С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 682
  • 866
  •   1
Отговори
# 150
  • Mediterraneo
Тъкмо се обади мъжа ми да пита защо снощи след работа съм чистила, а не съм оставила днес той да почисти... Пут...ска работа!

# 151
  • София
Скрит текст:
И как няма да имат такива "глави", miss july, при такива майки.

Така е, обаче често и жените сами са си виновни. Имам една една позната, която всеки уикенд сама си мъкне торбите с покупките, защото мъжа й е много зает да гледа мачове и да се излежава на дивана..............в нейния апартамент. Освен това цялата домакинска работа е на неин гръб, като оправдава това с: "Той не мие добре чиниите", "Не пуска дрехите в пералнята както трябва" и пр.

Между другото направих малко проучване сред мъжете каква е перфектната жена. Съжалявам, ама май Популе ще излезе права, защото всички казаха "да готви добре/да е добра домакиня" още в началното изброяване.

Каквото и да си говорим, манджата е много важна м*ма му стара. Това е все едно жена с малки гърди да се пъне да доказва как мъжете предпочитали жени с малък бюст

Хм, откъде ли да започна  Thinking
1. Тези, да кажем, мъже, според които жената трябва да е добра домакиня и да готви, критерий за какво са? За какво ми е мъж, който е с две мозъчни клетки, след като определя бъдещето си от наличието или липсата на готвене? Както Янтра по-рано написа "От неудачници нямам нужда.".
2. Ако този мъж намери перфектната жена, за да я задържи, той трябва да бъде перфектният мъж. Или трябва да слезе на земята и да намали претенциите.
3. Няма да пиша какво мисля и за жени, и за мъже, според които жената, ако не чисти и готви основно или единствено тя, не е жена.
4. Чудя се какъв ли би бил перфектният мъж и колко мъже биха отговаряли на това.

# 152
  • Бургас
Тъкмо се обади мъжа ми да пита защо снощи след работа съм чистила, а не съм оставила днес той да почисти... Пут...ска работа!

ММ вчера излиза от къщи и ми вика "И недей да миеш чиниите, защото ще си развалиш маникюра"  Crazy. Как да не го обичам.

milenaka, е, защо мъжа трябва да е неудачник, за да иска жена му да е добра домакиня. Не отивай в другата крайност. Аз например държа мъжа да печели добре, за да може семейството да се издържа нормално и да не мизерства. Това прави ли ме например използвачка или златотърсачка.

# 153
  • където ми харесва
Че какво лошо има една жена да е добра домакиня? Това значи, че е научена да се грижи сама за себе си и да се грижи за дома/децата си. В мъжете е заложено да търсят такива жени. Принцесите не ги траят много с техния "примък-отмък". Ако съм мъж, дори не бих погледнал жена, която не може да се грижи за един дом. И да-за мен пу..о е точно мъж, който чисти,готви,пере,простира,защото жена му не може(не казвам "не иска"). Че и ако същата не работи, то тя не е жена, а паразит.

# 154
  • Mediterraneo
В пристъп на емоции съм пропуснала един пълен член, извинете!

# 155
Синът ми готви, чисти, пазарува. Знаете ли колко е хубаво да вечеряме с негово ястие Heart Eyes
Знае как да сервира, да направи салата, да съчетае продукти в меню. Вече е студент, но го прави от 15-16годишен.
И него и сестра му съм ги научила, че пералнята, сушилнята, съдомиялната, прахосмукачката не хапят.
Но и двамата знаят следното - мъжът носи кафето в леглото на жена си - та затова синът ми ще носи, а дъщерята ще изисква.

# 156
  • София
Тръгнах да ти отговарям, miss july, но видях, че Adellle междувременно го е написала, така че ще я цитирам и поясня:

Че какво лошо има една жена да е добра домакиня? Това значи, че е научена да се грижи сама за себе си и да се грижи за дома/децата си.
Скрит текст:
В мъжете е заложено да търсят такива жени. Принцесите не ги траят много с техния "примък-отмък". Ако съм мъж, дори не бих погледнал жена, която не може да се грижи за един дом. И да-за мен пу..о е точно мъж, който чисти,готви,пере,простира,защото жена му не може(не казвам "не иска"). Че и ако същата не работи, то тя не е жена, а паразит.

И понеже този дом и тези деца са и на мъжа, това означава, че:
- добър домакин - научен е да се грижи за себе си и за дома/децата си;
- лош домакин - не е научен е да се грижи за себе си и за дома/децата си = неудачник. Като примера с онзи, чиято жена се беше разболяла, той вика мама. Няма как мъж, който не може да се погрижи за себе си и за децата си, да е мъж.

ПП Да уточня - не виждам нищо лошо жената да е добра домакиня. Лошото е, когато само жената е домакиня, защото когато се разболее, или замине в командировка, или влезе в болница, или..., ако мъжът до нея е неудачник, той не може да се погрижи за семейството си и вика мама.

# 157
Янтра, съгласма съм с наблюдението ти. Синът ми е роден 2000 и бяхме доста голяма компания - над 10 семейства с деца родени тогава. Всички мъже участваха пълноценно в домакинството и в гледането на децата.
Явно, обаче има и различни случаи. Четейки във форума откривам други светове Simple Smile.

# 158

хахахаха още утре ще набутам няколко ягодки в устата на дъщеричката дето още няма 3 месеца. И кърма имам ама киселото мляко няма аз да го ям, я!

Ей, каква безотговорна майка си!!! Толкова пък да не можеш да заквасиш малко кърма! hahaha

# 159
  • Бургас
ПП Да уточня - не виждам нищо лошо жената да е добра домакиня. Лошото е, когато само жената е домакиня, защото когато се разболее, или замине в командировка, или влезе в болница, или..., ако мъжът до нея е неудачник, той не може да се погрижи за семейството си и вика мама.

Съгласна съм. И двамата трябва да могат да се справят с домакинската работа, обаче за жената е по-важно да може да се справя /ако въобще трябва да се избира/. Виж Янтра. В къщи с три деца. Ако беше някоя "кунки в гъзунки" представяш ли си как щеше да я изтрайва мъжа й да се връща в къщи след работа и тепърва да готви, чисти, мие и простира, защото жена му се прави на много възвишена и това не може, онова не може. Все пак жената е майката и се предполага, че докато си стои в къщи с детето, поне ще може да го обслужва адекватно.
На мой познат жена му е супер смотана и нищо не пипва у тях, а освен това и не работи. Детето е на градина. Мъжа й получава тахикардия като трябва да се прибира у тях, защото освен домакинската работа го чака и едно неподдържано и мрънкащо същество, което е стояло на компютъра цял ден.

# 160
  • София

Съгласна съм. И двамата трябва да могат да се справят с домакинската работа, обаче за жената е по-важно да може да се справя /ако въобще трябва да се избира/. Виж Янтра. В къщи с три деца. Ако беше някоя "кунки в гъзунки" представяш ли си как щеше да я изтрайва мъжа й да се връща в къщи след работа и тепърва да готви, чисти, мие и простира, защото жена му се прави на много възвишена и това не може, онова не може. Все пак жената е майката и се предполага, че докато си стои в къщи с детето, поне ще може да го обслужва адекватно.
На мой познат жена му е супер смотана и нищо не пипва у тях, а освен това и не работи. Детето е на градина. Мъжа й получава тахикардия като трябва да се прибира у тях, защото освен домакинската работа го чака и едно неподдържано и мрънкащо същество, което е стояло на компютъра цял ден.

Само че в Б-я много голяма част от жените работят, така че "за жената е по-важно да може да се справя с домакинската работа" отпада. Еднакво важно е и за мъжа, и за жената.

# 161
  • София
Когато бях млада булка живеехме при свекърва ми. Тя все ме хвалеше, че хубаво готвя, чистя и перфектно гладя и сгъвам дрехите. И аз давай! След време се усетих, че ме използва хитро. Но няма лошо поне се научих.

# 162
  • София
Според мен, когато сте едно семейство би трябвало отговорностите да са споделени. Ако само единия готви, то другия следва да има някое друго задължение, което е за него. Вкъщи готвя аз, не ми пречи, дори ме разтоварва и знам, че дори и да останат сами с детето гладни няма да седят. Винаги задълженията ни са били споделени - ако аз съм сготвила, пуснала пералнята той например изчиства с прахосмукачката или бърше прах... Не мисля, че това го прави п***о, особено след като и двамата работим и имаме принос за семейния бюджет... Ако беше някой неандерталец да ме чака вечер след работа да му сложа ракийката и салатката и да не си мърда пръста няма да се изтърпим със сигурност... Такива синчета, които са свикнали мама все да им е по дупето не ми трябват. Кумата ми така е закъсала с нейната свекърва - опитва се да научи мъжа си да и помага вкъщи и тъкмо се понаредят нещата и отидат при маминка на гости и всичко свършва...  Той се опва на диванчето и маминка само слугува ли слугува... Понеже видиш ли "Детето мноооого работи и трябва да си почива...", като че ли снаха й не работи а само си пази маникюра... Да, няма лошо една жена да е домакиня, хубаво е, но има по - важни неща... Колко изтерзани жени познавам, перфектни домакини, а мъжете им ходят ли ходят в "командировки" през една седмица... Да, ако жената не работи и си седи вкъщи и семейството може да си позволи единия да не работи, тогава вече не знам какво оправдание има една жена, да не си е изчистила и подредила къщата или поне да е направила опит (ако не може) да сготви нещо....

# 163
  • Оптимист по принуда
Мъж,който може да готви е п***, а който живее в на мама жилището и чака на мамини подаръчета, като какъв го квалифицираме?

Млад. Wink Има време и това ще стане, с неговите възможности. Но със сигурност няма да постигне много, ако седи вкъщи да готви на жена си мусака и да й пере гащите.

Really?
Усмихна ме за пореден път  Hug Да е млад, колко да е млад, Популе? Да играе на семейство не е млад, нали? Тука в темата колко примера имаше със семейства, в които мъжът отказва категорично да се откъсне от полата на мама и създадените от нея удобства? Млади - по на 35-36? Или ти визираш някого конкретно, защото аз попитах общо...Ама то като е мойто гардже, нали, може...

Чудя се как още не е прокарана тука и идеята, че мамин златен има право и да кривне малко, щом нещо жената не му угажда достатъчно, щото видиш ли, сърби ли го, трябва да се почеше, гладен ли е , трябва да му се сложи.

# 164
  • Бургас

Само че в Б-я много голяма част от жените работят, така че "за жената е по-важно да може да се справя с домакинската работа" отпада. Еднакво важно е и за мъжа, и за жената.

Ама защо спорим. Нали и аз това казвам, че е важно и двамата да могат всичко. Просто дадох пример, че когато жената е в майчинство, не работи и единственото, което се изисква от нея, е да гледа детето. Жената на моя познат му звънеше по няколко пъти на ден да му мрънка да се прибира /а човека е на работа/, защото детето нямало какво да яде. Тя искала забележете!!! да му свари един картоф, ама не знаела как  ooooh!. Друг случай - мъжа е на командировка и му звъни по телефона, за да го пита колко време се вари ориз. Такава съм я наритала от раз, ама явно въпросния предпочита да си пие хапчетата за сърце на 30г. възраст и да си я търпи да го ядосва. Късметлийка!

Общи условия

Активация на акаунт