Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 639
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Добрич
Ползвам

Понякога забива при отварянето и трябва да се изчака,  но в общи линии съм доволна.
Преди него имах инсталирано друго приложение (забравила съм името), имаше същите функции, но губеше връзка с апаратите, затова го подмених.

Можете да пробвате и да видите дали ще открие Вашите апарати и дали ще се свърже с тях.

# 1 816
Ех, пробвах го, но е несъвместимо. А функциите изгледат полезни. Благодаря за информацията . Ще потърся други варианти.

# 1 817
  • Добрич
Съжалявам, че така се е получило при Вас!  Може би трябва да потърсите информация от производителя на апаратите с кои приложения са съвместими.

# 1 818
Здрвейте! Включвам се в темата със запис и въпрос.
С невросензорна загуба на слуха съм и шум в ушите - от 5 години и половина на лявото ухо и от почти 4 и на дясното. Двата проблема прогресират успоредно - с усилване на шума, слухът все повече пада. Загубата е нестандартна - чувам нормално много ниски и много високи честоти, не чувам средни честоти, особено говор. Относно честотите, не просто чувам добре високи честоти, ами и точно те, дори при неголяма сила, много ми влошават шума и съответно гледам да се пазя - на все повече места ми се налага да слагам тапи - в метро/трамвай, например. При последните изследвания май месец бях с 60 dB загуба на лявото ухо и 35 dB загуба на дясното, съответното лявото е за слухов апарат.
Юни тествах апарати Phonak от Ототон, но останах с неприятното усещане, че нарочно ограничават софтуерно възможностите на апаратчетата, за да "приканят" клиента да избере по-висок клас. Освен това заради теста със силните звуци за самонастройване на апаратите, пищенето допълнително се влоши и хем върнах тестовите апарати, хем така се наплаших, че чак сега се навих да търся алтернативи. Засега съм се насочила към ReSound от Берлинер оптик, някой може ли да сподели опит конкретно с тях? Успяват ли добре да настроят апаратите спрямо индивидуалните нужди? Виждам, че другият вариант за апарати ReSound са StarFuture - някой с опит?
И въобще, ако има други с такъв тип загуба на слуха, ще съм благодарна да споделите какъв апарат позлвате.
Благодаря, че ме изчетохте!
Хубав ден!

# 1 819
Момичета , какви апарати ползвате като марка. Бихте ли препоръчали марка , без Phonak.

# 1 820
  • Добрич
Първият ми апарат беше Фонак (бюджетен) - един.
После Отикон ( среден клас) - пак за едното ухо.
Следват 7 г. със Старки ( висок клас) - два апарата.
Сега съм с ReSound (Нексия 9), също два апарата.
Последните ги купих лятото. Първо имах консултации в
Мебос ( Отикон),
Oтотон (Фонак) и
още две фирми.

След тях се насочих към ReSond. Служителката, с която се консултирам  (в СтарфючърАудиоложи) е завършила в чужбина аудиология и мисля, че доста компетентно си върши работата.

# 1 821
Това за кой град се отнася, понеже мисля да сменям апаратите скоро време , и ако не е тайна цената. Моите ги взех за 9к , което си е една кола.

Първият ми апарат беше Фонак (бюджетен) - един.
После Отикон ( среден клас) - пак за едното ухо.
Следват 7 г. със Старки ( висок клас) - два апарата.
Сега съм с ReSound (Нексия 9), също два апарата.
Последните ги купих лятото. Първо имах консултации в
Мебос ( Отикон),
Oтотон (Фонак) и
още две фирми.

След тях се насочих към ReSond. Служителката, с която се консултирам  (в СтарфючърАудиоложи) е завършила в чужбина аудиология и мисля, че доста компетентно си върши работата.

# 1 822
Преди 3 дни бях в ИСУЛ. Прегледа ме д-р Вълчева. Много любезна и много внимателна. Направиха ми аудиометрия -69db двустранна загуба на слух. Сега ще взема направление за ТЕЛК и ще видим дали ще ми признаят инвалидност. Но ИСУЛ е мястото, аз съм доволна.

Този ТЕЛК за апаратчето ли го взимате или за друго?

На мен преди години след преглед ми предложиха да ме пратят на комисия, но аз отказах. Изобщо не знам това предимство ли е или е недостатък и какво ще ми донесе този ТЕЛК?

Добър вечер!
Искам да попитам дали със запазен час Ви направиха изследването, за колко време стават резултатите също

# 1 823
Запазих час за д-р- Вълчева през СуперДок. Тя ме прегледа и ме изпрати за аудиометрия. Тя се плаща на място, 30 лв, защото не се покрива от Здр. каса. Самата аудиометрия не е със запазен час, праща ви доктора и след 15 мин я правите.Резултатите ги получавате на момента.

# 1 824
Здравейте!
Не успях да намеря много информация свързана с моя проблем, за това ще питам тук.
Някой/я дали се е оперирал/а от отосклероза и би ли споделил/а мнението си?
Обмислям от дълго време да се оперирам, но не успявам да намеря достоверна информация и най- вече от първо лице!
Благодаря на отзовалите се!
Весели празници!

# 1 825
Здравейте, на лявото ухо имам загуба на слуха 70db, а на дясното за сега е 20. В момента съм със слухов апарат базов клас - Отикон К50. Искам да купя друг с повече канали и си записах час във Виктория хелп, Пловдив. Разбира се, имам доста въпроси, които ще задам на място. Ще бъда благодарна, ако споделите от опит отговорите на това което ме тормози 😊 Какъв тип батерии препоръчвате? Сега съм със сменяеми и за мен това е предпочитания вариант, но като гледам средния клас апарати всички са с зареждане. Също и за накрайниците - сега съм с отливка, но виждам че има и с друг вид, които са с тънка тръбичка между него и апарата. Кое е по-добре? Можете ли да ме насочите към апарат от който сте доволни до 3000лв?

# 1 826
  • тук-там
Здравейте!
Не успях да намеря много информация свързана с моя проблем, за това ще питам тук.
Някой/я дали се е оперирал/а от отосклероза и би ли споделил/а мнението си?
Обмислям от дълго време да се оперирам, но не успявам да намеря достоверна информация и най- вече от първо лице!
Благодаря на отзовалите се!
Весели празници!

Потърси назад мнения, или виж моите.
Оперирана съм два пъти при Лолов - бях с 40 децибела - глухар отвсякъде. Blush
И двата пъти успешно. Не го мисли, а действай!
Особено ако си над 50 г.

# 1 827
Здравейте! Чудя се, защо почти никъде няма цени на слуховите апарати. Да не говорим, че и моделите трудно се намират. Предлагат на майка ми такова апаратче от Турция за около 1400 лв, но не мога да намеря цената в България, че и в Англия или Германия за съпоставка...

Моделът е този Moмент 110 МRВ2D на Уидекс.... Какво ви е мнението за марката? Пробва на Фонак докато беше при мен, среден клас (1800 лв беше цената) и поради някаква причина се отказа да го вземе. Аз съм против предлагания апарат, най-вече защото, ако се наложи да го донастроят, ще може ли да го направят тук, като е купен от Турция... А и разликата в цената не е толкова голяма, а нашият УНГ каза, че на баба си е взел Фонак. Все пак ми се искаше да разбера каква е цената тук

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 22:44 от Барбалена

# 1 828
  • София
Можете да питате фирма Анка те са официален вносител на Widex апаратите за настройки и цени. Цените им са обявени в сайта им,но въпросния модел го няма.

# 1 829
Благодаря, Анна. Намирам го най-вече в индийски сайтове... Може да е по-стар модел. Ще им се обадя след празниците

Общи условия

Активация на акаунт