МЦ "Св. Георги Софийски " към ВМА. Прегледа е 50 лв.
А на теб кое ти се слива?

Ами....някои звукове не ги чувам. Примерно: от маслина, чувам слива. Laughing
Отделно тихото говорене ми се слива, не че не го чувам като сила, но е неразбираемо.
Шъшкащите звуци също.  
Виж руската телевизия я чувам и в другата стая, че и разбирам. На каква честота излъчват, идея си  нямам.
 ooooh!

Честно казано, ако апаратите бяха по 500-1000 лв., нямаше да се тормозя - не ми пречат, взех да свиквам. На две години да ги сменям с по-нови и хубави.
 Ама да им треперя толкова....Че батерия имам ли, пък домче, пък ресивер, пък цялото да се прецака... Crossing Arms

# 370
Аха, ясно. Абе то и при мене има разни подобни екстри. GrinningИ например редовно кръщавам хората с различни фамилии.
Аз съскащите ги чувам, но понякога изчезват. Абе доста неща чувам, но и доста не чувам, особено от говорната реч. При мен е странно, защото чувам примерно есенните листа под краката си, шумулкането на хартия, бърсането на разни повърхности с парцала  и разни доста тихички звуци, обаче говорните честоти са ми са проблемни. Също е странно, че според аудиограмите не трябва да чувам тези неща, обаче аз ги чувам. Като цяло не ме усещат хората, че имам проблем, но ми е голям зор. PensiveА и при мен има динамика, аз писах нагоре, де. Имам дни, в които някои звуци изчезват напълно и дни, в които същите звуци ги чувам перфектно. Имам си тука разни сигнали на домакинската електроника. Те са постоянни и непроменливи и по тях се сверявам. Понякога липсват, понякога ги чувам екстра. Сутрин като стана ми е зле слуха, после идвам чат пат на себе си...Пак се цепя от колектива, с една дума. И тука не съм като хората.Smile

# 371
  • Sofia
Wild_rabbit, какво стана със скъсаното кабелче към рисийвъра? Подмени ли го? Пловдив изобщо не е далече, действай, поне за преглед ела Kissing

Expect, няма да мислиш негативно за операцията, ако се окаже възможност Hands Plus1

# 372
  • тук-там
Wild_rabbit, какво стана със скъсаното кабелче към рисийвъра? Подмени ли го? Пловдив изобщо не е далече, действай, поне за преглед ела Kissing

Expect, няма да мислиш негативно за операцията, ако се окаже възможност Hands Plus1

Подмених го - за скромната сума от 120 лв.  Laughing
Беше се прекъснало там, където е запоено за ресивера. Не подлежи на ремонт.  Peace
Вече пипам по-нежно както го изваждам. newsm78

# 373
  • Sofia
Малееееее, на мен ми се видя слабо място точно това, но не съм запомнила чак такава цена Astonished Мисля, че Невена спомена за вариант да се изработят дръжчици като на индивидуалните домчета, но пак ще питам. И аз внимавам, но това е всеки ден по 2 пъти на ден минимум пипане там.

# 374
Боже, какви са тия цени, ужас! Rolling EyesТо не стига, че апаратите са безобразно скъпи, ами и ето колко бързо може да се наложи ремонт. Няма ли гаранция това нещо, защо са ти взели пари, егати?Triumph Аз мисля, че две години казаха гаранция, пфууу. Triumph

АниК, благодаря за подкрепата! Абе гледам да не мисля, обаче шубето си е шубе Weary

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 10:13 от Expect

Общи условия

Активация на акаунт