С какво ви дразнят свекървите- 40

• 56 560
  • 866
  •   1
Отговори
# 360
  • Оптимист по принуда
Тези разбирания на по-възрастните свекърви не ги осъждам. Навремето не са имали източници на информация - каквото бабите кажат и на каквото те ги научат.
Но в днешно време,когато информацията е толкова леснодостъпна,не мога да приема,че все още се втълпяват на младите майки такива неща.
Най-малкото като ти предложи някоя щуротия свързана с детето,не да се сърди като й откажеш,ами да вземе едно списание или книжка,да се поинтересува.Да кажем,че не всички могат да боравят с компютър и интернет. Ако пък могат-тогава са недопустими такива бръщолевеници.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 13:52 от demmy26

# 361
Нищо му няма на повиването с пелени - масова практика в предпамперсните времена. Стягането с повой (дълга и тясна лента, с която се пристягат крачетата на бебето, за да не рита и да не се изхлузи от пелените) е вредното в цялата процедура - може да доведе до луксация на тазобедрените стави.
Когато раждах сина ми, още се използваха пелени, особено в родилния дом. Но пристягането с повой беше тотално отречено и лекарите обясняваха защо на упорстващите да пристягат майки и баби.
Има и такива начини за повиване, че крачетата да останат разкрачени и свободни.

# 362
Както аз мога да казвам на моята майка ,какво ме дразни и да не се бърка...така и той да се научи да и казва.
    Наистина ли мислиш че е едно и също? Колко пъти майка ти е дразнила мъжа ти в твое отсъствие, разпореждала му е как да гледа бебето или да лепи плочките в банята? Колко пъти мъжа ти те прати да се оправиш с нея? Едно е да дразни теб и да й кажеш, друго е да се бърка на мъжа ти и той да те праща да се оправиш с нея.  
     По принципни въпроси за взаимоотношенията млади-стари, всеки трябва да се оправя с майка си, но когато в конкретна ситуация на теб ти нареждат/изискват/настояват да свършиш нещо, хубаво би било да реагираш веднага. Не остро, просто с позицията си по въпроса.
     Ти сама ще решиш как да постъпиш, но ако искаш нещо да се промени, помисли над съветите, които момичетата написаха в темата. Извинявай, ако тонът ми звучи остро. Ядосвам се, когато млади жени се поставят в твоето положение и страдат с години заради липсата на уважение и зачитане на мнението им.    
    ПП А заедно ли живеете със свекърите?

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:08 от Хърмаяни

# 363
  • София
То някои свекърви и да им казваш и да не им казваш, все се правят, че не разбрали.
Моята все се бъркаше, но аз си гледах детето изключително внимателно и т.н, а тя казваше "Ей, много си била учена, бре", а аз - "Ми да, с висше образование съм"  Mr. Green
Някои просто обичат да правят напук, за да те дразнят.

Моята свекърва например сега за празниците се изхвърли за скъп подарък на детето, да се покаже колко е добра, а че цяла година един ден не го е гледала е друга работа...
Аз лично се подразних, защото се опитвам да възпитавам детето в други ценности, отделно, че всички останали подаръци му се сториха малки и евтини (вече е достатъчно голям, за да прецени, кое колко струва, но достатъчно малък, за да има вярна преценка за ситуациите)

# 364
Някои просто обичат да правят напук, за да те дразнят.

А повечето го правят, защото мислят, че това е най-доброто.

# 365
Вашите свекита изказаха ли се вече за утрешния "празник" Mr. Green
По стар обичай нали е Бабинден.Всяка година се разправяме за пусти празник ,как иска да бъде почетена тази баба,да й бъде оказано уважение и подарък все  едно с голи ръце го е поела това дете и го е отгледала  Mr. Green
Утре синът ми е на ДГ естествено ,ще имат тържество ,ще ги водят при едни баби в пенсионерски клуб,има стихче да казва ....Да,ама не ! Нейно величество бабата настоява да не ходи малкия на градина ,да се вдигна аз с двете деца в делничен ден и да й отидем на гости  Crazy
А познайте дали се съгласих Crazy

# 366
Вашите свекита изказаха ли се вече за утрешния "празник" Mr. Green

Не, Данче, даже не се и сетих. Но ми става приятно, когато ме "почетат" на този празник.

# 367
Бабин ден Мина,това е повторение,слободни от разни читалища разиграват  традицията,и всичко е маса ,ядене и пиене.Не знам деца да участват.И кой нормален ,работещ човек се занимава с това...

# 368
     Бабин ден не се ли празнува винаги по стар стил? Защото утре е ден на родилната помощ и мислех, че двата презника съвпадат. Ние поздравяваме бабите, преди години купувах символично сапун и кърпа да им подари детето, нищо че не са ми акуширали.  Laughing Но сега "детето" е тийн и освен "честит празник", друго от него не може да се очаква.  Wink

# 369
  • Mediterraneo
Ох, верно, Данчето и друг път е споделяла за тези напъни на свекърва си относно бабинден. Никога не съм поздравявала даже любимата си баба за този "празник". Не е нормално за мен, освен ако не е акушерка! Или поне ако не е изродила поне едно бебе! Всичко друго е празни приказки.

# 370
А бе то бабин ден си е ден на тия баби,които са бабували(израждали бебета) едно време ....Пък сега е станало ден на бабите-как само се преиначават нещата.....Ама карай да е весело. Laughing

# 371
И на мен ми е странен този напън на съвременните баби (много от които даже са раждали със секцио) да празнуват Деня на родилната помощ, ама пък защо не? Щом имат нужда от собствен празник... Пък и им се полага.  Laughing
Но аз съм човек от старото поколение, това за мен е празникът на акушерките и акушер-гинеколозите.

# 372
Никога не съм поздравявала даже любимата си баба за този "празник".

Браво.

# 373
  • София
Никоя моя баба не е очаквала да я поздравявам за това. Още по соц време си спомням, че по новините казваха "ден на род. помощ" и обясняваха откъде идва "бабин ден" и каква е връзката. От този форум разбрах, че имало баби, които не са били акушерки, но пък имали претенции да бъдат поздравявани.

# 374
Странно.Кога са го присвоили този ден бабетата?Никой около мен не е чувал такова нещо.За три поколения говорим.

Общи условия

Активация на акаунт