Имам стоматологичен проблем

• 150 819
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 405
Можеш, но е хубаво да изчакаш малко, въпреки антибиотика и обезболяващите всичко се случва.

# 406
Можеш, но е хубаво да изчакаш малко, въпреки антибиотика и обезболяващите всичко се случва.

Въпросът е колко мога да изчакам. Пътуването е планирано отдавна и може да се отмени само в краен случай. А с имплантът може да се почака и месец-два. Май ще се откажа да го поставят преди пътуването. Поставян ми е имплант и всичко беше наред предния път. Антибиотик 3 дни, първият ден хирургична доза.От обезболяващи нямах нужда. Никой не разбра, че ми е правено нещо в устата.  Но знам ли този път дали ще е така?!

# 407
Може да почака импланта тогава. За жалост, много непредвидени ситуации възникват след такава не толкова лека интервенция. Застраховай се, успех !

# 408
  • Варна
Привет!
След като ми прелекуваха два зъба,смениха три корони и поставиха един имплант, все по-внимателно дъвча и подбирам какво ям. Инвестирах немалка сума. Стоматологът ми каза:'Човек винаги трябва да внимава какво яде, когато има такива конструкции в устата си." Аз да попитам при вас как стоят нещата? Като старците ли да ям по- меки храна? Ябълка не смея да отхапвам, беля я и я режа. Преди това дори не съм се замисляла дали може нещо да се счупи, сега се страхувам. Обмислям още един имплант. Явно оттук насетне с всичко трябва да се внимава Wink Лек ден!
Не би трябвало да се притесняваме от по-твърда храна. Аз се въздържам от някои храни само, ако в момента имам проблем.
Представих си да съберем на филм и да си сервираме по една попарка(може и бебешко пюренце).  Mr. Green  tooth Рано ни е още!
Намират ми се и сламки, ако пием червено вино.  Mr. Green

Тролче, и аз съм да се върнеш от пътуването и тогава да сложиш импланта! За да ти е спокойно на теб.  Hug
Honey, здравей!  Hug

Моят венец не се е влошил, хем вчера цял ден лежах, защото не ми беше добре, и малко го зарязах.

# 409
Стейси, като те чета и се обнадеждавам. В началото на на лечението на зъбите съм ,а вече ми стана досадно . Не ангажимента, не болката, а това, че трябва да им вадя думите с ченгел. За моя радост има и такива , които смятат за нужно да информират пациента без да се опитват да влиаят на крайното му решение.  Твоето лечение колко време продължи и как си избра лекуващите зъболекари? Наистина е важно за мен да чуя и друго мнение . По препоръка, по интуиция, на принципа проба- грешка? Завиждам ти благородно, че си във Варна! Избор имаш голям.

# 410
  • Варна
Biserka,  може да е досадно и даже отчайващо понякога, но това е положението. Грижим се за здравето и добър външен вид Hug
Съставя се план и се започва зъболечението.
Аз като забравя да питам нещо на място, някой път питам във форума. Иначе не се оплаквам-като питам, ми обясняват стоматолозите.

Скрит текст:
В сегашната клиника ме заведе моя мъж. Той пък попадна там по препоръка на негов приятел. Над 10 години сме там.
А зъболечението ми започна преди над 30 години с училищните зъболекари и понякога в Стоматологията. После започнах да посещавам частни кабинети.
Имам и периоди, по,- дълги от година-две, без да съм ходила на зъболекар

Честита Баба Марта!
Да сме с бели зъби и червени бузи!  Grinning

# 411
Добър ден и Честита Баба Марта на всички! В понеделник ми поставиха арсен на горен ляв зъб. Зъболекарят ме предупреди, че в четвъртък трябва да махне арсена и да отвори зъба. Преди около час ми падна арсена по време на обяд. Не мога да се свържа с доктора. Какво да правя? Да потърся ли друг зъболекар до утре? Възможно ли е да спре да действа лекарството или да започне да ме боли? Моля, за съвет!

# 412
Стейси, вероятно си изключително последователен човек! Толкова дълго време да не се откажеш...шапка ти свалям! bouquet

Честита Баба Марта! Здрави зъбки, бели като гъбки Simple Smile
Паднал ти е арсена само на повърхността според мен. Той нали се слага в каналите , за да умъртви нерва. Тоест, поставен е в дълбочина.

# 413
 Днес една приятелка каза, че стоматоложката й я посъветвала да си махне един мъдрец, тъй като й прави рани/струпване на тъкани в устаната кухина, което можело да доведе до рак на лигавицата. Чела съм го преди време по чуждестранните сайтове и днес си припомних. Най-голямата драма е, че аз имам един такъв мъдрец, с който си прехапвам много често бузата и стават рани, които третирам със сода и мед и мия с вода за уста. Казах на стоматолога си за този проблем миналия път и при следващо посещение ще ми го пилне, но сега се притеснявам, защото от близо 2 години през известен период от време се прехапвам и не знам в едно бъдеще време, дори да се отстрани пероблема дали няма да се появи нещо сериозно.

# 414
  • Варна
Днес една приятелка каза, че стоматоложката й я посъветвала да си махне един мъдрец, тъй като й прави рани/струпване на тъкани в устаната кухина, което можело да доведе до рак на лигавицата. Чела съм го преди време по чуждестранните сайтове и днес си припомних. Най-голямата драма е, че аз имам един такъв мъдрец, с който си прехапвам много често бузата и стават рани, които третирам със сода и мед и мия с вода за уста. Казах на стоматолога си за този проблем миналия път и при следващо посещение ще ми го пилне, но сега се притеснявам, защото от близо 2 години през известен период от време се прехапвам и не знам в едно бъдеще време, дори да се отстрани пероблема дали няма да се появи нещо сериозно.

Теичка, може и да има резон в думите ти.  Rolling Eyes В смисъл, щом лекар го казва. Пък и хич не е шега рака.
От друга страна-толкова много манипулации имам в устата-често се е случвало все нещо да заздравява, рентг. снимки на килограм. Години наред. Нямам рак, засега!  Praynig
От собствения ми опит ми е малко преекспонирано.

# 415
  • в джунглата

Здравейте, предстой ми пролекуване на зъби, заради не добре пълнени корени и счупени инструменти. На единия зъб се вижда и гранулом.  Направо съм в "шах" като човек които прави по  10-12 пломби на година , почти нямам месец в които да не съм ходила на зъболекар, сега умирам от страх .Още не съм намерила зъболекар които да се заеме. При два зъба е счупена "пружинка" с която вадят нерви, а и дано не се окажат повече. С кариес резистентност съм и зъбите са ми като сирене на дупки  Mr. Green ама запълнени. Сигурно за 30г имам около 100пломби .
 Доста четох и темата за грануломите прочетох, но за счупени инструменти не видях някой да споделя.
 Може ли да споделите приблизителна цена на такава процедура, и дали е много страшно и болезнено, че имам 7 омъртвени зъба и ако се наложи да ги пролекувам всичките по-добре да се гръмна  Simple Smile

# 416
  • Варна
Здравей, Дънди!  Hug
Направи си панорамна снимка-на нея ще се загатнат проблеми(примерно грануломи). След това-секторна снимка на проблемен участък. И действай. По важност. Когато ми се струпат проблеми, действам на принципа: първо най-важния проблем. После-ако засяга видими зъби. И т. н.
Успех!  Hug
Живее се и с много проблемни зъби!  Grinning
Скрит текст:
За тези, с много стоматологични проблеми-винаги се отделят пари за фонд "зъби", дори и в момента да нямаме нужда. Защото нуждата все ще дойде.  Simple Smile

# 417
Счупени инструменти...в шок съм! Как може да има такива зъболекари!!! #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Дънди, гледай да намериш добър зъболекар,който да си разбира от работата и всичко ще се оправи.

# 418
  • Варна
Счупени инструменти...в шок съм! Как може да има такива зъболекари!!! #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Дънди, гледай да намериш добър зъболекар,който да си разбира от работата и всичко ще се оправи.
Един случай имам в живота си, със счупен инструмент при лечението. Кучешки зъб. Тъкмо започнах лечение. И както беше крехък зъба-изкъртих го, след концерт на Милена, преди много години. Аз се блъснах и зъбът изчезна до венец.
Извадих го(и за гранулом ми приказваха някога) и сложих първият ми мост като тинейджър. Мостът беше 1+1 и ми служи няколко години. Simple Smile

# 419
Колко трябва да си некадърен,че да счупиш инструмент в нечий зъб?! #Crazy newsm78 #2gunfire
Дано не ми се случи,че все на каквито зъболекари попадаммм...

Общи условия

Активация на акаунт