Имам стоматологичен проблем

• 151 133
  • 1 629
  •   2
Отговори
# 765
Ясно.... попитах, защото четох, че комбинацията от двете дава най-добри резултати. Ръчно и с ултразвук. При ръчното се премахвал камък, там където с ултразвука не можело-нещо такова.

Аз нали мижах двата пъти, и не мога да определя ръчно дали ме човъркаха-затова се интересувам.
В понеделник пак ще разпитвам...

# 766
Минах и аз, 1 час на стола, но пък не боля. Добре са си извадили нервите навремето явно.
Чистене на 3 канала по 25 лв. ми излезе 75лв за целия зъб. Как е цената според вас?
Ако имам болки или подуване трябва да се обадя и да отида за някакво лекарство, ако ли не в понеделник ще ми запълват каналите. Дано няма усложнения.
И ново 5, на старата снимка се видя карес под пломбата...вече станаха много... Cry

# 767
  • Варна
Цената само за днес ли е?
По-добре да знаем къде има кариес, отколкото после да се ядосваме!  Hug
Предупреждават за евентуален проблем при лекуване на каналите, заради лекарствата, които използват.
Понякога може да се появи болка и да се наложи промивка.

# 768
  • в джунглата
Минах и аз, 1 час на стола, но пък не боля. Добре са си извадили нервите навремето явно.
Чистене на 3 канала по 25 лв. ми излезе 75лв за целия зъб. Как е цената според вас?
Ако имам болки или подуване трябва да се обадя и да отида за някакво лекарство, ако ли не в понеделник ще ми запълват каналите. Дано няма усложнения.
И ново 5, на старата снимка се видя карес под пломбата...вече станаха много... Cry

Тинити благородно ти завиждам, какви са тези нормални цени, къде го намери този зъболекар  Grinning?
 За многокоренов /6ти/ на мен ми взимат десеторно повече. Направо съм бясна, как може ендодонтите да взимат толкова пари, за какви се мислят  #2gunfire Зъба на който лекувам гранулом, ще ми излезе над 1000лв /това са много пари за мен/.
 Не го проумявам ровичкат 1 час и взимат по 200,300 лв  за това. Какво от това че имат техника, защо да я избиват от един пациент.  Определено си мисля че цените са адски надути.
 Сега ще се появи някой зъболекар и ще ми каже -"ами ако искате! В противен случай отидете другаде!"
Ами ако няма друг ендодонт наблизо, а и нали искаме да направим всичко за да си запазим зъбите!

Тинити успех със зъболечението Peace

# 769
  • Варна
Ее, 1000 лв ми се струва много. Аз кандисвам за 100 лв на канал, + пломба с външен вид на натурален зъб. Около 500 лв.
Ядосвам се, че не се сетих да питам имплантолога за прогноза за евентуален бъдещ имплант. На липсващия шести под моста, който ще сменям. След седмица ще питам, като отида пак. Нали имам няколко месеца да помисля! Simple Smile

# 770
Цената само за днес ли е?
По-добре да знаем къде има кариес, отколкото после да се ядосваме!  Hug
Предупреждават за евентуален проблем при лекуване на каналите, заради лекарствата, които използват.
Понякога може да се появи болка и да се наложи промивка.
Само за днес е. Да, хубаво е, че ми забеляза този кариес. Каза, че ще е следващия зъб, че бил близо до нервите...не искам да ми пипат нервите, имам лоши спомени.
Да излекуваме първо този с гранилома.
Казвате, че е евтино, но това е само за едно посещение, не знам по-нататък какви пари ще ми взима.
При друг зъболекар предния път ми излезе към 600лв лечението. Но там ходих всяка седмица и ми сменяха лекарство, а сега е различно. Не знаам и аз, всеки различно процедира май.

# 771
Откакто извадиха зъба на ММ , червейчето отвътре ме човърка и не ми дава мира. Насочих го към този зъболекар , защото работи пломби перфектно и не очаквах , че зъба е за вадене. Сега чудя  , дали наистина е такъв професионалист, след като два часа се е борил със зъба . Защо се е наел да вади зъб без да е хирург, а не го е препратил към такъв... Обикновено се прави на контролен преглед след 2-3 дни, за да се види как зараства раната- в нашия случай му е записал час след една седмица, за да почисти зъбен камък. яд ме е на мен и на ММ, че след като е разбрал, че е за вадене не си е тръгнал и да потърси хирург.
Още е с болки , няма голям отток , но усеща болка в костта. Дано всичко да е извадено и да не е останало парче от зъба... Уж е проверил и е казал, че всичко е извадено, но явно много е травмирана тъканта.. Чувствам е виновна , че го пратих там и , че не отидох с него. Нямаше да се стигне до вадене на зъб при зъболекар ,който не е хирург и щях да му спестя тези главоболия...
Иде ми да се гръмна...

# 772
Откакто извадиха зъба на ММ , червейчето отвътре ме човърка и не ми дава мира. Насочих го към този зъболекар , защото работи пломби перфектно и не очаквах , че зъба е за вадене. Сега чудя  , дали наистина е такъв професионалист, след като два часа се е борил със зъба . Защо се е наел да вади зъб без да е хирург, а не го е препратил към такъв... Обикновено се прави на контролен преглед след 2-3 дни, за да се види как зараства раната- в нашия случай му е записал час след една седмица, за да почисти зъбен камък. яд ме е на мен и на ММ, че след като е разбрал, че е за вадене не си е тръгнал и да потърси хирург.
Още е с болки , няма голям отток , но усеща болка в костта. Дано всичко да е извадено и да не е останало парче от зъба... Уж е проверил и е казал, че всичко е извадено, но явно много е травмирана тъканта.. Чувствам е виновна , че го пратих там и , че не отидох с него. Нямаше да се стигне до вадене на зъб при зъболекар ,който не е хирург и щях да му спестя тези главоболия...
Иде ми да се гръмна...

Спокойно, не се чувствай виновна. Така е трябвало да стане.  Hug Да мине още време и ще му заздравее. Много зъболекари вадят зъби без да са хирурзи, в това няма лошо, ако знае как се прави и го прави добре. Може пък този зъболекар да е добър, щом се е наел да го вади. А за болки и отток няма как, винаги ги има, все пак е рана и ръчкане. Бързо възстановяване на мъжа ти, дано всичко е наред! bouquet

Да ви кажа сега мен какво ме тревожи.
Както знаете вчера бях за лечение на канали и след това ми затвориха зъба с временна пломба, която да издържи до понеделник. След като ми сложи пломбата се размириса силно на лекарство (нормално, знаете как е след зъболекар и как мирише). Това добре, нормално е след зъболекар да миришеш на лекарство, НО тази сутрин чак се събудих от силната миризма на лекарството. Не трябваше ли до днес вече да изчезне тази миризма, а не да се засили???
Не ми се е случвало до сега. По принципм мирише 1-2 часа, не 1-2 дена... На какво се дължи според вас?  newsm78

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 10:56 от тинити

# 773
  • в джунглата
 Не ми се е случвало толкова много да мирише. Я, виж временната пломба цяла ли е? Да не би да си въобразяваш че мирише?

# 774
Не се притеснявай. Сложили са  вероятно Йодоформ в каналите и от него е миризмата.  Много е силна и неприятна.  И при мен така се получи.ч3 дни си стоях с него и не намаля ,,аромата,,  . Неприятно е , защото се променя и вкуса .  За друг зъб използваха Калципаст и нямаше толкова остра миризма.  

# 775
Не ми се е случвало толкова много да мирише. Я, виж временната пломба цяла ли е? Да не би да си въобразяваш че мирише?
Дънди, не е мръднала пломбата, цяла си е. Не си въобразявам, наистина е МНОГО силна, гадна миризма.  Crazy Crazy Crazy

Бисе, мерси за успокоението!  Hug Просто не ми се е случвало до сега. И аз си мислех, че може да е от лекарството отдолу, ама такава остра миризма не мислех, че може да се усеща. Не съм и питала какво лекарство ми сложи в каналите.  Thinking

# 776
От лекарството е, няма страшно! Hug  Йодоформа е покъртителен . И на мен не ми бяха слагали от него до този момент , но зъбарката ме предупреди , че ще е силна миризмата от него.

# 777
От лекарството е, няма страшно! Hug  Йодоформа е покъртителен . И на мен не ми бяха слагали от него до този момент , но зъбарката ме предупреди , че ще е силна миризмата от него.
Мен не ме предупреди. Crossing Arms Значи да разбирам, че ще съм с тази силна и гадна миризма до понеделик. Ще отблъсквам и гаджока си. Laughing Mr. Green

# 778
Да, после ще го махне и щ изчезн миризмата. Аз даже не смеех да си отварям устата  пред хората , да не се гътнат Laughing

# 779
Да, после ще го махне и щ изчезн миризмата. Аз даже не смеех да си отварям устата  пред хората , да не се гътнат Laughing
Направо така ще стане, тези дни няма да разговарям с никого, то на мен ми прилошава, а не знам за хората околко мен. Sick Sick Sick Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт