С какво ви дразнят свекървите- 40

• 56 560
  • 866
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Джулка, даването на антибиотик часове след започване на заболяване няма да намали безсънните нощи на познатата ти.
Ако се касае за вирусна инфекция, антибиотикът просто няма да подейства и детето ще се подобри чак, когато организмът му пребори вируса /даже с това перманентно даване на лекарства това ще стане по-бавно, защото е всеизвестно, че АБ занижават имунитета/.
Ако инфекцията е бактериална, тогава наистина се налага АБ в повечето случаи, но това се разбира или след изследвания за такава инфекция или поне по преценка на ЛЛ /дълго поддържане на температура, лоша кашлица и т.н/
Тази жена няма идея какво причинява с тези АБ на детето си. Получава се един омагьсан кръг. Излишни АБ ---> отслабване на имунитета ---> още повече болести ---> още повече излишни АБ ---> още повече безсънни нощи и за детето, и за майката. Да не говорим, че ще спрат и да действат и, когато наистина се наложи, ще се чудят как да си лекуват детето. За влиянието върху органите му не ми се и мисли Sad

# 376
  • Бургас
*Ирина*, така е, обаче тя не го разбира. Утре недай Боже не само, че ще трябва да се бори с температури, но и с болки в корема/гъбички/резистентност към АБ/силно понижен имунитет и кой знае колко други здравословни проблеми, причинени от АБ. А пък в дългосрочен план не ми се мисли какво причиняват. Тези АБ са една мини химиотерапия за организма. В последните години всяка година се разболявам от грип /миналата година - два пъти/. Е, оздравявам и без АБ. Вярно, че възстановяването ми отне към десетина дни, но се оправих с нурофен и хомеопатия. Предпочитам да съм седмица на легло пред това да се натъпча с тази гадна химия и да се оправя за по-малко време.

# 377
  • София
Свекърва ми тези дни ме изкара ,че си имам любовник ,но не и се получи интригата. Детето и било казало ,че идвал чичко в нас и му носи шоколади и  си играят. Естествено тя си го е окрасила. Въпреки ,че и изясних случея за въпросния чичко ,тя си твърди ,че имам любовник. Добре ,че мъжа ми ми има доверие и прие всичко както го приех и аз (с бурен смях), иначе ходи обяснявай .  smile3560  angel008

# 378
И аз мислих много за антибиотиците на тази приятелка на Джули.Имам проблем от тях ,на времето,когато съм Била дете са били панацея ,винаги  за всичко са ги давали.Увредили са ме непоправимо и с времето това се отразява все по-зле.После започнаха да ги отричат и предписват в краен случай.не знам какъв трябва да си ,за да си  търсиш  спокойствие срещу заплаха да увредиш детето си.Явно  не се информира или не вярва на нищо.Дано нищо не се случи на детето.
Честито любовник на Симона.Това и  да видя ще замълча.Просто житейски опит и наблюдение на  околната среда.Една  бабичка наблизо одумва едно момиче,че спи в гаджето си.Нали за това е гадже.Много обичат хората на пазят морала на другите,обикновено точно пазителите  имат опит и  минало в сферата.Та от личен опит знаят как стават нещата,ама техните неща.Карай да е весело.

# 379
  • София
Честито любовник на Симона.Това и  да видя ще замълча.

Ако видиш, наистина ли ще замълчиш? newsm78

Доста филми и литература има изписана по тази тематиката и направо дилема. Ако видите приятел, приятелка, син, снаха, дъщеря или зет с любовник/ца, какво ще направите?

Човек направо да се чуди какво да стори в подобна ситуация.

# 380
От това, което съм виждала около себе си:
1. кажеш ли нещо си виновен
2. замълчиш ли си виновен
Като се има предвид, че във всеки един случай си крив, е въпрос на вътрешна нагласа и това колко ти е близък човека.

# 381
От този форум разбрах, че имало баби, които не са били акушерки, но пък имали претенции да бъдат поздравявани.
И аз.  Peace

# 382
  • София
Ново двайсе, Бабин ден било ден на бабата? Аз ли да обяснявам на възрастни жени, какво е "бабуване", и за коя "баба" става въпрос? И в нашето читалище има залепен плакат, днес ще има "Празник и кулинарна изложба", даже си мислех да отидем с бебето, все пак е скоро роден, да има и едно бебе на бабиния ден  Mr. Green Няма да отидем, просто си го помислих, в този вирусен сезон само ми е да го завра при куп бабички, няма да мога да го опазя Wink

мис джули, с най-добри чувства ти го казвам, не съди другите по този начин. При мен винаги, когато съм се заричала и запъвала за нещо, така се е извъртал живота, че ми се е връщало после и съм ревала, та не се знае кой и защо. Да ти е болно детето е най-големият кошмар на света, може майката просто да смята, е прави най-доброто за детето си. Всяка майка е така.  Peace И всяка свекърва Wink

# 383
  • Бургас
мис джули, с най-добри чувства ти го казвам, не съди другите по този начин. При мен винаги, когато съм се заричала и запъвала за нещо, така се е извъртал живота, че ми се е връщало после и съм ревала, та не се знае кой и защо. Да ти е болно детето е най-големият кошмар на света, може майката просто да смята, е прави най-доброто за детето си. Всяка майка е така.  Peace И всяка свекърва Wink

Съгласна съм за заричането. За всяка майка това детето й да е болно е най-големия кошмар на света, но не всяка майка натъпква детето си с АБ до третия час, след като е вдигнало температура. Сестра ми дава АБ на племенницата ми ако три дни е с температура и то след като я заведе на лекар и й пусне нужните изследвания. Може една майка да ми претендира, че е направила най-доброто за детето си ако има грам обща култура по случая и е прочела поне една-две статии. Това, че си родила, не те прави компетентна и знаеща кое е най-добро за детето ти. Толкова майки са ме разпитвали за хомеопатия и добавки, защото чета и се интересувам по темата и съм се чудила - като имаш дете /особено ако е болнаво/ не  е ли редно ти сама да седнеш и да попрочетеш малко на тема превенция от грип и повишаване на имунитета. Или ако те мързи поне да чуеш какво ти говорят хората, които са попрочели малко повече от теб. Тя си била познавала детето и знаела, че без АБ няма да се разминат. Е, от къде знаеш това, като никога не си дала възможност на това дете да оздравее само и още първия ден тъпчеш АБ.

# 384
  • София
Не знам за другите, аз съм се зарекла Wink да не обсъждам и осъждам начинът по който хората си гледат децата. Изключение прави, ако нападнат моите  Twisted Evil Винаги изчаквам 3 дни и т.н., но си има случаи и случаи. Хомеопатията не винаги действа, не я приемай за панацея. Всъщност, вече мога да кажа още на втория ден за дъщеря ми накъде отиват работите. А от хомеопатия и много разбиращ лекар (водехме я всеки ден да я преглежда в продължения на седмица, пуснахме кръвни изследвания и и давах хомеопатия) накрая се озовахме в болницата за 10 дни, с два венозни АБ и последващо лечение 6 месеца. В този случай, един прост Аугментин, даден навреме, щеше да спести всичко това. Излишно е да казвам, че смених лекарката. Малко й беше.

# 385
Просто не трябва да можеш да си вземеш АБ без рецепта - това е. Както на много места по света.
Иначе майките ги разбирам, въпреки че аз не им споделям философията. По-неприятното е, че има немалко лекари, които изписват антибиотици за здравей/здрасти.

# 386
  • Mediterraneo
Никога не съм поздравявала даже любимата си баба за този "празник".

Браво.

Е кво браво?! Нито беше акушерка, нито е израждала деца, нито пък е имала някакви претенции да се причислява към "бабите". Почетете малко какъв е този ден и кому се полага да го празнува!

Честито любовник на Симона.Това и  да видя ще замълча.

Ако видиш, наистина ли ще замълчиш? newsm78

Доста филми и литература има изписана по тази тематиката и направо дилема. Ако видите приятел, приятелка, син, снаха, дъщеря или зет с любовник/ца, какво ще направите?

Човек направо да се чуди какво да стори в подобна ситуация.

Айде с ръка на сърцето си кажи, ако видиш сина си( узнаеш нещо, съмняваш се в нещо), ще кажеш ли? И на кого? Понеже едно е да видиш снаха, друго- син, нали?

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 12:15 от Тарталета

# 387
Хаха, моето свеки смята, че бившата приятелка на девера е трябвало да го изчака да се "нахойка и да си седне на задника", а не веднага да се разделят. И за нея в момента момичето е виновно, че са се разделили. Той сина й какво бил направил, малко залитнал, ама щяло да му мине  ooooh!

# 388
ако видя някой от синовете ми като поотраснат, вече женени или с много сериозна приятелка , и подразбера, че си имат и любовница:

- ако имат дете/деца - ще бъдат набити лично от мен и любовницата ще бъде разкарана
- ако нямат деца с жена си, ще трябва да избере с коя от двете да бъде.

Няма да се посвеня да се намеся в живота им, каквото и да казват хората. Аз си падам моралистка и държа на семейството Wink

да не са си избирали майка като мен ако имат претенции Wink

същото се отнася за потенциалните снахи

# 389
Аз мисля ,че не  е моя работа.Причини бол.Когато си млад приемаш нещата различно от остарял.Вече си видял доста и можеш да прецениш кога да мълчиш..Единственото на виновния,ако е  мое дете мога да кажа:внимавай какво правиш.
В интерес на истината работех само с мъже години наред.Търсеха ме  у нас мъже.Ходех с мъже в командировка,ако свекърва им е искала да ми прави мръсно ,да ме е топила всеки път.Ще намери за какво.Но ревност не е имало и  проблеми също.Благодарна за една грижа по-малко и мисля да продължа традицията.

Общи условия

Активация на акаунт