Имам стоматологичен проблем

• 151 188
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
А пък аз като се замогна, ще си купя клиника само за мен,с всякакви специалисти. Подвижна, че и лятото да спя спокойно, в малкото градче.
Оо,Лила! Става!

# 631
Здравейте,да се включа и аз с моите си вечни проблеми... Та въпроса е за един кътник,с който си изстрадах доста. Попаднах на най-нескопосания зъболекар, който при гангрена, не направи ренгенова снимка,а направо сложи пломба. Последва жестока инфекция с подуване и отваряне на зъба.Отново без снимка уж чисти и запълва каналите и пак пломба. Скоро след това-същия резултат-подуване, болки, дренажи. Разпроби за втори път зъба  и каза, че е за вадене, нямало спасение, но така и не се реши да го извади, все си намираше нещо, заради което сега не можело. И така забременях и забравих за зъба, оставих го така отворен.
Но скоро започна да прави проблеми и отидох уж вече за вадене, разбира се при друг зъболекар, ново 20-зъбът е близо до синуса и не се наема да го извади. Добре. Наревах се едно хубаво и отидох на друг зъболекар, такъв,който ми беше препоръчан тук. Човека направи снимка, работи скъпо, но с най-нова техника. И ми каза, че проблема идва от това, че са работени само 2 от общо 3 канала и в единия има инфекция. Предлага прелечение, каза, че мисли, че може  да се спаси зъба, но разбира се, не гарантира на 100 процента. Остави ме да реша дали да го вади или да го лекува, но спомена за цена 120 лв,с изграждането-300лв,доста за моя джоб.. .
Посъветвайте ме как да постъпя, много изстрадах от този зъб, доста и пари пръснах по него. Отворен стои от около 4 години, има ли изобщо смисъл да се опитва да го спаси или няма шанс. Бях чела, че колкото повече време  стои отворен, толкова по-неспасяем е...

# 632
Това 6 или 7 горен зъб ли е? 6тите са близо до синусите.
Аз бих се опитала да го спася. Ако го извадиш,трябва да сложиш имплант или мост и ще платиш повече от 300.
Аз съм на принципа до последно да се боря за всеки зъб. Стоматолозите също...доколкото съм чела,следват този принцип.

# 633
Шести зъб е,но този зъболекар, последния ме увери,че нямало да пробие синуса при евентуално вадене. Не знам вече на кого да вярвам...

# 634
Виждам че клониш към вадене...
А мисли ли какво ще сложиш после на дупката? Ваденето е лесна работа...да кажем извадиш го без усложнения. После какво?

# 635
  • Варна
И аз преди няколко години бях пред дилема-да го извадя ли шестия зъб или да го лекуват. Големи проблеми ми правеше с един джоб, а и имах гранулом там. Изнервих се и реших да го извадя и да се свършва. Сега не знам дали бих го извадила, но тогава имах страхотна инфекция и не издържах.
Обаче, не го вадих в клиниката, която посещавам, а директно отидох при имплантолог. Той го извади възможно най-щадящо за тъканите. И предварително бях решила, че ще слагам имплант.
Не се учудвай на цената на кореново лечение. Ако ще ти обработват само един корен, цената не е висока.

# 636
Чери и моя съвет е да се опиташ да излекуваш зъба, вади само в краен случей.Така или иначе почнеш ли да правиш зъби се харчат доста пари...няма как. Лошото е, че няма гаранция на 100% , че всичко ще бъде ок.

# 637
Моят спукан също е 6-ти горен. Как така не може да се извади ако е близо до синуса ?  Не се ли прави синус лифт тогава, или как се казваше тази операция с платното ?

# 638
Много неща научавам от тук. Синус лифт не бях чувала. Ще го имам предвид,че 6 горен при мен е с дълбок костен джоб.
Теичка bouquet

А според някои от интернет не можело нищо свястно да се научи..ще има да вземат...

# 639
Синус лифта се прави всъщност за да се сложи костно вещество за поставяне на имплант. На мен ми стана интересно защо е трудно някой да се наеме да извади зъб близо до синус.

# 640
Щот не всеки му разбира и не всеки го може....според мен.
Моят как си призна,че от ортодонтски и от пародонторогични неща не разбирал и не искал и да разбира Rolling Eyes

Абе по-добре да си каже,че не може,отколкото да направи поразии Crazy
Има случаи на засегнат нерв долу при вадене и упойка и жената така с години не може да се оправи...в друга тема писа. То да те е страх да седнеш на стола..

# 641
Днес бях на зъболекар понеже преди седмица ми падна пломбата на 6ти зъб и какво се оказа, че имам грануломи...пак ще изживявам някакъв ужас, този път съм при друг зъболекар и дано успее, а не да се налага операция да правя. Отгоре на това имам много зъбен камък и ми каза, че първо трябва да се изчисти. Мислех там да слагам коронка и ми каза, че може само метал, защото нямало място и такива неща...Исках просто да ви се оплача. Ще почваме с лечението след празниците и сега стоя с някакво лекарство от миналата седмица, дали е проблем?

# 642
Забравх да отбележя, че грануломите ги видяха на снимка от ноември 2016г. До тогава двама стоматолози са видели тази снимка, защо по дяволите никой не каза, че имам грануломи, за да взема по- бързо мерки? Cry

# 643
  • Варна
Тринити, дано се наредят нещата бързо при теб! Дано този път не се стига до операция!
По принцип откриването на гранулом на профилактична снимка не е спешно състояние. Грануломът може с години да спи. Лошото е като избухне. Кога-не се знае. Но открие ли се такъв, дори да няма симптоми, е добре по-скоро да се започне лечение. Грануломите вредят като цяло на организма.
Утре ще ми махат нервите на другия зъб под моста. 3 канала. Пак проводна упойка. Абе стиснете палец!
На моя мъж му направиха вчера миниатюрен кариес на мъдрец и го попитали за упойка. "Ами жена ви все настоява и много се притеснява". Да де, отказал упойка, ама за такова нещо като нищо и аз ще откажа упойка. Simple Smile Снимали му зъбът без нерви и открили сянка на единия корен. Но не му се занимава сега. По-натам.

# 644
Благодаря, Стейси, успех и на теб, ще стискам палци! Аз почвам с лечението във вторник, първо ще ми махнат зъбния камък, това ще струва 60лв., можело да се наложи и повторно почистване,което ще струва още 20лв. Как ви се струва цената?

Общи условия

Активация на акаунт