Частни детски градини - София (9)

• 126 565
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
не е баш същото, щото нас като ни приеха в държавната, ние се записахме и я посещавахме. После като се отписахме, повече не сме кандидатствали, решили сме, че сме приключили с държавните и толкова.

# 406
Ако детето ти седи в списъка на чакащите за някоя ДГ, вероятността да го приемат и ти да не разбереш, ако не проверяваш редовно в ИСОДЗ, е обозрима. А премахването на кандидатурите, се случва чрез вашата намеса- ръчно отмятане.

# 407
Пращат ти мейл, Касита и просто не го записваш. На следващото класиране мястото се заема.

# 408
Виж сега, на мен не ми обяснявай, работя в системата. И освен че създавате излишна работа, крадете и шанса на детето след вас, ако ви е нямало, изтегленият номер е бил негов.

# 409
Пращат ти мейл, Касита и просто не го записваш. На следващото класиране мястото се заема.

даже не на следващото, а още на същото класиране. Получаваш мейл, ако не отидеш да го запишеш, губиш мястото и предлагат на следващото дете, което е първо от некласираните и те така докато някой се запише.

# 410

даже не на следващото, а още на същото класиране. Получаваш мейл, ако не отидеш да го запишеш, губиш мястото и предлагат на следващото дете, което е първо от некласираните и те така докато някой се запише.

Глупости не пиши и не заблуждавай родителите! Аман!

Темата е за частните ДГ.

# 411
Това за краденето на мястото е факт, но кой да ти знае, че с 7,1 точки ще бъде прието детето. От друга страна е поголовно непосещаването на деца в яслите, съответно плащане на таксата и пазене на мястото, аз лично познавам 3 такива деца. Кой е некоректен в случая, аз или някой друг (за мен директорите са виновните)?

# 412
  • София
Записвам се отново в темата, след няколко месечна почивка   bouquet

Бях спряла щерката от градина, но сега от октомври обмисляме пак да започне. Преди посещаваше ''Кристофър Робин'' в Лозенец, общо-взето бяхме доволни. Сега обаче ми се иска да намеря нещо по-близо до нас - живеем в кв. Оборище, недалеч от Английската г-я. Детето ми е на 5, ако има значение.
Ще съм много благодарна за всякакви съвети и препоръки за ЧДГ в този район. Попрегледах по-стари теми, но освен ''Къщата на Алиса и нейните приятели'', май нищо друго не ме впечатли.

# 413
Таис, виж Бръмбазък. Ходих на посещение там и съм повече от очарована.
Иначе в района е и Славейче, но за там мненията са доста противоречиви.
А и Арти, където е съседско дете и са много доволни.
Азбукарче още ли работи?

# 414
  • София
Каси, благодаря   bouquet
На Бръмбазък скоро им гледах сайта, бяха ми пратили на мейла рекламна брошура. Много ми допадна всичко, но имам 2 притесненията: първо, няма отзиви, и второ, местоположението. Точно там има струпване на араби и цигани - имам съученик, който живее в района и непрекъснато се оплаква. Последно му ходих на гости миналата година, иначе изобщо избягвам Лъвов мост и околности, та тогава останах доста неприятно изненадана.
На теб как ти се стори когато отиде на оглед, имаш ли познати деца, които са там?

За Славейче мъжът ми не дава и дума да се издума, негова колежка си махна от там детето (филиалът на ул. Росица).
От Арти не се ли оплакваше тук една съфорумка, даже за дело говореше..може и да бъркам, де. Ще проверя пак.

Азбукарче не ми харесва, влизала съм там още навремето, когато тръгнахме да търсим градина, преди близо 2 години. Сега не знам дали функционира, не съм ''слизала'' още надолу (онзи ден се върнахме с Ема от дълго пътуване).

# 415
Таис, аз не зная Бърмбазък отвори ли? Когато ходих, араби и роми не видях, а доста се оглеждах, именно защото имам същите притеснения като теб. А и сезонът у нас не е само лято, идват есен и зима, ранно мръкване и не ми се искаше да замръквам в район със съмнителни елементи.
Хареса ми, че имат приличен двор, нова база, но ме притесни острото стълбище и липсата на жива охрана.

За Арти като за всякъде другаде- едни са доволни, други не. Само страница-две преди тази имаше подобна полемика.

# 416
  • София
Таис, не е ли най-добре детето да остане в градината, която познавате и сте доволни? Хем да не се налага те първа да свиква със средата (все пак сте само за година ако не бъркам), хем да не се опарите отново.

# 417
  • София
Каси, не знам дали са отворили. Ще вземем да се разходим идната седмица до там, искам и аз да я видя отвътре. Жалко, че няма жива охрана..районът наистина не е от най-читавите.

Онна, принципно си права, и ние самите с мъжа ми все още се двоумим дали е редно да я местим, но много ми се искаше този път да е някъде по-наблизо. А и имаме разни дребни забележки, които всъщност не са чак толкова за пренебрегване  Peace

Не сме решили дали ще е само за 1 година. Има вариант да изкара 2 години в градината и после на 7 да тръгне на училище. Откровено си признавам, че ми трябва (педагогически) съвет кое е по-добре. Аз самата съм тръгнала на 6 на училище и беше ужасно. Емоционално изобщо не бях подготвена, нищо, че можех да чета и да пиша доста добре.

# 418
  • София

Не сме решили дали ще е само за 1 година. Има вариант да изкара 2 години в градината и после на 7 да тръгне на училище. Откровено си признавам, че ми трябва (педагогически) съвет кое е по-добре. Аз самата съм тръгнала на 6 на училище и беше ужасно. Емоционално изобщо не бях подготвена, нищо, че можех да чета и да пиша доста добре.
Много зависи към какво училище сте се ориентирали, Таис. Ако ще е държавно, със сигурност е по-добре да си изкара ПУК в детската градина. При частните е малко по-различно, защото особено в популярните такива приема в първи клас е доста по-труден отколкото в ПУК

# 419
Ако Таис не работи и има кой да взема детето на обяд, защо не ПУК в училище до обяд, а после почивка у дома?

Общи условия

Активация на акаунт