С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 740
  • 866
  •   1
Отговори
# 165
Записвам се да ви следя,пък по-късно ще се включа. Peace

# 166
За мен не е нормално възрастен индивид, съзнателен да не може да полага елементарни грижи за себе си - такива са тези за храна, поддържане на дома и дрехите. Никой не казва да се готвят 5-степенни менюта и да се лъска до блясък, но има някакъв санитарен минимум.

Но е дълбока заблуда, че някой ще избере жена само заради кулинарните и домакински умения. А, ако има такъв, то мерси, не искам да бъда избирана по тези критерии

# 167
  • Пловдив
ПП Да уточня - не виждам нищо лошо жената да е добра домакиня. Лошото е, когато само жената е домакиня, защото когато се разболее, или замине в командировка, или влезе в болница, или..., ако мъжът до нея е неудачник, той не може да се погрижи за семейството си и вика мама.

Съгласна съм. И двамата трябва да могат да се справят с домакинската работа, обаче за жената е по-важно да може да се справя /ако въобще трябва да се избира/. Виж Янтра. В къщи с три деца. Ако беше някоя "кунки в гъзунки" представяш ли си как щеше да я изтрайва мъжа й да се връща в къщи след работа и тепърва да готви, чисти, мие и простира, защото жена му се прави на много възвишена и това не може, онова не може. Все пак жената е майката и се предполага, че докато си стои в къщи с детето, поне ще може да го обслужва адекватно.
На мой познат жена му е супер смотана и нищо не пипва у тях, а освен това и не работи. Детето е на градина. Мъжа й получава тахикардия като трябва да се прибира у тях, защото освен домакинската работа го чака и едно неподдържано и мрънкащо същество, което е стояло на компютъра цял ден.
Да, ама и мъжът ми готви, чисти и прочие домакински скуки. Аз като цяло не съм добра домакиня, не се претрепвам да домакинствам. Готвя добре, но иначе не. За моя мъж е важно да съм в настроение, не да го посрещам съскаща и зла.

# 168
  • до едно тепе
Най-вкусната супа, която съм яла ми я сготви мъжа ми, когато лежах 10 дена в болница за да не загубя сина ни. И да тогава и гащите ми пра. Да не говорим, че ходеше с месеци на работа и се прибираше вкъщи и почваше да чисти, да готви и да простира, защото аз трябваше да лежа. Радвам се, че го имам до себе си. И не сме се избирали по готварските си способности. Живота ни заедно ни научи и да готвим и да поддържаме домакинството-все така заедно. Ако единия не може да сготви или да изчисти поради някаква причина другия го прави без да се сърди.
Популе в едно семейство мъжа и жената трябва да си помагат, а не единия да чака на другия да си свърши "задълженията". След като снаха ти не иска(не може) да готви, сина ти може да я накара все пак да сготвят заедно, а не да чака единствено тя да го свърши и да негодува по повода Peace

# 169
  • Mediterraneo

Чудя се как още не е прокарана тука и идеята, че мамин златен има право и да кривне малко, щом нещо жената не му угажда достатъчно, щото видиш ли, сърби ли го, трябва да се почеше, гладен ли е , трябва да му се сложи.

Скоро! Нали знаете как действа Популе- минава, пуска някакъв фишек и гледа реакции. Скоро и затова ще говорим, сигурна съм!

# 170
  • София
Само че в Б-я много голяма част от жените работят, така че "за жената е по-важно да може да се справя с домакинската работа" отпада. Еднакво важно е и за мъжа, и за жената.

Ще се спра на това мнение - в България....
Ами помислете си, че има и други светове, освен България. Светове, в които мъжът носи, а жената може да работи нещо, което й е приятно, но е добре поддържана и материално осигурена от мъжа си. Но тези жени са перфектни майки и домакини. Няма как сто дини под мишница да носиш - няма как да гледаш деца, да бачкаш за пари, с които да издържаш семейство и домът ти да е подреден. Все някакъв избор трябва да се направи. А изборът го правят умните жени - избират си мъже, които са мъже, а не пу--ци. Които носят достатчно пари, че семейството да живее добре. Обаче, трябва и малко да се даде от страна на жената при това положение. Като имаш такъв мъж, дето те носи на ръце, няма да го караш да ти пере гащите, нито да ти готви. Това е то - something's gotta give...up. Wink

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 15:31 от Popule

# 171
  • Пловдив
Абе Популе време е да разбереш, че някои мъже не си избират жените по домакински умения. Нито по манекенска външност. Хем си носят жените, хем са мъже, хем и гащи перат и простират.

Ако се съмняваш в думите ми - недей, аз не съм точно анонимна. Познава ме бая народ за да си позволявам да лъжа.

# 172
  • София
Абе Популе време е да разбереш, че някои мъже не си избират жените по домакински умения. Нито по манекенска външност. Хем си носят жените, хем са мъже, хем и гащи перат и простират.

Това си е проблем на тези мъже. То и за избор на жена се иска акъл, ама тоя, горния... hahaha

# 173
  • Пловдив

Това си е проблем на тези мъже. То и за избор на жена се иска акъл, ама тоя, горния... hahaha
Ще речеш, че съм някаква супер в кревата и невероятна хубавица? Това ли намекваш?

# 174
  • София

Ще речеш, че съм някаква супер в кревата и невероятна хубавица? Това ли намекваш?

Може би, в очите на мъжа си. The beauty is in the eye of the beholder. Simple Smile

# 175
Цитат
Не виждам нещо лошо в патриархалните виждания на Популе, след като това е модела, работещ в нейното семейство. Само да не се окаже така, че приказките на Популе, са всъщност грозната истина  Thinking

Нищо лошо няма. Единственото лошо е че си мисли, че моделът и е общовалиден, пък той не е.

# 176
  • София
Цитат
Не виждам нещо лошо в патриархалните виждания на Популе, след като това е модела, работещ в нейното семейство. Само да не се окаже така, че приказките на Популе, са всъщност грозната истина  Thinking

Нищо лошо няма. Единственото лошо е че си мисли, че моделът и е общовалиден, пък той не е.

Опазил ме Бог, да си мисля, че е общовалиден. Че то, ако всички живееха добре, как аз щях да живея по-добре от тях? Wink

# 177
  • Пловдив
Конкретно за него - сигурно.  Heart Eyes Поне се надявам. Извън неговите очи - не съм.

За мен не е там ключа за една връзка. На моя мъж аз съм му партньор. Не прислуга. Да си седнем вечер, да си поговорим, или да си помълчим, едно вино да изпием. За да ми е хубаво и да имам време да седя с него на вино, на него му е хубаво да свърши част от работата.

# 178
  • София
Само че в Б-я много голяма част от жените работят, така че "за жената е по-важно да може да се справя с домакинската работа" отпада. Еднакво важно е и за мъжа, и за жената.

Ще се спра на това мнение - в България....
Ами помислете си, че има и други светове, освен България. Светове, в които мъжът носи, а жената може да работи нещо, което й е приятно, но е добре поддържана и материално осигурена от мъжа си. Но тези жени са перфектни майки и домакини. Няма как сто дини под мишница да носиш - няма как да гледаш деца, да бачкаш за пари, с които да издържаш семейство и домът ти да е подреден. Все някакъв избор трябва да се направи. А изборът го правят умните жени - избират си мъже, които са мъже, а не пу--ци. Които носят достатчно пари, че семейството да живее добре. Обаче, трябва и малко да се даде от страна на жената при това положение. Като имаш такъв мъж, дето те носи на ръце, няма да го караш да ти пере гащите, нито да ти готви. Това е то - something's gotta give...up. Wink
Значи, ако мъжа работи за много пари, така че жената да не работи изобщо или да работи само за разнообразие, то тогава следва, че трябва да му е робиня ли? Или ако мъжа не изкарва толкова пари, но същевременно помага дори и с малко на съпругата си е п***о? Знаеш ли колко "бизнесмени" с мноооого пари се отнасят като с боклуци с "умните" им жени, които си гледат домовете, но на господата пак не им е угодно и се чудят къде и с коя да слагат рога? Мерси за многото пари, ако ще ме третира някой като парцал или робиня, защото съм зависима от парите му и трябва да му ходя по Д-то, за да е щастлив... Семейство, в което единия зависи от другия никога не може да бъде равностойно, а случай какъвто ти описваш с "многото пари" е точно такъв... Като изкарва много пари не може да пусне една прахосмукачка ли? Ами ако има случай, в който временно мъжа е без работа или пък за даден период жена му изкарва повече пари от него? Тогава какво?

# 179
  • София
Да ме носят на ръце? Защо? Да не съм болна? Какво му е хубавото на това да те носят, а да не вървиш сам? Много е... неласкателно за зрял човек да бъде носен, без да се налага.
Освен това, в Б-я и в цивилизования свят много голяма част от жените работят. Светове като Папуа, Нова Гвинея или някое село в Анадола, не само, че не ме интересуват, ами са антикритерий за мен.

Общи условия

Активация на акаунт