Отговори
# 75
  • Бургас
Ядохме в 8 да се похваля Simple Smile) минахме успешен ден през 4часа да се храним Simple Smile да попитам вашите бебоци по колко време спят междухраненията и какво правите като бодуват?

# 76
Браво у.k., дано така да продължите  Peace

Мойта маймунка всеки път спи различно, а понякога и не спи между храненията. Като е будна я оставям на гимнастиката да си ритка, гука ми, а аз ѝ говоря или пея(много обича някой да ѝ пее), слагам и по една дрънкалка във всяка ръчичка и си ги мятка, като ѝ омръзне да лежи правиме самолетче, друскаме се,обикаляме стаята и така.

Днеска е много "тихо" тука. Къде се изгубиха всички  newsm78

# 77
Здравейте, момичета! Hug
Да ви се оплача. Днес нашия юнак е направо нетърпим. Сега като е вече по- голям , докато си играе всичко е ок. ноооо тръгнем ли да се приспиваме, а това става по време на ядене, е няма такъв рев и гърчене. Днес коликите ни са направо непоносими, откачам  #Crazy като по- малък не е ревал толкова колкото сега. по 40 минути се приспиваме със ненормален рев, докато накрая капне, а му се спи та две не вижда и хем е затворил очите хем като го присвият коликите и се започва с едно пищене- направо ужас. И сега като са ни силни коликите естествено , не иска да яде, чак като почти е заспал, капнал вече от умора, тогава се нахвърля на шишето и по средата на млякото вече спящ яде. Е, нямат ли край вече тия колики, това на нищо не прилича. Да не говорим , че от три дена си е направил някакъв гаден режим, заспива в 20 часа и сутрин в 5:00 е буден и дава зор да си играем с него. #Crazy smile3511

# 78
Малеее, Докич....ужасно е с тия колики. И ние имаме, но по-малко като че ли. Рродължавам с инфакола и коликинд

Митко от вчера "приказва"  много усилено. Много е забавен. Нали вашите бебчовци са по-големи и сега разбирам какво е като сте разказвали за маймунджулъците Grinning .
 Много рядко спи след банята. Чак до към 1 за последното хранене. Май ще е нощна птица. Сутрин като се наяде и после спим 2 часа непробудно. А вечер дори да заспи е неспокоен и е за макс 30 мин.

# 79
  • София
Докич,чуден му е режима. Моят се събужда през 1,30-2 цялата нощ 😳 Че и по-често. Напоследък след баня си поплаче половин час. Не са колики, а плач за сваляне на напрежението.

# 80
Докич да е жив и здрав със малко закъсненйе Simple Smile

Нашия режим сапива вечер най късно 22ч и спи до 11 сутринта естествено като е ял към 7-8 но спи докато яде после става яде играе малко пак спи пак играе пак спи 2ч и така си кара поспаланко е моя синковец...  bouquet

Ние вчера станахме на 3 месеца да ми е жив и здрав   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 81
  • Варна
Здравейте момичета! Моята мома започна да спинка повечко последните няколко дни и аз реших да отделя малко време за хобито си.

габсолини много се радвам, че се оправихте! Много ви мислих с този антибиотик, а това, че Валентинка е качила 600 грама изобщо не е 'само', а си е супер. Като зная и при нас какво беше само със сополи  ... Аз си мислех, че моето Янче ще е качило има няма 300 грама, но вчерашната контрола показа, че е качила цели 900 грама и е дълга 64 см. Явно след като се оправи си е наваксала.

Жълтеницата и най-накрая е минала и й биха първата ваксина. Доста си поплака следобеда, но с малко панадол се оправи и сега единствената й грижа е, че майка й не може да я нахрани както трябва, но и това ще го оправим някак.

Докич здраве и усмивки на твоето юначе!

# 82
Докич и Никол имаше ревлив период когато се стряскаше от всичко и спеше съвсем малко и трудно заспиваше. И сега денем се преспиваме на ръце плюе бибата и постоянно лапа юмруци и се нерви. Снощи беше осверепяла навираше всичко в устата си ама така настървено че чак ръмжи като куче Simple Smile . Много я сърбят венците чак неможе да спи. Вече се чудя да пробвам вечер да я мажа с гела на Бочко за венци.
Сега пък е с много суха кожа. Тя от раждането си е така но май я пресуших с един душгел който не е за хидратация и цялата се лющи. Сега я обливам с вода на няколко часа и я мажа с хидратиращи кремове обилно та малко се пооправи. Наливам я с вода или по скоро и предлагам постоянно а като неиска и давам вместо мляко и тя пие доста и след петнайсе минути си изпива и млякото. Пу как се метнало на мен с тая гадна кожа. Иначе прилича на баща си в очите и формата на главата същата като него. А за спане вече не спи като преди все по малко но сутрин и следобед има две спанета по продължителни. Но вечер в седем вече иска да спи и едвам издържа до осем и заспива в един яде и в три пак и почва да пее до пет часа. Искам да заспива по късно но незнам как да го направя тя е непоносима ако не заспи. А за забавление в момента основно си яде юмруците а аз само сменям лигавници и и мия муцунката и мажа с крем че става на маймуна изприщена.

# 83
Здравейте, мили Октомврийски мами! Казвам се Ана и съм горда майка на малкия вече голям Тервел. Една позната ми каза, че има такива групички за майки родили в различните месеци.Ние сме от Пловдив. За първи път ми е Simple Smile.

Вчера ходихме при Педито и ни казаха, че имаме Рахит-ец. Доста се притесних. Не знам къде да го водя какво да правя..? Може ли малко съвети?

# 84
magia - напълно те разбирам - и ние се будим през час и половина-два цялата нощ. Аз ако имах поне 5-6 часа да спя без прекъсване - сигурно щях да вдигна банкет....

Габриел от 5-6 дена се обръща сам и направо ми настръхват косите. Първият път го направи през нощта. Събуждам се аз преди него като по някакво чудо и го гледам по корем - забил нос в постелята. Направо щях да откача  smile3511. Цяла нощ го проверявах дали диша през пет минути. Той много мрази да лежи по гръб, но поне докато спеше нямаше проблеми.. Сега вече и това да мисля. Гледам го настройва си сам главата наляво-нядявно, но все пак. Вече не знам как да ходя да му пълня легена да го мия по 4-5 пъти на ден. Като го оставя само и се обръща по корем и почва да "ходи насам-натам". Не му ли е рано още - не знам. Вчера ходихме на консултация и се оказа, че сме на минимума на теглото, което аз и виждах. Хелт визитърката каза, че е нормално, да не се притеснявам и, че той е много енергично бебе и вероятно заради това. Ми той и ака постоянно.. как да я освои тази кърма. Днес изцедих кърма и исках да му я дам от шише, за да съм сигурна, че не остава гладен. Е, няма такова нещо!!! Той преди мразеше шишета, но мислех, че е вече голям и няма да има проблеми. Имах чувството, че се боря с мечка - стръвница.....  Shocked Първо почна да блъска, после нервно да мърда крачето като потропване /това го прави обикновено като започне да огладнява/, после почна да се дави от бибата и да си тика пръстите в устата, че да я махне, накрая почна да прави физиономии и ако някакво мляко попадне в устата - да плюе истерично. Почна да търси цицата и да блъска шишето с две ръце и  накрая се разрева.  #Crazy Той  и биберон мрази, въобще сичко, което не е цица. Освен това като го гледа каза, че може би скоро ще му никнат зъби, защото лигавенето е прекалено много. Венците по принцип меки ли са? Усеща ли се костта на челюстта? Не ми се вижда да има зъб,  ма знам ли.... Сега е много гладен и пак му предлагам шишето... и пак мечка - стръвница...  ooooh! Като го сложа на цицата засмуква агресивно... Не знам какво да го правя... Честно казано жената беше по-притеснена за моето здраве отколкото за Габриел. Като и разказах какво ми причинява  hahaha

didi_bili - тези неща, които си ги изброила са много хубави и от голяма помощ - да, но ако откажеш да ваксинираш детето си - автоматично отпадат. Така че поне за мен дали съм тук или в БГ няма значение - пак сама ще си го гледам и по същия начин.

# 85
Здравейте маминки,да ви е честита темичката,аз отдавна не съм писала ,но сега се включвам с едно питане,че малко ми е притеснено Sad Поради ли псата на шествалентната ваксина през есента личната почна да ни ваксинирва по стария имунизационен календар т.е. сложи ни 2-я прием на хепатит Б и имаме един прием на Пентаксим(петвалентна).Тези дни обаче като ходихме на консултация ни сложи шестаксим,каза че вече ги има налични и са спрели пентаксима,обясно,че нянма проблем че има един прием преди това на хепатит Б,просто трябва да има по-голямо разстояние между ваксините!!!!Питанката ми е има ли друг такъв случей,че с това имане и нямане на ваксини вече ни побъркаха значи,много съм ядосана #2gunfire #2gunfire #2gunfire

П.С и аз съм плевенска мама и съм навита за среща,само малко да се стопли,може да мръднем и в Кайлъка-там е чудесно и направиха нови площадки идеални са като за мен-мама с по-голямо детенце!!!

# 86
Ох момичета като ви чета с тези колики и нощни будения ...  #Crazy   лошо ми става  ooooh!
Ние коликите ги минахме мисля нормално, плакал е малко но не постоянно или пък през нощта. От един месец насам си е направил страшен режим - след банята яде към 9 или 9 и нещо , заспива и се буди чак сутринта към 7 най-рано  Crazy  Та и ние вече си спим като хора. Иначе сме само на АМ през около 3 часа по 130 мл , а сутрин и вечер по 150мл , сокчета не съм му давала, не мисля и да давам скоро . Вчера бяхме на консултация и вече е 64 см и 6500  Party
А през деня като хапне после играе на гимнастиката, нося го малко, с други играчки го занимавам и то мине около 1 и 30 мин от последното му спане и вече се е изморил и заспива пак .

# 87
габсолини, съвсем добре са си 600гр. не ги мисли. радвам се, че вече сте по-добре  Hug

ние пък нямаме колики, но от няколко дни се случва да започне да реве и да не иска нищо, дори да яде. чудех се и аз дали не става въпрос за зъбче, вижда се една бяла точица от долу, но пък няма набъбване на венеца. през деня спи по малко, наваксва си съня нощно време, от което не се оплаквам  Simple Smile

гали, разсмя ме с поста си  Simple Smile според мен по-добре да е по-слабичко детето, отколкото да е с наднормено тегло, то и за това е толкова активно, като няма какво да му тежи

ана, доколкото знам за рахит може да се говори след шестия месец, защо не направиш още една консултация? пие ли вит. д детето?

# 88
Магия, да ти кажа, че преди режима си му беше по- хубав. От края на първия месец си ядеше в 22:00 часа, заспива си и се събужда в 7:00 часа и това беше супер , защото ние си лягаме по- късно, тъй като имам и други задължения и да подготвя и малкия батко за училище и вечер и по две перални пускам- много мъже, много нещо, цапат се като маймуни  Joy, а и ММ се прибира от работа в 24:00 часа и докато се изкъпе да вечеряме, да си кажем някоя дума и си лягаме към 1:30-2:00 часа, но той като спеше до 7:00 успявахме да се наспим, а сега спим по 3 часа и сме като зомбита.  #Crazy
Николинко, не се притеснявай за ваксината и ние сме точно така, лл каза, че просто трябва да има по- дълъг интервал между двете както и на тебе са ти казали, не е проблем. Въпроса е , че моя трудно понесе пентаксима, та сигурно ще поизчакаме повечко. А другото което е, май в момента в Плевен сте само ти и Диди-били, другите не сме в Плевен, но имаме уговорка на лято да се срещнем, така че трябва по- натам да се уговорим за на лято да се видим.
Ха, мами и тая моята уста не знае да си мълчи, преди ви бях писала, че както сме тръгнали с тия колики, май ще застъпим и със зъбите. Е, какво да ви кажа, е, няма такава каръщина, сега освен че си имаме силни колики , ами ни мъчат и два долни зъба  smile3511 . По някога , когато и коликите и зъбите го замъчат, е няма такъв рев. Той си успокоява коликите с бибата, ама когато го болят венците я не иска и снощи му намазах венеца с Панадол и за няколко минути се успокои и заспа. Това ми го беше казала лл на консултацията, защото като го гледа и каза, че са тръгнали зъбките и ми каза това да направя, когато много го боли.

# 89
Добре дошла Ана! Hug
Адис много правилно ти е отговорила, и както тя ти е написала си направи консултация с друг. Не се притеснявай, след 6- ия месец може да разбере и ако много сериозно положението, а то няма как да стане такова, но все пак, пак е оправимо , та дори, ако трябва и инжекция да се сложи. Но съм сигурна , че може би ще увеличат броя на  капките на витамин Д и всичко ще е ок.
Изгряващо слънце, Адис, да са ви честити месечинките, извинявам се , че с малко закъснение. Д а са ви здрави и много щастливи.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт