Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 729
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 410
  • тук-там
Merri_An,  всичко ще е наред!  Вече е минало тежкото.

# 1 411
Не знам дали съм права, но може би клиниката по УНГ към ИСУЛ е по-добрият вариант при такава скорошна и внезапна загуба. Трябва да се реагира бързо, възможно е нещата да се подобрят с вливания или други процедури. Проф.Попова май е завеждаща, в кабиента до нея е доцент не помня името (жена).

Вече съм лежала в болница в Бургас и са ми направени вливания, въпроса ми е оттук нататък какво лечение и дали има въобще, защото тук ми казаха, че нямат какво повече да направят.. Отделно в Турция ми правиха инжекции директно през тъпанчето, от тях имаше съвсем леко подобрение в слуха.. За слуха може би повече наистина няма какво да се направи, но поне с медикаменти не може ли да намалее този шум, който въобще не спира Disappointed

В Бургас при кой лекар бяхте?

# 1 412
Не знам дали съм права, но може би клиниката по УНГ към ИСУЛ е по-добрият вариант при такава скорошна и внезапна загуба. Трябва да се реагира бързо, възможно е нещата да се подобрят с вливания или други процедури. Проф.Попова май е завеждаща, в кабиента до нея е доцент не помня името (жена).

Вече съм лежала в болница в Бургас и са ми направени вливания, въпроса ми е оттук нататък какво лечение и дали има въобще, защото тук ми казаха, че нямат какво повече да направят.. Отделно в Турция ми правиха инжекции директно през тъпанчето, от тях имаше съвсем леко подобрение в слуха.. За слуха може би повече наистина няма какво да се направи, но поне с медикаменти не може ли да намалее този шум, който въобще не спира Disappointed

В Бургас при кой лекар бяхте?

При д-р Петков в УНГ отделението в Окръжна...

# 1 413
здравейте,
от няколко дена чета за "чудодейни " капки за уши  HERBAPURE,
И не мога да разбера истина ли е или поредната измама.
https://esd-proj.org/bg/nutresin-herbapure-ear-otzivi-cena-sstav-kak-raboti/

# 1 414
здравейте,
от няколко дена чета за "чудодейни " капки за уши  HERBAPURE,
И не мога да разбера истина ли е или поредната измама.
https://esd-proj.org/bg/nutresin-herbapure-ear-otzivi-cena-sstav-kak-raboti/

Откровена измама! При това с престъпно лъжливи твърдения.
Според тях бадемовото масло възстановява слуховите клетки и няма нужда вече от слухови апарати?!?!
Това е смешно, ако беше истина, някой вече щеше да е взел Нобелова награда за открития в медицината. А фирмите за слухови апарати да са безполезни.
Бадемовото масло най-много да омекоти ушната кал. Това е.

Второ:
Контакти в сайта има ли, лице с име, е, офис, фирма, нещо, с което да поеме отговорност за твърденията си? Няма. Ама има секция амулети, отслабване, красота...
Поръчвате само чрез форма за контакт, зад която реално не стои никакво име или нещо от горепосочените.

Трето:
Най-отдолу пише, че собственикът на сайта не е производител, а предлага продукт чрез реклама ....
Реклама от кого, какво ?

Хубаво е да се мисли критично, защото иначе подобни изамници процъфтятват на гърба на човешките болки, като са си измили ръцете предварително от поемането на някаква отговорност.

# 1 415
Да се оплача и да видя при другите майки как е било. Имам чувството, че след раждането слухът ми е паднал още. Нон стоп съм с апарат заради бебето, дори спя с него и без да искам, натискам бутона за смяна на режим в съня си. Страх ме е да не би да не го чуя, ако съм в другата стая не успявам. Доста потисната се чувствам заради това положение на моменти.

# 1 416
  • Sofia
Saudadе, естествено ли ражда?
Не се потискай! По-добре да спиш със слуховите апарати и да си чуваш детето. То и без това не е спане с малко бебе.

# 1 417
Естествено, да. Само с окситоцин, та не е от упойка, да речеш.

# 1 418
Saudade, аз не чувах децата в другата стая.
Ако има кой да ти помага, да те буди, ще ти е по-спокойно. ♡ Не знам какво да те посъветвам, много е потискащо и ти съчувствам.

# 1 419
  • Sofia
Естествено, да. Само с окситоцин, та не е от упойка, да речеш.

И на мен ми се струва, че след първото раждане рязко ми спадна слуха. Тогава си помислих, че е от напъните. Сега да не наплашим нераждалите, не съм чела да има връзка, при мен е наследствено и хора, които ме познават от преди първото раждане са ми споделяли, че са забелязвали, че понякога не ги чувам, но аз усетих по-осезаемо след раждането - даже за първи път отидох на преглед в ИСУЛ с бебето на 3 месеца. След второто раждане не съм усетила промяна.
Даже е по-добре, че имаш слухов апарат и чуваш. И все пак, ако има някой наоколо и чува добре, понякога да слухти този човек и просто да те буди, за да можеш да поспиваш и без апарат.
От опита с четири израснали вече деца (мои и на сестра ми), да те успокоя, че този детски период - новородено, кърмене, ставане нощем по n-айсе пъти, минава бързо и се забравя. Сега може да ти понатежава на моменти, но гледай от хубавата страна и се наслаждавай! Ще дойде време, когато малкото ще идва да те сръчква да ставаш, а по-нататък и период, в който с топ да не можеш да го събудиш, та ще се наспиваш блажено без апарат. Да ти е живо и здраво бебчето!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 07:15 от aniK

# 1 420
Благодаря ви. В някакъв момент ще отида да направя контролна аудиограма и ще стане ясно. Иначе търсих информация преди раждането дали е показание за секцио, но не намерих такава. Сега или има сериозен спад в слуха или е от постоянното носене на апаратите, не мога да преценя, но по-скоро първото. Аз не стоя само нощем с апарата, а през цялото време и усещам, че много ме натоварва. И машинката ми е единствена и е на 8г някъде, та се надявам да не ме остави точно сега.
Но мъж ми спи дълбоко и не мога да разчитам да ме буди нощем.
Имах нужда да си излея дерта пред някой, който ще ме разбере, благодаря ви.

# 1 421
Бебефон няма ли да свърши работа? Съжалявам, че навремето не пробвах. Освен някой ден за внуците Grinning
Много е изморително с апаратите. Рискът от повреда също е висок. Напълно разбирам какво е....когато минах през това, още нямах апарати.

# 1 422
  • Варна / UK
Някакъв бейбифон с вибрация (и е желателно да е и със светлинна индикация), например нещо такова би ли свършило работа:
Скрит текст:
https://www.amazon.co.uk/dp/B07NGJJ14M?linkCode=gs4&tag=mlbuk-21
... this baby monitor has a 3-alert vex mode (visual, audio, or vibration)
На дъщеря ми ще се наложи един ден, живот и здраве, като не живее вече при нас да ѝ вземем аларма (будилник) с вибрация, може би и звънец за входната врата, който работи на същия принцип. Тя и сега като е със слушалки и гледа нещо на лаптопа въобще не отразява като чука някой на входната врата. Един ден излизаме с баща ѝ, аз отивам на пазар, той на работа. Връщам се - забравила съм си ключовете вкъщи, ММ заключи на излизане. Абе блъсках по вратата, прозореца - никакъв шанс да ме чуе...добре, че кучето не спря да лае и накрая дъщерята дойде да види какво става Grinning .

# 1 423
Здравейте,

Може би е питано в темата, но някой има ли опит с интезивни физически упражнения , докато носи слухов апарат? Аз за сега не нося, но положението май не е на добре, а не искам това да е причина да спирам да съм активна. По-конкретно танци, балет, където има много движения и потене. Чува ли се добре музиката и има ли риск апарата да се увреди от изпотяването?

Благодаря Ви!

# 1 424
  • София
Момичета, някоя от Вас да шофира и да има шоф. книжка? Как се справяте с това? Карате ли редовно? Аз спонтанно записах шоф. курс.

Общи условия

Активация на акаунт