С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 831
  • 866
  •   1
Отговори
# 660
ма ко, до колкото разбирам темата е с какво ме дразни свекървата, а не как си живея живота, каква майка съм и какъв ми е психологическия профил. Затова и писах в нея. Моля те спри да даваш класификации  на поведението ми, ако искам такива ще направя тема "Какъв човек е brainbug" , нали така? Simple Smile Ако съм лигава и безотговорна, това е мой проблем, не твой. Моето дете не го мисли. Гледай си твоите.  Hug Но ако целта е да си чешеш езика или се чувстваш много голяма като се опитваш да ме нареждаш-продължавай, не ми пречиш. Просто до сега ме нарече лигава,  безотговорна, без майчински инстинкт, родител, който няма да бъде обичан и ще си изгние някъде игнориран от детето си, малоумна. И всичко това без да знаеш нищо за мен  Wink Не е много читаво май а?

# 661
Извинявай Brainbug, но точно твоето дете е за мислене... Заради едното питие, здравето му (не ми се ще да пиша и животът му) се излага на риск...
Щото мама не може да издържи... аууу... Crazy

# 662
  • при късмета
ма ко, до колкото разбирам темата е с какво ме дразни свекървата, а не как си живея живота, каква майка съм и какъв ми е психологическия профил. Затова и писах в нея. Моля те спри да даваш класификации  на поведението ми, ако искам такива ще направя тема "Какъв човек е brainbug" , нали така? Simple Smile Ако съм лигава и безотговорна, това е мой проблем, не твой. Моето дете не го мисли. Гледай си твоите.  Hug Но ако целта е да си чешеш езика или се чувстваш много голяма като се опитваш да ме нареждаш-продължавай, не ми пречиш. Просто до сега ме нарече лигава,  безотговорна, без майчински инстинкт, родител, който няма да бъде обичан и ще си изгние някъде игнориран от детето си, малоумна. И всичко това без да знаеш нищо за мен  Wink Не е много читаво май а?
Да, според мен си абсолютно безотговорна. По-безотговорно от това да оставиш детето си някъде, където вече се е стигнало до тичане до спешното здраве му кажи. А причините които си измисляш за да трапосаш детето си на някого за мен са лигавщини.
Останалото за родители които биват пренебрегвани след време от децата си не съм го написала като квалификация към теб, а е пример за причина - следствие в общия случай, който ти просто онагледяваш. Върни се и прочети.
А това, че ти се припознаваш в написаното от първо лице си е твой проблем

# 663

anelliya извинявай, но отговорът ми не беше за теб , а за ма ко Simple Smile

fatoumata Няма нужда да ме "пускат в отпуск" , аз сама ще си го взема  Laughing Laughing Нямам намерение да хабя ценно време в спорове с хора, които първо нареждат пък после "Останалото за родители които биват пренебрегвани след време от децата си не съм го написала като квалификация към теб, а е пример за причина - следствие в общия случай, който ти просто онагледяваш"  Laughing Така че мисля да отида да онагледявам=илюстрирам= служа за пример някъде другаде   Rolling Eyes Съскането винаги ми е дразнело ухото  smile3560

# 664
  • София
Късно ли е да се присъединя към групата, оценяваща нуждата от задължително излизане вечер веднъж седмично като лиготия? Сори, но в комбинацията с дете, което е проблем да оставиш на когото единствено можеш, направо си граничи с безотговорност, недораслост и пр.

На кафе с приятелки не било същото, само вечер можело да се разтоварва. Хм.  newsm78

# 665
Не е лошо разтоварването като цяло. Мисля, че никой не е против това. Но има едно голямо НО тук - не и за сметка на здравето на детето. Който иска винаги може да намери алтернатива.

# 666
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък, освен изброеното с което съм съгласна, не виждам къде е удоволствеето от излизането като умът ти все е при детето и явно вече негодната да го гледа баба.

# 667
Brainbug, нуждата ти да излизаш за мен е напълно разбираема. Намери начин с това да не рискуваш здравето и живота на детето си, като го оставяш на въпросната баба. Обмисли поне вариант да излизаш, след като приспиш детето и бабата само да е там да реагира ако се събуди, с уговорката да ти се обади на веднага. Аз не бих разчитала на такъв човек дори за това, но все пак семейството си е твое.

# 668
Много се чудих дали да пиша, но явно се налага. На всички опаковки на лекарства и препарати пише да се съхраняват далече от достъп на деца. Така че Brainbug си е напълно в правото си да изисква това от свекърва си. В крайна сметка може да се случи да дойде приятелка на свеки с вниче и докато двечките си приказват детето пак да се нагълта с някой препарат. Поведението на тази жена е напълно безотговорно и според мен трябва много сериозно да и се обясни и настоява да си съхранява лекарствата и препаратите на безопасно място.

И колкото да и скачате на Brainbug, една жена когато стане майка, не престава да бъде човек. Тя не е роб на отрочето си и не съм съгласна, че трябва да загърби всичко в негова чест.

За протокола, имам двама вече големи сина, винаги съм имала, на кой да ги оставям най-спокойно и пак ми е писвало.

# 669
  • София
Защо се хващате за "правото на жената да продължи да бъде човек" и след бебето/детето?! Има ли някой който го оспорва?

Тук става въпрос за системно оставяне на малко дете в опасна (дори само от гледна точка на потърпевшата) среда, защото, ако не излизала повече от седмица вечер, се изнервяла... Еми, какво да кажа...

За протокола: веднъж ни се е случвало да оставим 3-годишното си дете у свекърите, за да отидем на концерт и като отидохме да си го вземем, заварихме детето разхождащо се само из апартамента със спящи баба и дядо, които дори не успяхме да събудим, за да им кажем, че тръгваме!!! Познайте дали някога повече сме оставяли дете по това време на денонощието там. Ходим редовно на гости, в чудесни отношения сме, но оставяме деца за по 2-3 часа само в нормално за будуване време.

# 670
  • Бургас
На мен честно казано ми мина през главата, че Brainbug има любовник  Laughing Иначе какви са тези задължителни и системни излизания. Иначе не мога да си обясня защо излага детето си на риск, като може спокойно да кани приятели у дома или да ходи по заведения с детски кътове. Може би не иска съседите да виждат, че мъж идва у тях или да излиза с мъж по заведения, където могат да я засекат и да я изпортят на мъжа й. Моряците са изключително ревниви хора и сигурно е следена изкъсо.

# 671
  • София
На мен честно казано ми мина през главата, че Brainbug има любовник  Laughing Иначе какви са тези задължителни и системни излизания. Иначе не мога да си обясня защо излага детето си на риск, като може спокойно да кани приятели у дома или да ходи по заведения с детски кътове. Може би не иска съседите да виждат, че мъж идва у тях или да излиза с мъж по заведения, където могат да я засекат и да я изпортят на мъжа й. Моряците са изключително ревниви хора и сигурно е следена изкъсо.

Защото при тези два варианта, няма да може да се откъсне и да си поеме дъх. Напълно я разбирам в това отношение, аз бях така и продължавам да бъда така. Просто вариантът "за откъсване" в момента не е добър, трябва да намери друг.

# 672
  • Бургас

Защото при тези два варианта, няма да може да се откъсне и да си поеме дъх. Напълно я разбирам в това отношение, аз бях така и продължавам да бъда така. Просто вариантът "за откъсване" в момента не е добър, трябва да намери друг.

В първия случай - може би, но като си оставиш детето в детския кът за 2-3 ч. например и не се занимаваш с него, защо да не може да се откъснеш. Дадохме й съвет и друг да гледа детето - детегледачка, съсед, приятелка. Не знам, малко ми намирисва тази история  Thinking

# 673
  • София
Скрит текст:
На мен честно казано ми мина през главата, че Brainbug има любовник  Laughing Иначе какви са тези задължителни и системни излизания. Иначе не мога да си обясня защо излага детето си на риск, като може спокойно да кани приятели у дома или да ходи по заведения с детски кътове. Може би не иска съседите да виждат, че мъж идва у тях или да излиза с мъж по заведения, където могат да я засекат и да я изпортят на мъжа й. Моряците са изключително ревниви хора и сигурно е следена изкъсо.

В първия случай - може би, но като си оставиш детето в детския кът за 2-3 ч. например и не се занимаваш с него, защо да не може да се откъснеш. Дадохме й съвет и друг да гледа детето - детегледачка, съсед, приятелка. Не знам, малко ми намирисва тази история  Thinking

Ти май скоро не си ходила по детски кътове.

# 674
  • София
Чак в такива подозрения няма да задълбавам, че нито ме интересуват, нито са ми забавни, но реално има ли някога откъсване на 1 майка от детето си? Аз моите ги мисля винаги. Особено пък, ако е системно излизането на по кафе, на розходка с приятелки, ми разтоварващо си е, не е нужно да се натрупва до ескалиране, та излизането вечер да е самоцел.

Но, хора всякакви. Някои по различен начин приемат родителството. Ако ще го смятат за незачитане на себе си, край с щастието и пр., като са правили деца, за какво са ги мислели - за придобивка ли?

Общи условия

Активация на акаунт