Имам стоматологичен проблем

• 150 847
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 585
имами такива зъболекари, които разчитайки на това, че пациентите не могат да разчитат снимки, си провеждат ненужно ре- кореново лечение. Искай дигитална секторна снимка, за да може да при нужда да я качиш в нета и да поискаш и друго мнение. Моите снимки са само на плакати и е много трудно да ги сканирам с добро качество, за да потърся и друго мнение.

# 586
имами такива зъболекари, които разчитайки на това, че пациентите не могат да разчитат снимки, си провеждат ненужно ре- кореново лечение. Искай дигитална секторна снимка, за да може да при нужда да я качиш в нета и да поискаш и друго мнение. Моите снимки са само на плакати и е много трудно да ги сканирам с добро качество, за да потърся и друго мнение.
Така си е. Много е важно на какъв зъболекар ще попадне човек, дано е съвестен, не като вече стария ми зъболекар.

# 587
Дано. Всички се молим да попаднем на съвестни...

# 588
Аз пък вчера разбрах, че имало  професия ,,дентален хигиенист и терапия" ( не в Бг).

https://www.shawlandsdentalcare.co.uk/team/

# 589
Тета, как си? Как мина при парадонтолога?

# 590
  • Варна
Дано всичко е наред и Тета се включи!
Бисе, и ти май имаше посещение днес на зъболекар!Какво стана?
Аз за повдигането на зъбите-с фотополимер ми предлагат. И преди са ми предлагали, но отказах. И този път клоня към отказване, но ще видим-има време до есента.

# 591
Стейси, бях на зъболекар днес, да...Трети зъболекар, трето различно мнение.Моля, някой да ми даде пушка са се гръмна!
Ако ще правят корекция с фотополимер, то бъде подготвена , че във времето той променя цвета си  , дори да е висок клас. С всяко следващо сваляне на стария полимер , се отнема и от зъба. Направих тази грешки преди години и сега горчиво се разкайвам за това си решение. Веднъж започне ли се, ще си постоянно при зъболекарите за корекции .няма връщане. помисли добре.

# 592
  • Варна
Точно за това и на мен не ми се иска-агресивно ми идва на мен. А ако трябва да ми пипнат и последния непипнат засега воин, заради естетика, направо ще се гръмна.
Бисе, да си отворим стрелбище и да се гърмим на воля. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Неприятно е това с различните мнения-да се чуди човек кой е най-прав.

# 593
Привет народе Laughing Добре мина,във вторник пак.
Не сме стигнали още до дълбокото подвенечно чистене на зэбен камък. Как ли ще е там Confused
Пломбата на до джоба имала остър ръб и недобър контакт със съседният. Също и новата на счупения кътник долу. И та не била добре направена. Що тъй не могат да правят пломби като хората newsm78
Ама долната е дэлбока и ми е страх,ако я ревизирит,да не стигнат дж нерва. Дали не може отгоре да я шкурнат и дооправят Thinking
Бисе  кво стана? Кво каза третия?

# 594
Браво, Тета! Направила си първата стъпка, това е важно! И то при подходящия доктор. Може да ти я полира отгоре , разбира се. МОже да отнеме от нея и после да полира. А според него защо не е добре направена, кое не е както трябва? Как се аргументира?

Този път посетих млад нахъсан зъболекар, който ми отдели 1 час да разгледа снимките, да прегледа венците и беше така добър да ми обясни всичко. Каза, че този корен въобще не е трябвало да бъде презапълван , защото според него няма как да остане под мост. Огледа, опипа с инструмент и констатира , че така е направено пънчето с фибро щифта, че навлиза много във венеца . От там идва и болката, освен от материала, който е излязъл извън апекса име навлязъл в костта.
Обърна внимание, че имам венченцо джоб, предложи в следващо посещение да кюртира. А за неадекватно прелекуваните канали на двата зъба,обявни , че по- добре на този етап да не се пипат, ако няма болка.

Стейси, навита съм за стрелбище, обаче се опасявам да не ни изпадат зъбите от гърмежите Laughing Laughing

# 595
Тъй обичам аз...доктора да гледа,да отговаря,да обяснява...а не както викаш направо на конвейра.
Пломбата при мен няма добър контакт със съседния зъб. И двата са кътници. Явно трябва коронките да се допират една в друга. Иначе като има луфт и се пъха храна,к.наранява веница. Така си го обяснявам аз. Имала и остър ръб,който само той се допира ...а май трябва да има по плътен контакт. Такива ми ти работи...
А ти освен да ибереш лекаря,на кой обясненията най ти вдъхват доверие. Който ти звучи най-логично и достоверно Thinking

# 596
  • в джунглата
 Здравейте искам да попитам дали случаино знаете , лекарството което се слага за размекване на кореновия пълнеж, кога най- рано започва да деиства. Защото зъболекарите обикновенно дават час за след седмица, но аз ще пътувам, а после пък зъболекаря излиза в отпуск и няма да го има 20дена  и затова искам да е по-рано, едва след 3 дни. Все си мисля че и тогава ще се е размекнало, а даването на час за след седмица или 10 дни е просто протакване на лечението, а от там и високите ендодонтски цени. С една дума искам да прибързам нещата със слагането на истинско лекарство в корена, защото после нещата се проточват много с тези зъболекарски "липси". От друга страна пък  като отида по-рано,  само да бърникат и да ми вземат трицифрена сума и пак да не се е размекнало не си струва  newsm78  
 Големи проблеми с тези зъби идвам и аз на стрелбището............

# 597
На този етап, на никой от посетените не бих се доверила, а ми предстои да слагам мостове и дилемата е голяма. Ще търся още мнения. За мостовете ще търся ортопед , а не стоматолог поливалента стоматология. Повечето зъболекари се наемат да правят всичко, ама дали могат, дали ще се справят, не ги интересува.

И друго ми прави впечетление. Младите зъболекари са склонни да се вадят зъби и да се заместват с импланти, но понеже нямат опит във времето, не си дават сметка, че организма може да отхвърли импланта и после какво правим...Ще се научат, имат време. Ама аз нямам , защото ми трябват нови зъбки.. Laughing

Дънди,  на мен ми извършиха прелекуване на коренови канали и 3-4 дни стоях с лекарството , но после се оказа, че каналите въобще не са прободени и запълнени както трябва. Търси ендодонт за лечение на канали, не се занимавай с общо стоматолози изобщо за такова лечение. От горчив опит го казвам. Бързата работа със зъбите, без проследяване с рентгенова снимка може да ри докара по- големи проблеми.

# 598
За да сме сигурни, че нямаме пролеми от ендодонтско, пародонтологично и т.н. естество, трябва да обиколим всички специалисти поотделно. За наша, разбира се, сметка. Оказво се, че редовните посещения при ЕДИН стоматолог не върши работа. До този извод стигам аз.

Та за стрелбището - бих сложила отсреща тези масови, общи стоматолози терапевти, които не само, че не са учили като хората навремето, но и не си правят труда поне да пренасочат клиента/пациен към нужният специалист.

Не мога да разбера, след като даден лекар не разбира и не се занимава с пародонтология да речем, как е възможно дори да не разпознае заболяването #Crazy Crazy Срамота, срамота и резил.

Оказва се, че пациента трябва да чете и да стане половин стоматолог, за да знае към какъв специалист да се насочи....абе кво да ви кажа, отчаяна съм направо, омерзена е точната дума Sick

# 599
Тета, то май не само за зъболекарите е така. Ако ти самия не си информиран и разчиташ на,, професионалисти,, - обречен си.
Младите зъболекари пък обръщат внимание на всичко, вероятно защото сравнително скоро са завършили, четат и се информират.чпринтях минуса е, че няма толкова опит зад гърба си, за да се поучат от грешки и да видят във времето как се отразява лечението на Пациентите.

Тета, а парадонтолога при който ходиш сега, спомена ли ти нещо за лазарно лечение на венци и джобове? Моя позната тук в Плевен проведе лечение с няколко процедура и каза, че има осезаемо подобрение. Дали е ефекта плацебо или наистина има подобрение се чудя аз.

Общи условия

Активация на акаунт