Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 173 022
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте,

Имам намален слух и шум в ушите и на 2-те уши (40db), няколко лекари ми казаха, че е неврит, но аз имам съмнения за отосклероза. В шумна среда се чувствам комфортно, а и в семейството ми има хора с намален слух... Отделно имам и диагностициран алергичен ринит. Можете ли да ми кажете някой лекар от Варна, който може да потвърди/опровергае на 100% съмненията ми (за отосклероза), понеже никой не ме е гледал с микроскоп (отоскоп или отомикроскоп, не знам точно как се нарича) както чета в някои предишни коментари... Или едиствения вариант е да отида до София/Пловдив...?
Доц.Николай Сапунджиев,той е въвел и някакъв иновативен цимент за лечение.Ако се запишете при него ,моля разпитайте го за цимрнта.Аз исках да ходя при него през пролетта ,но ковида обърка всичко.

# 916
Здравейте,

Имам намален слух и шум в ушите и на 2-те уши (40db), няколко лекари ми казаха, че е неврит, но аз имам съмнения за отосклероза. В шумна среда се чувствам комфортно, а и в семейството ми има хора с намален слух... Отделно имам и диагностициран алергичен ринит. Можете ли да ми кажете някой лекар от Варна, който може да потвърди/опровергае на 100% съмненията ми (за отосклероза), понеже никой не ме е гледал с микроскоп (отоскоп или отомикроскоп, не знам точно как се нарича) както чета в някои предишни коментари... Или едиствения вариант е да отида до София/Пловдив...?
Доц.Николай Сапунджиев,той е въвел и някакъв иновативен цимент за лечение.Ако се запишете при него ,моля разпитайте го за цимрнта.Аз исках да ходя при него през пролетта ,но ковида обърка всичко.

Да, четох за него и за този нов метод. Просто не съм сигурен дали ще ме гледат с отомикроскоп, понеже вече бях във Варна в отоневрологичен кабинет на Д-р Б. Карабашева, но не останах много доволен като цяло... Ще драсна тук ако отида при Доц.Николай Сапунджиев...

# 917
Здравейте,

Да, четох за него и за този нов метод. Просто не съм сигурен дали ще ме гледат с отомикроскоп, понеже вече бях във Варна в отоневрологичен кабинет на Д-р Б. Карабашева, но не останах много доволен като цяло... Ще драсна тук ако отида при Доц.Николай Сапунджиев...
Ще съм благодарна ,ако споделите после.Успех!

# 918
Здравейте,

Ще съм благодарна ,ако споделите после.Успех!
Благодаря!

# 919
Здравейте! И аз в шумна среда чувам значително по-добре, но и при мен е неврит. Обиколих доста светила, включително и в София/ което  всъщност се оказа, че е просто загуба на време. Никакво внимание не ми обърнаха и диагностиката беше меко казано претупана./
 А първата ми диагноза преди доста време беше отосклероза, но не бяха сигурни на 100%. Всички останали, казаха неврит. Намери се и един виден професор, който каза, че е множествена склероза и почти ме довърши. Въобще минах през всичко възможно. 
А за д-р Сапунджиев съм чувала много хубави неща, дори мислех и при него да ходя, но честно казано не виждам вече смисъл.
Уморих се. Сега си нося апаратите и не мисля занапред.
Вземам някои добавки и витамини и това е.

# 920
Здравейте! И аз в шумна среда чувам значително по-добре, но и при мен е неврит. Обиколих доста светила, включително и в София/ което  всъщност се оказа, че е просто загуба на време. Никакво внимание не ми обърнаха и диагностиката беше меко казано претупана./
 А първата ми диагноза преди доста време беше отосклероза, но не бяха сигурни на 100%. Всички останали, казаха неврит. Намери се и един виден професор, който каза, че е множествена склероза и почти ме довърши. Въобще минах през всичко възможно. 
А за д-р Сапунджиев съм чувала много хубави неща, дори мислех и при него да ходя, но честно казано не виждам вече смисъл.
[/quote
Кои витамини и добавки вземате , може ли да споделите?

# 921
Магнезий+вит. Б комплекс;

Гинко билоба+ Аргинин аспартат/Сарженор/+ вит. Б комплекс. Това ми се отразява много добре. Даже ми се струва, че и чуването малко се подобрява.

Това конкретно за слуха, а иначе вземам и други добавки понякога, за цялото тяло - вечерна иглика, Q 10, цинк, вит. Е и гледам да не се храня с боклуци. Спортът също ми се отразява много добре. Може би заради подобрената кръвна циркулация Simple Smile

# 922

Здравейте! А поне гледаха ли Ви с отомикросоп на някой от прегледите, на които сте била? Разбирам, че е меко казано "уморително", но не би трябвало да се отказвате ако реално проблемът може да се разреши.

# 923
Да, на всичко са ме гледали. Имам проблеми  от дълги години и ходя от самото начало по доктори, включително и в болница съм лежала няколко пъти. Просто не описвам всичко, през което съм минала.  Аз съм на 42 г Simple Smile
Също така са ми правили и евокирани потенциали и всички възможни изследвания. Това е. Мисля няма какво да се направи повече, за това съм на етап приемане на и ...продължаване напред, с каквото е възможно Simple Smile

# 924
Обмислям дали да не сложа слухов апарат..
Някой да ми препоръча от кои е доволен?

# 925
  • тук-там
Аз бях доволна от Фонак.  Сега гледам, че са изкарали и много нови модели. Моите бяха Аудео и Болеро. Навремето /преди 3 г/струваха около 2000 за брой. Предполагам цените вече са надолу.

# 926
Някакви реклами вървят на Ототон център, не знам техните какви са?

# 927
Oticon може би - аз си взех апарата от тях, доволна съм. Opn вътреканален (half shelf) е моят. Важно ми е да не се вижда нищо зад ухото, че често съм с прибрана коса. Тук можеш да видиш как изглеждат на ухото различните типове апарати: https://www.oticon.com/solutions/opn/styles Но специалист ще те насочи кое е подходящо за теб според вида и степента на слухова загуба при теб (независимо коя фирма ще избереш).

# 928
Тези имах предвид:

https://ototon.bg/

# 929
Извинявай, за първи път чувам това име, но намерих следната информация:

Phonak в България
Цитат
Фирма "СТАМАР 2013" EOOД е официалният дистрибутор на PHONAK за България. Компанията работи чрез собствените центрове, носещи името Специализиран център Ototon.

Общи условия

Активация на акаунт