С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 152
  • 866
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Ма ко - убийцата на свекърви  Mr. Green

# 61
# 62
  • при късмета
Не се отнася само за свекървата miss july  Mr. Green
Ще приема подобно нещо именно като посегателство над детето и то от всеки.

Пример с алергичната реакция е много показателен за това, че опита, биенето в гърдите на бабите (не само свекървата) с реплики "и аз деца съм гледала" и твърдото им убеждение, че всичко знаят и все са прави, пет пари не струва. А те дори уважение изискват за това, че съветват и се сърдят като не стане на тяхната

# 63
Много ми е любопитно, ако ти дадеш на детето си нещо, от което то се обрине, ще се самоудушиш ли?
Не ми отговаряй, размишлявам си само.  Laughing

# 64
  • Бургас
Много ми е любопитно, ако ти дадеш на детето си нещо, от което то се обрине, ще се самоудушиш ли?

Е, ти пък. Свекървата за какво е. Да помага на младото семейство  Laughing Сигурна съм, че в случая с удоволствие ще се отзове  Joy

# 65
  • при късмета
Може и да не вярваш, но за храненето на детето съм слушала само и единствено педиатърката и абсолютно никой друг. Всички алергени е опитал след  навършени 2 години и 6 месеца, включително алергенните плодове.

Изтървахме свекъра веднъж, детето беше на 2 години и няколко дни, аз отидох до тоалетната, а мъжа ми оправяше нещо, което свекъра беше наврял в ръцете му и той му дал бисквита с шоколадова глазура. Една хапка само отхапал докато мъжа ми реагира и му каже да не му дава. Обрина се много леко, докторката каза с какво да мажем и да не даваме шоколад най-малко 3 месеца, по-добре 6 и повече.
Е, на свекъра му се размина, че бяхме до докторката 2 часа след случката и нямаше как да се върнем  Mr. Green
И майка ми не разбираше защо не му давам това или онова, дори след обяснения,  но не смееше да му даде. И свекърва да имах и нея щях да насмитам като майка ми, особено що се отнася до детето. И нали все пак съм и снаха, етървата(така ли се казваше на сестрата на мъжа ми?) е по-зле от свекърва. Ръси точно свекървенски въпроси, а като някой който няма дете ми дава акъл как да гледам моето, много се дразня

# 66
  • София
Аз по принцип не съм педант по отношение на храните, но специално за шоколада наистина исках да яде след 2рата годинка. Той е доста здраво дете, ние с мъжа ми нямаме никакви алергии, но не е гаранция, че и при него ще е така (както е видно от случая). Просто за някои неща, колкото и да ни се иска да му дадем си има определен период, след който е безопасно за самия него да яде. Такива нейни си подмятания за кисело мляко и подобни се опитвам да си ги пропускам покрай ушите и да не се дразня, но такива своеволия няма да търпя, особено за сметка на детето си. Или съвети от преди 30 години как се гледат деца... И когато се оспорва мое мнение защо нещо не може просто казвам да попрочете малко, да си обнови знанията и тогава да коментира. Няма как условията да не се променят за 30 години, но ако наистина искаш да си "Супер Бабата" или ще се съобразяваш или когато спориш за нещо поне ще се опиташ да се информираш и тогава да даваш мнение. Защо майка ми не си позволява такива своеволия, а спокойно слуша какво може и не може (а със сигурност и се иска да каже и тя нещо). Дори и тя да беше, поне нея мога да си я нахокам спокойно и ще знам, че ще е за пръв и последен път, ноооо със свекървата... Когато на етърва ми и спря кърмата започна да и натяква да дава на малката (беше на 2 месеца) пак прословутото кисело мляко... Обясняваме, че за тази цел си има АМ - не, това били химии, киселото мляко било мноооого по - добре, тя давала на децата си от 3 месечни. Аз тогава не се сдържах и и казах, че като толкова им е давала кисело мляко сега и мъжа ми и брат му са с гастрити и какво ли още не... Няма значение, аз знам за себе си вече, че не мога да се доверявам на нея за детето си, надявам се с годините да се променят нещата.

# 67
  • София
Аз тогава не се сдържах и и казах, че като толкова им е давала кисело мляко сега и мъжа ми и брат му са с гастрити и какво ли още не... Няма значение, аз знам за себе си вече, че не мога да се доверявам на нея за детето си, надявам се с годините да се променят нещата.

Мъжът ти и брат му не са с гастрити от киселото мляко (едновремешното кисело мляко не беше като сегашното - пълно с консерванти и нишесте, а се разваляше за един ден, ако не се изядеше) на свекърва ти, а от полуфабрикатите и доставените (поръчани) храни със съмнително качество, с които жените им ги тъпчат, вместо да им сготвят прясно домашно ядене с качествени продукти. Wink Лично мнение между другото, базирано на личен опит. Когато се запознахме, мъжът ми (ерген от години) пиеше хапчета за стомах с шепи. Откакто започнах да му готвя домашна храна (държа на качеството - вкусово и на продукти), вече повече от 10 години лекарство не е взимал. Hug Ся гледам, синът ми го засили стомаха. Знам защо, но си мълча (вие бихте ли си мълчали, ако сте свекърви newsm78), щото не ми е работа да се меся в чужди семейства. Всеки да си знае домът и семейството. Grinning Peace

П.С. Обяснете на свекървите си, че вече няма от едновремешното кисело мляко - натурално, истинско био, а не само по етикет "био". Има Данон и производни и те са блъскани с всякакви боклуци. Така ще разберат защо им казвате да не дават на децата ви.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 23:49 от Popule

# 68
  • София
Запис.   bouquet
Преди когато не живеехме в собствена къща-не живеехме и заедно, но тя переше в нас най се дразнех като дойде да си пуска пералня и пусне моето бельо с тяхното  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #Cussing out #Cussing out
Sick  Sick Sick

# 69
Гледам за свекърви си говорите Crazy Моята я ПОМОЛИХМЕ да дойде за 3 месеца докато аз съм на езиков курс а детето нямаше място в детска градина..... никога повече!!!! И тя си го знае де  Mr. Green
Такова мрънкало НЯМА!!! Отделно, че ми правеше забележки за разговорите ми с детето, моето собствено дете Crazy Не могла да забърка една манджа щото не си била у дома Shocked Абе хиляди пъти съжалих, че я помолих за помощ.... Следобед, когато аз трябваше да уча, тя не можеше да гледа детето.... Е аз за какво я "поканих"- да чете глупави книги от сорта "Подсъзнанието може всичко" ????
Не ми е приятна и никога няма да ми е! Казвам й го в прав текст без притеснения! Лятото се виждаме защото, делим обща вила и е наложително."Добър ден" е достатъчна реплика за целия ден... Тя е човек който е свикнал да командва всичко и всички, ама дали пък й се получи с мен Wink Споделяла с майка ми, че агитирала сина й да се разведе с мен Crazy ама той не искал Joy Joy Ми не е наред жената...

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 23:45 от Lisbeth Salander

# 70
Популе, проблемът е в млечния белтък, който е прекалено тежка храна за едно 3-месечно стомахче. Препоръките са к. мляко да не се предлага преди 1 г, не по-рано от 10м, за прясното е 1.6г.

# 71
  • София
Популе, проблемът е в млечния белтък, който е прекалено тежка храна за едно 3-месечно стомахче. Препоръките са к. мляко да не се предлага преди 1 г, не по-рано от 10м, за прясното е 1.6г.

Така като гледам, "млечният белтък" никак не е попречил на майка ми да достигне 80+ години. А е хранена със същият този "млечен белтък" като бебе от прабаба ми. Е, до колко да живее - 1200 години ли? Айде стига глупости. В днешното кисело мляко има всичко друго, но не и мляко. Wink Седи ми в хладилника по цял месец, без да се развали. Shocked Експериментирала съм.

# 72
  • Оптимист по принуда
И затова е безопасно да се дава  Simple Smile

# 73
  • Бургас
Аз тогава не се сдържах и и казах, че като толкова им е давала кисело мляко сега и мъжа ми и брат му са с гастрити и какво ли още не...

Ами то това важи и за нашето поколение и за нашите деца. Само, че не става въпрос просто за гастрити, а за масово затлъстяване сред децата, което си води до доста по-страшни от един гастрит последици, като диабет и сърдечни проблеми. Утре нашите снахи може също да ни обвиняват, че едно време /т.е сега/ сме си гледали децата лошо и затова всяко второ дете е било затластяло. Факт е, че и нашето поколение не прави каквото трябва и не храни децата си правилно. Всяко второ дете е пухкаво, а всяко трето си е направо дебело. Кой мислите е виновен за това!?
Иначе по принцип съм съгласна, че има храни-алергени, които не е редно да се дават на деца под определена възраст.

# 74
  • София
И затова е безопасно да се дава  Simple Smile

Безопасно? Ако имах бебе, нямаше да му давам мляко от магазина. Само през трупа ми!

Общи условия

Активация на акаунт