Имам стоматологичен проблем

• 150 820
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 435
От неправилно запълнен зъб, не само че парче може да се отчупи, ами и да се спука зъба. Грешката е на зъболекаря. Аз вече търся поне три мнения от зъболекари и тогава тръгвам да лекувам. Така се подведох и си извадих зъб, който можеше да бъде излекуван.  По- добре да си платиш преглед с консултация на няколко места преди да се вади зъб. И още нещо- кореново лечение правете само при зъболекар с апекслокатор и другата модерна техника подходяща за кореново лечение. Апекслокатора дава нагледна картина на един Монитор до къде са каналите и така вероятността от неуспешно лечение е минимална.

# 436
Ей...поне за 1 прост кариес си мисля,че няма какво толкова да объркат. Ама явно и там тр.да се внимава ooooh!

# 437
Да, с един обикновен кариес нищо и никакъв такъв проблем си докарах от некачествена пломба, че след време се наложи да лекувам пулпит. Тази и него не са го излекували. Сега наново...

# 438
  • Варна
Венецът ми мина абсолютно! Simple Smile
Една от причините за постоянното ми присъствие в клиника беше точно това непрекъснато отчупване на зъб,пломба.Все още ако нещо ми изхрущи в устата, проверявам зъб по зъб.
Напоследък нямам такива терзания-явно си слагат пломбите качествено.

# 439
Хей, Стейси! Зарадва ме с  тази добра новина! Hug изборът на зъболекар явно е правилен Mr. Green  да няма повече такива проблеми, а като посещаваш зъболекар да  е само за профилактика:)

# 440
Стейси, а от това постоянно възпаление на венеца на това място не ти ли се стопява костта? Проверявала ли си как е положението в това отношение?

Да те помоля за името на гела, който спомена Praynig

# 441
  • Варна
Точно това място ми се възпалява за първи път. Според мен костта там трябва да е ок.
Но съседното място, там където ми е импланта-там със сигурност имах загуба на костно вещество. Предполагам заради честото възпаление на джоб, инфекции. Преди да ми поставят импланта, ми сложиха костозаместител.

Гелът се казва елугел. Добра работа ми върши. Simple Smile

# 442
Благодаря за гелчето, ще си го взема bouquet

Да ми дадеш малко подробности за костозаместващата операция, може ли Praynig Как протича...такива неща.

Една позната във Варна казали на мъжа й, че това костно вещество нямало как да се свърже с истинската кост, та било безпредметно Rolling Eyes Но аз навсякъде чета, че такива микрооперации се извършват newsm78

ПС...и на мен ми се яви проблем на горен преден зъб. По същият начин ми се наду венеца в основата на зъба, от задна страна...кофти. Ще пробвам с гелчето и елудрил да туширам...

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 15:06 от teta75

# 443
  • Варна
Костозаместител ми сложиха едновременно с импланта, та не знам как точно протича самото костозаместване. Бях легнала и само хвърлях по някой поглед. Simple Smile Април месец имам час за почистване и може да питам.
Възпаленията на венците се повлияват много добре при мен с по-често почистване на зъбния камък.

# 444
Пак ще те питам нещо Mr. Green

Това почистване при пародонтолога с какво се различава от почистването при общ стоматолог?
По-прецизно ли го правят, по-продължително време на зъб ли отделят или? Също ако е удобно да споделиш, може и на лични, колко процедури включва то?

На мен ми обясниха че е около седем посещения, като се отделя около час за 5-6 зъба, нещо такова. Интересува ме и прилагат ли лазер?

# 445
  • Варна
Точно, че го правят по-прецизно. Слиза се по-надълбоко. Освен с лазер, може и ръчно да обработят някой джоб. Факт е, че зъбен камък почиствам всяка година, но в клиниката при пародонтолога резултатът е по-добър.Simple Smile

# 446
Стейси Грей, в София ли е клиниката, в която ходиш? Може ли да кажеш/препоръчаш пародонтолог в София?
И да Ви попитам есента ми вадиха мъдрец и от тогава усещам и чувам прищракване на ставата от противоположната страна. Към какъв специялист твябва да се насоча според Вас.
Лошото е, че нямам посточнен зъболекар, а само разочарования от няколкото последни, работили в устата ми  Sad.

# 447
  • England
На мен ми се отчупи скоро парче от кътника, но той си беше с кариес, който не съм правила-така че, нормално като е кух, да ми се счупи.
Но при теб, след като е запълнен, пак да се чупи - това ронливи зъби ли се води, пита ли стоматолога защо така се получава. ?? Не е нормално според мен зъб, който е работен скоро, сложена му е пломба, да се чупи Rolling Eyes

И колко време изчакваш, като се счупи, преди да отидеш? Не трябва да губиш време според мен...
Ако се е счупил вечерта звъня на другия ден или макс +1 ден по - късно. Явно са ронливи или и аз не знам... Адски голям проблем са ми а не искам и да си мисля живот и здраве забременея ли тогава какво ще правя...

# 448
За мен лично това са калпави пломби. Или калпав зъболекар. Или и двете. Дори да се касае за ронливи зъби, добрият специалист за мен би следвало да определи проблема какъв е и да предложи лечение и план за действие.  Peace

За съжаление, малко са стоматолозите, които обръщат внимание на цялата картинка в устата на пациента. Лекуват на парче.

# 449
  • Варна
Стейси Грей, в София ли е клиниката, в която ходиш? Може ли да кажеш/препоръчаш пародонтолог в София?
И да Ви попитам есента ми вадиха мъдрец и от тогава усещам и чувам прищракване на ставата от противоположната страна. Към какъв специялист твябва да се насоча според Вас.
Лошото е, че нямам посточнен зъбол боли.екар, а само разочарования от няколкото последни, работили в устата ми  Sad.
Мога да препоръчам пародонтолог от Варна. От там съм.
За челюстта-лицево челюстен специалист мисля ти трябва.  Hug
Аз като ученичка имах подобен проблем. Вратата на автобус от старите(дето се отваряха с трясък навън), ме уцели в брадичката. Няколко години имах неудобство- примерно отивам на зъболекар и мога да си отворя устата до малко "о".Иначе боли. Трябваше да прещрака  и чак тогава зяпвах спокойно. Но така и не отидох на специалист, а проблема отшумя за няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт